21 / 05 / 2024

paylı mülkiyetin satılması

paylı mülkiyetin satılması

Paylı Mülkiyet, bir taşınmaz mal veya eşyaya birden çok kimsenin belirli paylarla malik olmaları durumu olarak ifade ediliyor. Peki paylı mülkiyete konu olan bir mal satılabilir mi? Paylı mülkiyet nasıl satılır?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılması nasıl önlenir?

Aynı konutun birden fazla kişiye satılmasının önlenmesi mümkündür. Bu durumda uzman kişiler, bu satışın önlenmesi için yöntemleri sunmuştur. Peki aynı konutun birden fazla kişiye satılması hangi yöntem ve haklarla önlenir? Aynı konutun birden fazla kişiye satışının önlenmesini sağlayan yöntemler…

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Paylı mülkiyette gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde paylı mülkiyeti ve hisse satış şartlarını kaleme aldı.

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satılması ve kiralanması yasaklandı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin yabancıya satılmasını ve kiralanmasını yasaklamayı öngören yasaya onay verdi.

İzmir Bergama'da tarım arazilerinin satışa çıkarılmasına tepki!

İzmir'de Bergama Belediye Meclisi'nde AKP ve MHP’li üyelerin oylarıyla köylerdeki verimli tarım arazilerinin satışa sunulması yargıya taşındı. Satış kararının iptali için CHP ve İYİ Parti, İzmir İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Kazakistan'da yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryum sona erecek!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yaptığı açıklamada, gelecek yıl ülkede yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryumun sona ereceğini söyledi.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Orman Köylülürenin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışları Hakkında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

Tarım arazilerinin satılması ve bölünmesi engellenecek!

Tarım arazilerinin hobi bahçeleri için satılması ve bölünmesine engel olacak yasa teklifi yürürlüğe girecek. Hobi bahçelerinin hızla çoğaldığı İzmir’in Menderes ilçesinde, toprakların verimsizleştiğini iddia eden çiftçiler; hobi bahçelerinin tarımsal üretimi engellediğini iddia etti.

Türk baron Hakan Ayık'ın mülkleri satışa çıkacak!

Birçok ülkede 300 milyon dolarlık uyuşturucu trafiğini yönetin Hakan Ayık için Avustralya mahkemesi gıyabi yargılama kararı aldı. Mahkeme 15 Nisan tarihinde gerçekleşecek duruşmaya katılmasa da Ayık’ın el konulan mülklerinin satılmasına karar verildi.

Albatros Parkı'nın satılmasına mahalle muhtarından tepki!

Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkiyetinde bulunan Albatros Parkı'nın 160 milyon TL bedelle Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.'ye satılmasına tepkiler büyüyor. Satışa en sert tepki, parkın bulunduğu Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Soydan'dan geldi.

Uzel Makine’nin satılmasına ilişkin tartışmalar bitmiyor!

Hazırlanan rapora göre değeri 832 milyon lira olan Uzel Makine’nin 225 milyon liraya satılmasına ilişkin tartışmalar sürüyor. Bu kez, ihalenin iptaline isteyen, iflas masası memurları ile, iflas müdürü karşı karşıya geldi

Korkuteli Datköylüler 117 arsanın satılmasına karşı çıktı!

Mülkiyeti Korkuteli Belediyesine ait Datköy Mahallesi Ramazan Karabağır İlköğretim Okulu civarında bulunan 117 adet arsanın Korkuteli Belediyesi meclisinden çıkarak satılmasına Datköy halkı karşı çıktı.

paylı mülkiyetin satılması Haberi

paylı mülkiyetin satılması

Paylı mülkiyet nasıl satılır?

Paylı Mülkiyet, bir taşınmaz mal veya eşyaya birden çok kimsenin belirli paylarla malik olmaları durumu olarak ifade ediliyor. Medeni Kanun gereğince, paylı mülkiyette, birden çok kimse, maddi olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. 


Söz konusu pay sahipleri pay devretme, rehnetme ve alacaklılar tarafından haczettirilebilme hakında da sahip oluyor.


Paydaşlar, kendi aralarında oybirliğiyle anlaşarak yararlanma, kullanma ve yönetime ilişkin konularda kanun hükümlerinden farklı bir düzenleme yapabiliyor.


Ancak, böyle bir anlaşmayla paydaşların aşağıdaki hak ve yetkileri kaldırılamaz ve sınırlandırılamıyor.


Hukukî bir işlem gereğince veya paylı malın sürekli bir amaca özgülenmiş olması sebebiyle paylı mülkiyeti devam ettirme yükümlülüğü bulunmadıkça, paydaşlardan her biri malın paylaşılmasını isteyebiliyor. Peki, paylı mülkiyet nasıl satılır?


Paylı mülkiyete konu olan taşınmaz, paydaşların aralarında anlaşması halinde satılabiliyor....