30 / 04 / 2024

pay temliki harcı ne kadar

pay temliki harcı ne kadar

Mirasta pay temliki ile, iştirak halinde bulunan mirasçılardan biri miras payını iştirak bozulmadan bir mirasçı veya mirasçılara devredebiliyor. Peki pay temliki harcı 2014 ne kadar?

Veraset ilamı harcı 2021!

Mirasçılık belgesi veya veraset ilamı ile miras bırakanın ölümünden sonra geriye yasal olarak bıraktığı mirasçıları ve bu mirasçıların pay oranlarını gösteriyor. Peki, veraset ilamı harcı 2021 ne kadar?

Hükümet desteğinde aslan payı gayrimenkule!

15 Temmuz’dan sonra hükümet konut satışlarını artırmak adına KDV ve tapu harcı indiriminden, yabancıya vatandaşlık verilmesine kadar sayısız destek sağlandı. Hükümet desteğinde aslan payı gayrimenkule veriliyor.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici müteahhit arasında noter huzurunda imzalanıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Pay temliki suretiyle satış nasıl yapılır?

İştirak halinde bulunan mirasçılardan birinin miras payını, iştirak bozulmadan diğer bir mirasçı veya mirasçılara devrettiği pay temliki suretiyle satış nasıl yapılır? Pay temliki suretiyle satış harcı ne kadar?

Tapuda pay temliki!

Mirasçılardan biri, mirasta iştirak hali bozulmadan miras payının bir başka mirasçıya veya mirasçılara devredilmesini isteyebiliyor. Peki tapuda pay temliki nasıl yapılır? Tapuya nasıl tescil edilir?

Pay temliki için gerekli belgeler!

Pay temliki sözleşmesinin geçerliliği yazılı şekle bağlı oluyor. Pay temliki Tapu Sicil Müdürlüğünde veya noter huzurunda yapılabiliyor. Peki, mirasta pay temliki için gerekli belgeler nelerdir?

Pay temliki harcı!

Mirasta pay temliki ile, iştirak halinde bulunan mirasçılardan biri miras payını iştirak bozulmadan bir mirasçı veya mirasçılara devredebiliyor. Peki pay temliki harcı 2014 ne kadar?

Pay temliki sözleşmesi!

Mirasçılar, iştirak bozulmadan miras payını devredebiliyor. Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde ya da noterde sözleşme düzenleniyor. İşte pay temliki sözleşmesi örneği...

Pay temliki nasıl yapılır?

Bir kimsenin vefat etmesi durumunda miras, yasal mirasçılara kalıyor. Pay temliki de, mirasçının miras payının devretmesi halinde söz konusu oluyor. Peki mirasta pay temliki nasıl yapılır?

Tarım arazilerinde pay temliki 2014!

Tarım arazilerinde pay temliki, intikal, miras taksimi işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldı. Peki bundan böyle tarım arazilerinde pay temliki nasıl yapılacak? İşte tarım arazilerinde pay temliki 2014...

Miras hissesinin temliki sözleşmesi!

Miras hissesinin temliki, iştirak halinde bulunan mirasçılardan birinin miras payını, iştirak bozulmadan diğer bir mirasçı veya mirasçılara devrettiği sözleşmeye deniyor. İşte miras hissesinin temliki sözleşmesi örneği..

Pay Temliki nedir?

Taşınır ya da taşınmaz herhangi bir malı başka bir kişiye bir bedel karşılığında vermeye temlik deniyor. Peki pay temliki nedir? Pay temliki nasıl olur? İşte sorularınızın yanıtı...

Tapu harcı ve masrafları!

Gayrimenkul alan ve satanların, bu işlemlerinde ödemesi gereken masrafları tapu harcı ve döner sermaye masrafları olmak üzere ikiye ayırmamız mümkün. Tapu harcı ve masrafları için tıklayın...

pay temliki harcı ne kadar Haberi

pay temliki harcı ne kadar

Pay temliki harcı!

Mirasta pay temliki, iştirak halinde bulunan birinin miras payını iştirak bozulmadan bir mirasçı veya mirasçılara devretmesi halinde söz konusu oluyor.


Pay temliki için gerekli belgelerin temin edilmesi ve pay temliki harcının ödenmesi gerekiyor. Pay temliki için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanıyor:

- Temlik edilecek paya isabet eden veraset ve intikal vergisi ilişiğinin kestirildiğine dair vergidairesinden alınmış belge.


- Tarafların fotoğraflı nüfus cüzdanı, pasaport veya avukat kimliği ile vesikalık fotoğrafları, T.C. Kimlik ve vergi numarası,


- İşlem taraflarında temsilci sıfatıyla katılan var ise, temsile ilişkin belge.


Pay temliki harcı 2014..

1) Pay temliki için, temlik edilecek paya isabet eden veraset ve intikal vergisi ilişiğinin kestirildiğine dair vergi dairesinden alınmış belge. (TKGM.Gn.1469).


2) Pay temliki bedelli ise satış olarak kabul edilir. Bu nedenle, 492 sayılı...