06 / 05 / 2024

pay temliki resmi senet

pay temliki resmi senet

Mirasçılar, iştirak bozulmadan miras payını devredebiliyor. Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde ya da noterde sözleşme düzenleniyor. İşte pay temliki sözleşmesi örneği...

En zengin yüzde 20’nin toplam gelirden aldığı pay yüzde 49,8'e yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi verilere göre, en yüksek gelir grubunun toplam gelirden aldığı pay yüzde 49,8'e yükseldi.

OHAL ilan edilen illerdeki yükseköğretim öğrencilerinden katkı payı ve öğrenim ücreti alınmayacak!

Kahramanmaraş’taki depremler yüzünden, kendisi veya ailesi OHAL ilan edilen illerdeki üniversite öğrencilerinin ve OHAL bölgesinde örgün öğretimini sürdüren öğrencilerin, öğrenim ücreti ve katkı payının devlet tarafından karşılanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

2023 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı! Bakın kalem kalem harcamalar nereye gidecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasını taşıyan 2023 Yılı Yatırım Programı'nda yer alan 3 bin 546'sı ana proje olmak üzere 10 bin 915 projeye toplam 454,2 milyar lira ödeneğin tahsis edilmesi Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte en yüksek payı alan yatırımlar…

Sultangazi Belediyesi'nden büyük fırsat! Arsa payı karşılığı inşaat yaptıracak!

İstanbul İli Sultangazi Belediye Başkanlığı, arsa payı karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, söz konusu ihalenin muhammen bedeli 37 milyon 412 bin TL,  geçici teminat bedeli ise 1 milyon 122 bin 360 TL olarak belirlendi...

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek pay konut kredilerinin!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri oluşturdu.

Kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma projelerinin!

2022 Yıllık Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye 2022'de 184.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 138.2 milyar TL olarak açıklanmıştı. 2022'deki yatırım programında en büyük payın sahibi 49.7 milyar TL ile yine ulaştırma projeleri oldu.

Amerikalıların hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Amerikalıların 3. çeyrekte hanehalkı borcunda en yüksek payı konut kredileri aldı.

Peker GYO'nun yeni pay alma hakkı kullanım süresi 15 gün oldu!

Peker GYO, yeni pay alma hakları kullanım süresinin 15 gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde yeni pay alma hakkı kullanım süresinin izleyen iş günü akşamı sona ermesine karar verdi.

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik!

İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik bugünkü 31245 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Son 10 yılda konutta yabancı payı yüzde 5'e yükseldi!

Resmi kayıtlara göre Türkiye’de 650 bin yabancı yaşıyor. Son 10 yılda pek çok sektörde yabancı müşteri sayısındaki artış dikkat çekici. Konutta yabancı payı yüzde 5’e yükseldi.

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Hisseli tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

Hisseli tapu; taşınmazın ortaklarının isimlerini ve bu ortakların kaç kişi olduğunu gösteren resmi belgeye deniyor. Peki, hisseli tapuda arsa payı nasıl hesaplanır?

pay temliki resmi senet Haberi

pay temliki resmi senet

Pay temliki sözleşmesi!

Mirasçılar, iştirak bozulmadan miras payını devredebiliyor. Miras payının devri, bedelli ise satış, bedelsiz ise hibe olarak değerlendiriliyor.


Terekenin tamamı veya bir kısmı üzerinde miras payının devri konusunda mirasçılar arasında yapılan sözleşmelerin geçerliliği yazılı şekle bağlı oluyor.


Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleniyor. Buna karşın Medeni Kanunun 677. maddesi gereğince bu senet noterde de düzenlenebiliyor. 


Sözleşme bu kişiye paylaşmaya katılma yetkisi vermiyor; sadece paylaşma sonunda mirasçıya özgülenen payın kendisine verilmesini isteme hakkını sağlıyor.


Pay temliki sözleşmesi örneği..

BİR TARAFTAN.......: Emine ILGIN: Mehmet kızı, (Vergi No:...)

DİĞER TARAFTAN.: Huriye ILGIN: Süleyman kızı, (Vergi No:...)

aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.


Hersan mahallesi Efeler köyü 2003 parsel sayılı taşınmaz malın tamamı verasette iştirak halinde Emine ILGIN, Süreyya ILGIN, Huriye ILGIN ve Elif ACAR adlarına kayıtlı...