06 / 05 / 2024

pay temliki sözleşmesi nasıl yazılır

pay temliki sözleşmesi nasıl yazılır

Mirasçılar, iştirak bozulmadan miras payını devredebiliyor. Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde ya da noterde sözleşme düzenleniyor. İşte pay temliki sözleşmesi örneği...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, kimler tarafından yapılır?

İnşaat projeleri başlamadan önce en sık karşılaşılan kavramlardan biri de arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesidir. Peki, Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar...

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılır?

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi aynı zamanda kat karşılığı anlaşması olarak da bilinir. Boş bir arsanız veya mevcut bir binanın tamamen yeniden inşa edilmesi gereken bir durumda bir inşaat firması ile görüşerek kat karşılığı inşaat sözleşmesi düzenlemeniz gerekebilir.

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nde değişiklik pay sahiplerinin onayına sunuldu!

Yapı Kredi Koray GYO Esas Sözleşmesi'nin değişiklik tasarıları Ticaret Bakanlığı'nın iznini takiben; yapılacak Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulacak.

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021!

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden müteahhit arasında imzalanıyor. Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden müteahhit arasında imzalanıyor. Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2021 şu şekilde hazırlanıyor...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalarken nelere dikkat edilmeli?

Müteahhitler ile arsa sahibinin anlaşmasına bağlı olarak yapılan kat karşılığı ev inşasında dikkat edilecek hususlar bulunuyor.  Peki, kat karşılığı (arsa payı) inşaat sözleşmesi nedir, imzalarken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2017!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden müteahhit arasında yapılıyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi 2017..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2016!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında yapılıyor. İşte kat karşılığı inşaat sözleşmesi örneği 2016..

Müteahhitlik sözleşmesi nasıl olur?

Müteahhitlik sözleşmesi,arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanıyor. Peki, müteahhitlik sözleşmesi nasıl olur?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici müteahhit arasında noter huzurunda imzalanıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi noter harcı ne kadar?

Müteahhitlik sözleşmesi örneği!

Müteahhitlik sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanıyor. Peki, arsa sahibi ile müteahhit sözleşmesi nasıl yapılır? İşte müteahhitlik sözleşmesi örneği..

Miras payının devri sözleşmesi 2015!

İştirak halinde mülkiyet olarak, payını devreden mirasçı veya mirasçıların yerlerine devralan mirasçı veya mirasçılar yazılmak suretiyle tescil işlemleri yapılabiliyor. İşte miras payının devri sözleşmesi 2015..

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılmalıdır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi veya sahipleri ile arsa payı karşılığı inşaatı yapmayı taahhüt eden yüklenici arasında imzalanıyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl yapılmalıdır?

pay temliki sözleşmesi nasıl yazılır Haberi

pay temliki sözleşmesi nasıl yazılır

Pay temliki sözleşmesi!

Mirasçılar, iştirak bozulmadan miras payını devredebiliyor. Miras payının devri, bedelli ise satış, bedelsiz ise hibe olarak değerlendiriliyor.


Terekenin tamamı veya bir kısmı üzerinde miras payının devri konusunda mirasçılar arasında yapılan sözleşmelerin geçerliliği yazılı şekle bağlı oluyor.


Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleniyor. Buna karşın Medeni Kanunun 677. maddesi gereğince bu senet noterde de düzenlenebiliyor. 


Sözleşme bu kişiye paylaşmaya katılma yetkisi vermiyor; sadece paylaşma sonunda mirasçıya özgülenen payın kendisine verilmesini isteme hakkını sağlıyor.


Pay temliki sözleşmesi örneği..

BİR TARAFTAN.......: Emine ILGIN: Mehmet kızı, (Vergi No:...)

DİĞER TARAFTAN.: Huriye ILGIN: Süleyman kızı, (Vergi No:...)

aşağıdaki hususlarda anlaşmışlardır.


Hersan mahallesi Efeler köyü 2003 parsel sayılı taşınmaz malın tamamı verasette iştirak halinde Emine ILGIN, Süreyya ILGIN, Huriye ILGIN ve Elif ACAR adlarına kayıtlı...