17 / 05 / 2024

Paylı mülkiyet devam sözleşmesi

Paylı mülkiyet devam sözleşmesi

Paylı mülkiyette birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Paylı mülkiyetin devamı için sözleşme yapılması gerekiyor. Peki, paylı mülkiyetin devamı sözleşmesi nasıl yapılır?

Sultangazi'deki 40 yıllık mülkiyet sorunu çözüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sultangazi Belediyesi, ilçedeki 40 yıllık mülkiyet sorununu da çözdü. Sultangazi'de riskli olduğu tespit edilmiş olan binaların yerine, depreme dayanıklı yapılar inşa edildi.

Elbirliği mülkiyet nedir? Elbirliği mülkiyet müşterek mülkiyete nasıl çevrilir? 

Elbirliği mülkiyet, gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren önemli bir terimdir. Elbirliği mülkiyetin, müşterek mülkiyete de çevrilmesi mümkündür. Peki elbirliği mülkiyet nedir ve müşterik mülkiyete nasıl çevrilir? İşte konu ile ilgili detaylar haberin devamında yer alıyor...

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

Marmaris'teki mülkiyet davalarıyla ilgili soru önergesi verildi!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bazı köyler hakkında devam eden mülkiyet davaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kepez'de mülkiyet sorunu sona eriyor!

Antalya Kepez Belediyesi, ilçe genelinde yaşanan mülkiyet sorununu çözüme kavuşturmak için çalışmalarına devam ediyor. 

Karabağlar'ın mülkiyet sorunu imar affıyla çözülüyor!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm kapsamına alanına bölgenin tapu ve mülkiyet sorunu imar affı kapsamında çözülecek.

Beykoz'un mülkiyet ve imar sorunu çözülecek!

Cumhur İttifakı AK Parti Beykoz belediye başkan adayı Murat Aydın, Beykoz’un en önemli sorunu olan imar ve mülkiyet sorunun çözüleceğini belirtti.

Sarıyer'in mülkiyet sorunu çözülecek!

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Salih Bayraktar yaptığı açıklamada,“İmar Barışı adımıyla mülkiyet sorunu bitecek. Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacak. Sarıyer ticaret ve turizm şehri olacak” dedi. 

Sultanbeyli'de Mülkiyet Ofisi açıldı!

Sultanbeyli Belediyesi, mülkiyet sorununu çözmek ve tapu işlemleri sürecini hızlandırmak için Mülkiyet Ofisi'ni hizmete açtı...

Ataşehir'in mülkiyet ve imar sorunları çözülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ile görüştüğünü belirten AK Parti'nin Ataşehir Belediye Başkan adayı Erdem, mülkiyet ve imar sorunlarının çözüleceğini söyledi...

Araplar Ordu’da mülkiyet yarışına girdi!

Doğu Karadeniz’e akın eden Araplar, Ordu’dan mülk alma yarışına içine girdiler. 2017 yılında 34 Arap uyruklunun mülkiyet satın aldığı Ordu’da 2018 yılında 66 yabancıya 82 bin metrekare satış gerçekleştirildi. 

Beykoz'un imar ve mülkiyet sorunu çözülecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Tokatköy’de vatandaşlarla bir araya geldi. Aydın, ''Beykoz'un imar ve mülkiyet sorununu çözeceğim'' diye konuştu.

Bolu'da mülkiyet sorunu çözülecek!

CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan, 18'inci maddenin tarım alanlarında değil, şehrin güzelleştirilmesi ve mülkiyet sorununun çözülmesi için kullanılacağını açıkladı. 

Paylı mülkiyet devam sözleşmesi Haberi

Paylı mülkiyet devam sözleşmesi

Paylı mülkiyetin devamı sözleşmesi nasıl yapılır?

Paylı mülkiyette birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor.   Paylı mülkiyet ilişkisi ya bir hukuki işlemle ya da bir idari işlemle veyahut kanundan kaynaklanan nedenle tesis edilmiş olabiliyor.


Paylı mülkiyet ile ilgili esaslara Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. Paylı mülkiyet konusu eşyanın kullanılabilirliğinin ve değerinin korunması için zorunlu olan yönetim işlerini yapmak ve gerektiğinde mahkemeden buna ilişkin önlemlerin alınmasını istemek olarak karşımıza çıkıyor. 


Paylı mülkiyetten doğan veya paylı malı ilgilendiren yönetim giderleri, vergiler ve diğer yükümlülükler, aksine bir hüküm bulunmadıkça, paydaşlar tarafından payları oranında karşılanıyor. 


Taşınmazlarda paylı mülkiyetin devamına ilişkin sözleşmelerin resmi şekilde yapılmaları gerekiyor. Ayrıca tapuya şerh konulabileceği de sözleşme ile kabul edilmeli. 


Kanunda yapılan bu anlaşma ile sürenin...