05 / 05 / 2024

paylı mülkiyette satış yapılır mı

paylı mülkiyette satış yapılır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde paylı mülkiyeti ve hisse satış şartlarını kaleme aldı.

Hisseli mülkiyette satış nasıl yapılır? Satışa itiraz hakkı var mı?

Hisseli tapuda elbirliği mülkiyet ve paylı mülkiyet hakları ve farkları neler? Satış durumunda nasıl bir yol izlenir? Hisseli tapu alırken ya da satarken nelere dikkat edilmeli? İtiraz hakkı var mı?

Paylı mülkiyette gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde gayrimenkullerde paylı mülkiyeti ve hisse satış şartlarını kaleme aldı.

TOKİ Hatay Payas projesi 19 Kasım'da satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Hatay Payas Çağlalık projesinde yer alan konutlar 19 Kasım tarihinde satışa çıkıyor.

Nazmi Durbakayım: Konut satışları arttı ama tatmin edici değil!

TÜİK Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konut satışları arttı ama tatmin edici değil" dedi...

Hazineye ait tarım arazilerinin satışı mecliste!

Hazineye ait tarım arazilerinin satışı uygulaması meclis gündemine taşındı. CHPli Bakan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarım arazilerinin satışında başvurular 31 Aralık'a uzatıldı!

İmar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazilerinin satışında başvuru süresi 31 Aralık 2019'a kadar uzatılacak...

Yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışı hedefi!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, RE360 Gayrimenkul Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Varank, yabancılara 12 milyar dolarlık mülk satışının hedeflendiğini söyledi.

Özelleştirmeyle yapılan kamuya ait mülkiyet satışları TBMM'de!

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, özelleştirme kapsamında yapılan kamuya ait mülkiyet satışları Başbakan Yıldırım'a sordu..

Kayseri'de tarım arazileri satışa çıktı!

Kayseri Belediyesi ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alan tarım arazileri satışa çıkarıldı. Arsa satışları için müracaatlar Defterdarlık veya ilçelerde Mal Müdürlüklerine yapılabilecek. 

10 soruda hazineye ait tarım arazilerinin satışı 2018!

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde yer alan ve imar planı bulunmayan veya imar planında tarımsal amaca ayrılan Hazineye ait tarım arazileri satışa konu olabiliyor. İşte 10 soruda hazineye ait tarım arazilerinin satışı 2018..

Elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl dönüştürülür?

Gayrimenkullerde birden fazla sahip bulunması halinde mülkiyet türü elbirliği veya paylı mülkiyet olabiliyor. Peki, elbirliği mülkiyeti paylı mülkiyete nasıl dönüştürülür?

Bursa Has Vadi 15 Kasım'da satışta!

Bursa'nın batı yakası Kurtuluş Mahallesi'nde konumlandırılan Has Vadi Projesi, 15 Kasım'da satışa çıkıyor. Projede ön talep fırsatları sunuluyor..

Ova Kule 4 Kasım'da satışta! Yeni proje!

Ankara Keçiören'de yükselen Ova Kule projesi 4 Kasım'da satışa çıkıyor. Projede yer alan 4 oda 1 salon dairelerin fiyatları 800 bin TL'den başlıyor.

paylı mülkiyette satış yapılır mı Haberi

paylı mülkiyette satış yapılır mı

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde gayrimenkullerde paylı mülkiyeti ve hisse satış şartlarını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "5107.61 metrekarelik bir tarla için e-Devlet’te hisse pay/payda olarak 1000/20000 yazıyor. Yani hisseler ayrılmış olup isteyen hissesini satabilir mi? ‘Arsa payı’ dedikleri buysa, paylı mülkiyetle aynı mı? Miras olunca pay/payda yazınca hisseler ayrı sanılıyor, aynı şey değilse hisse devri de zor sanırım. Durumum nedir?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Okuyucum tereddüt etmekte haklı, bazı kavramlar soyut, bu da onlardan biri. Ancak okuyucuma pratik bir bilgi vereyim. Bir gayrimenkulün tapusuna baktığımızda, malik hanesinde muhtelif isimler var ise bu ortak mülkiyettir. İsimlerin karşısında okuyucumun yukarıda verdiği örnekte olduğu gibi pay ve payda yazıyor ise bu paylı mülkiyettir. İsimlerin karşısında pay ve...