06 / 05 / 2024

Paylaşmaya aykırı davranışlar

Paylaşmaya aykırı davranışlar

Medeni Kanun gereğince paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur. Peki, paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nedir?

Aileye özgülenen malların paylaştırılması!

Türk Medeni Kanunu kapsamında "Aileye özgülenen malların paylaştırılması" hususu nasıl açıklanıyor? Kanuna göre aileye özgülenen mallar nasıl paylaştırılıyor? İşte 4721 sayılı kanun kapsamında bulunan esaslar...

Yatırımcılar dikkat! İşte son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirket!

Borsa yatırımcıları temettü dağıtan şirketler ile ilgili araştırmalar yaparken, Borsa Filozofu da resmi sosyal medya hesabı üzerinden son 10 senede her yıl temettü dağıtan 9 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

Uzmanından Borsa yatırımcılarına önemli tüyolar!

Borsa İstanbul yeni haftaya yatay başlarken Uzun Vade Hisse Senedi Yatırımcısı Onur Demir'den de borsa yatırımcıları için çok önemli tüyolar geldi. İşte Onur Demir'in resmi X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Borsa yatırımcıları için 12 hisse analizi…

​​​​​​​Borsa İstanbul’da işlem gören hisselerden 12 tanesini incelemeyen borsa eğitmeni  Adem Ayan X soysal medya hesabından yatırımcıların portföyünde bulunmasını tavsiye ettiği şirketleri paylaştı.

Bu hafta en çok borsa yatırımcıları kazandı!

Borsa Temel Analisti Tardu Barlas resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda bu hafta en çok borsa yatırımcılarının kazandığını söyledi.

Özgür Demirtaş'tan borsa açıklaması: Küçük yatırımcıları incittiler!

Borsadaki hareketliliğe dikkat çeken Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı X'ten ''Küçük yatırımcıları incittiler!'' açıklaması yaptı. Paylaşımının altına yapılan yorumlar ise tansiyonun yükselmesine neden oldu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Değerli Konut Vergisi, Anayasa’ya aykırı mı? Uzman isim açıkladı!

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı konusu bir süredir gündemde yer alıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında daha önce de yazdığı Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığına dair bir yazı kaleme aldı.

Değerli Konut Vergisi’nde flaş gelişme! Anayasa’ya aykırı mı?

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı tartışılıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığıyla ilgili çok konuşulacak bir yazı kaleme aldı. İşte o yazı...

Diplomasi faaliyetleri küresel piyasalarda umut oldu! Yatırımcılar az da olsa sakinleşti!

İsrail, kuzey sınırında Hizbullah ile çatışmaya başlarken, ABD Dışişleri Bakanı Blinken bir kez daha ülkeye gidiyor. ABD, Katar ve Çin ile temasa geçerken, diplomatik adımlardaki hareketlilik geçen hafta güvenli limanlara yönelen yatırımcıları sakinleştirdi. 

Altın yatırımcılarına FED kararı öncesi uyarı: Altın fiyatları ne durumda?

Altın sahipleri, altın fiyatlarını her gün yakından takip etmeye devam ediyorlar. Altın, yatırımcılar arasında güvenli bir liman olarak kabul edilirken, uzmanlar sürekli olarak bu konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyorlar... İşte 20 Eylül 2023 tarihindeki altın fiyatları hakkında detaylar…

Dolar yatırımcıları bu tarihe dikkat! Çok pişman olacaksınız! Doların geleceği rakam belli oldu

Dolar/TL kuru yatırımcılar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bu kapsamda doların yönü ile ilgili uzmanlardan rakam açıklamaları gelmeye başladı. Dolar yatırımcıları için tarih paylaşan uzman isim ''Çok pişman olacaksınız'' diyerek uyardı.

Altın fiyatları ne kadar oldu? Son dakika altın fiyatları! Yatırımcılar hemen baksın!

Güncel altın fiyatları haftanın ilk günü ne kadar olduğu yatırımcıların takibinde. Global piyasalarda doların güç kazanması ile beraber ons altın hafif düşüş gösterdi. Fed'in paylaşacağı faiz kararı öncesi gram altın ise paralel bir seyir izliyor. Peki, altın fiyatları ne kadar oldu?

İkinci el araçlarda düzenlemeye aykırı ilan sayısı 5 binin altına indi! 

Ticaret Bakanlığı, 2.el araçların, sıfır satış fiyatının üzerinde bir fiyattan pazarlanmamasına ilişkin kısıtlamadan önce 20 bin civarındaki düzenlemeye aykırı ilan sayısının, son incelemeye göre 5 binin altına indiğini kaydetti.

Paylaşmaya aykırı davranışlar Haberi

Paylaşmaya aykırı davranışlar

Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi nedir?

Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi ile ilgili esaslar, Türk Medeni Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince eşlerden her biri, yasal sınırlar içerisinde kendi malvarlığı üzerinde yönetim, yararlanma ve tasarruf haklarını korur.


Belirli bir malın eşlerden birine ait olduğunu iddia eden kimse, iddiasını ispat etmekle yükümlüdür. Eşlerden hangisine ait olduğu ispat edilemeyen mallar onların paylı mülkiyetinde sayılır.


Paylaşmalı mal ayrılığı rejiminde işlerden her biri, kendi borçlarından bütün malvarlığıyla sorumlu oluyor.


Mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona erer. Mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hâllerinde de, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona erer. Paylaşmalı mal ayrılığı rejimi ile ilgili diğer esaslar şu şekilde açıklanıyor:


Malların geri alınması...