22 / 12 / 2024

paydaşlığın giderilmesi davasının açılamayacağı haller

paydaşlığın giderilmesi davasının açılamayacağı haller

Paydaşlığın giderilmesi davası, ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi için açılıyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası ne zaman açılamaz?

Anayasa Mahkemesi’nden ortaklığın giderilmesi davası ile ilgili çok önemli karar!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu yaptığı paylaşımda Anayasa Mahkemesi’nin ortaklığın giderilmesi davasına konu taşınmaz üzerindeki ihtiyati tedbirin uzun süre devam etmesinin mülkiyet hakkını ihlal ettiğine karar verdiğini belirtti.

Ortaklığın giderilmesi davası hangi durumlarda açılabilir?

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper bugünkü yazısında ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı. Peki ortaklığın giderilmesi davası kime açılabilir? İşte Tamer Heper'in konu ile ilgili o yazısı...

Ev sahibi kiracı sorunlarında gelinen son nokta: 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı!

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan kira ücreti tartışmaları mahkemelere taşınmaya devam ediyor. 2023 yılının ilk yarısında 47 bin kira tahliye davası açıldı.

Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Ortaklığın Giderilmesi Davası, ülkemizde genellikle miras hukuku bağlamında mirasçılar arasında sıklıkla karşılaşılan bir dava türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Ortaklığın Giderilmesi Davası nedir? Ortaklığın Giderilmesi Davası nasıl açılır?

Miras bırakılan gayrimenkul için ortaklığın giderilmesi davası açılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras bırakılan gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davası açılıp açılamayacağını kaleme aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasında nasıl anlaşma yapılmalı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortaklığın giderilmesi davasında anlaşma yapılmasını kaleme aldı.

Ortaklığın giderilmesi davasında tedbir talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde ortaklığın giderilmesi davasını kaleme aldı.

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2021...

Afetlere Hazırlık Yılı'nın bu ay teması, Afet Sigortası oldu!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), maddi varlıklara gelebilecek zararın afet sigortasıyla giderilmesi ve bu şekilde afet etkilerinin azaltılmasını hedefleyerek, "Afetlere Hazırlık Yılı"nın bu ayki temasını "Afet Sigortası" olarak duyurdu...

4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması konusunu kaleme aldı...

8 soruda ortaklığın giderilmesi davası!

Hisseli mülkiyete konu olan taşınmaz mallar için hissedarlar ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. Peki Ortaklığın giderilmesi davası harcı ne kadar? Ortaklığın giderilmesi davası hangi mahkemede açılır? diyorsanı işte yanıtı...

Dündar Kılıç'ın oğlu Dünay Kılıç'a sahte senet davası!

İSTANBUL’da ilginç bir ‘sahte senet’ davası açıldı. Davacı tarafta, Türkiye’nin en eski sanayici ailelerinden Ellialtıoğlu Ailesi'nden Ahmet Feyzi Ellialtıoğlu yer alıyor. Hakkında dava açılan iki isimden biri ise, Dündar Kılıç’ın oğlu yönetmen Dünay Kılıç.

Ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2016!

Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona erdirilmesi için ortaklığın giderilmesi davası açılabiliyor. İşte ortaklığın giderilmesi davası dilekçesi 2016..

paydaşlığın giderilmesi davasının açılamayacağı haller Haberi

paydaşlığın giderilmesi davasının açılamayacağı haller

Paydaşlığın giderilmesi davası ne zaman açılamaz?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz mallara  ortak mülkiyet olarak sahip olan hissedarların mallarının aynen taksim edilmesi veya mahkemece satılarak bedellerinin hissedarlar arasında payları nispetinde paylaştırılması kararı açılacak "paydaşlığın giderilmesi" davasında alınabiliyor.


Medeni Kanun gereğince ortak malın taksimi aynen mümkün olmuyor ise mahkemece satılarak bedellerinin paylaştırılması gerekiyor.

Paydaşlığın giderilmesi davasındaki amaç ortaklar arasında çıkan anlaşmazlıkların ve uyuşmazlıkların mahkeme yolu ile ortaklıklarının giderilerek çözülmesi olarak karşımıza çıkıyor.


Ancak bazı hallderde paydaşlığın giderilmesi davası açılamıyor. Peki, paydaşlığın giderilmesi davası ne zaman açılamaz?


Paydaşlığın giderilmesi davası ne zaman açılamaz?

-Taşınmaz malın tapuda kayıtlı olmaması.


-Belirli bir payın ortaklığının giderilmesi için açılması.


-Tapu kaydında, ortaklarca şüyuun idame mükellefiyeti veya kooperatiflerce yapılan binalar için Kooperatif Tüzüğüne devrin imkansızlığı konmuşsa, bu gibi hallerde ortaklığın giderilmesi istenemez.


-Müşterek...