02 / 05 / 2024

paylı mülkiyet satılır mı

paylı mülkiyet satılır mı

Paydaşların paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebiliyor. İşte, paylı mülkiyet hisse satışı!

Paylı mülkiyet nasıl satılır?

Paylı Mülkiyet, bir taşınmaz mal veya eşyaya birden çok kimsenin belirli paylarla malik olmaları durumu olarak ifade ediliyor. Peki paylı mülkiyete konu olan bir mal satılabilir mi? Paylı mülkiyet nasıl satılır?

Yatırımcılar soruyor: Konut ne zaman alınır, ne zaman satılır? 

Dreamland Gayrimenkul Yatırım Şirketi CEO'su Deniz Tüzüner, konut alım satımının yılın belli dönemlerinde daha yoğun olduğunu belirtti. Peki ne zaman konut alınır, ne zaman satılır?

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

Başkentte KDV'den ve emlak vergisinden muaf 2 adet devre mülk satılıyor! 

Ankara Kızılcahamam Milli Emlak, Ankara ili, Kızılcahamam ilçesi, İsmetpaşa Mahallesi'nde yer alan 2 adet devre mülkü satıyor. Peki Ankara Kızılcahamam'da yer alan devre mülklerin fiyatları ne kadar? 

Müşterek arsa nedir? Müşterek arsa satışı nasıl yapılır?

Müşterek arsa, gayrimenkul alanında karşılaşılan önemli terimlerden biridir. Özellikle de TOKİ konut projesiyle duyulmaya başlayan bu arsa, belirli bir arsa kullanımını ifade eder. Peki müşterek arsa nedir ve müşterek arsa satışı nasıl yapılır? İşte bu önemli terimle ilgili detaylar...

Özel okullarda şok! MEB’in ücret dağıttığı ders kitapları geri dönüşüm tesislerine satılıyor!

MEB'in dağıttığı ders kitaplarının bazı özel okullarca kapağı dahi açılmadan geri dönüşüm tesislerine satıldığı, öğrencilerine de kendi kitaplarını 10-25 bin lira arasında fiyata satıldığı ifade edildi.

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Hacizli konut satılır mı?

Haciz işlemi, alacaklıların borç tahsilatını gerçekleştirmek amacıyla çeşitli taşınmaz mallarına el koyma yöntemini ifade eder. İcra Müdürlüğü tarafından belirlenen süre içinde borçlu tarafından borcun ödenmemesi durumunda, söz konusu taşınmaz mülklerin satışı gerçekleştirilir.

Hisseli tapu paylı mülkiyet midir? Hisseli ev icra yoluyla satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşların bazı soruları bulunuyor. Bu sorulardan bazıları da hisseli mülkiyet üzerinden yapılabilecek işlemler olmaktadır. İşte bu ve diğer soruların yanıtları…

İslam Memiş yanıtladı! Altın alınır mı satılır mı? Altını o tarihte kimse tutamayacak!

Altın alacak olan vatandaşlar ve yatırımcılar bu aralar altın alınır mı, satılır mı sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapular belirsiz bir tapu türü olarak görülebilir. Bu tapularda kimin ne kadar pay oranına sahip olduğu bilinir ama her malik aynı orana sahiptir. Peki “Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?” İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Ortak miraslı ev nasıl satılır?

Miras, konusu birçok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Özellikle alım ve satım işlemleri ile devir işlemlerinde. İşte bu ve benzeri konularda araştırılan ayrıntılar!

Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? Tapu ayırma işlemleri ne kadar sürer?

Hisseli tapuda malikler gayrimenkulün her kısmında aynı oranlarda paya sahiptirler. Başka bir deyişle mülkün her kısmı için hissedarlar, aynı oranlarda hakka sahiptirler. Peki Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? İşte detaylar!

paylı mülkiyet satılır mı Haberi

paylı mülkiyet satılır mı

Paylı mülkiyet hisse satışı!

Taşınmaz bir mal veya eşyaya birden fazla kimsenin belirlenen paylarla malik olma durumuna paylı mülkiyet deniyor. Paylı mülkiyete sahip olan paydaşların birbirlerine karşı bazı hak ve sorumlulukları bulunuyor.


Paylı mülkiyette malikler, kendi aralarında oybirliğiyle anlaşarak yararlanma, kullanma ve yönetime ilişkin konularda kanun hükümlerinden farklı bir düzenleme yapabiliyor.


Hukukî bir işlem gereğince veya paylı malın sürekli bir amaca özgülenmiş olması sebebiyle paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebiliyor. 


Paylı mülkiyet hisse satışı!

Paylı mülkiyete konu olan taşınmaz, paydaşların aralarında anlaşması halinde satılabiliyor. Medeni Kanuna göre bu durumda paydaşlara önalım hakkı doğuyor. 


Ancak satışın diğer paydaşlar tarafından onaylanmaması halinde bu konuda dava açılabiliyor. Bir taşınmaz maldaki ortak mülkiyet veya kullanım hakkının ortaklar arasında paylaşılması veya satılması suretiyle sona...