04 / 10 / 2024

pazar günü inşaat yapmak yasak mı

pazar günü inşaat yapmak yasak mı

Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. Peki, pazar günü inşaat yapmak yasak mı? Pazar günü inşaat yapılır mı?

Avantajları ve dezavantajlarıyla finansman modeline göre inşaat sözleşmeleri!

18,5 bin takipçili İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden finansman modeline göre inşaat sözleşmelerini paylaştı. İşte avantajları ve dezavantajlarıyla finansman modeline göre inşaat sözleşmeleri…

İstanbul'un o ilçesinde pazar günleri inşaat çalışmaları yasaklanıyor!

Katılımcı yönetim ilkesi ile vatandaşların sesine kulak veren Başkan Çerkez, Ekşioğlu Mahallesi’nde gdüzenlenenHalkın Buluşması programında bir vatandaşın ‘Pazar günleri inşaatlar çalışmasın’ talebi için harekete geçti. İşte ayrıntılar... 

Gündemi inşaat olan Galatasaray, şantiye şefi arıyor!

Son on senede beş kez şampiyon olan, son iki seneyi zirvede tamamlayan Galatasaray'da transferler gecikirken, gündemi inşaat olan sarı kırmızılı kulüp Metin Oktay Tesisleri için şantiye şefi aradığını duyurdu. 

İnşaat demir fiyatlarına okkalı zam! 1 ton demir fiyatı resmen uçtu! Güncel inşaat demiri fiyatları

İnşaat sektöründe müteahhitleri isyan ettiren ve konut fiyatlarının yönünü belirleyen inşaat demir fiyatlarına bugün okkalı zam geldi. 1 ton inşaat demir fiyatı ne kadar oldu? Güncel inşaat demir fiyatları.

İller Bankası Genel Müdürlüğü binasının inşaatı 488 milyon TL'ye mal oldu!

Ankara’da İller Bankası Genel Müdürlük binasının inşaat ve tadilat maliyeti gündeme düştü. Binanın yapımına ve tadilatına ödenen toplam tutar 488 milyon TL’ye ulaştı.

Eminönü Meydanı'nın inşaatı için Romanya'dan asfalt getirilmiş!

1940 yılında Eminönü Meydanı'nın inşaatı yavaş ilerlediğinde şikayet edilmiş. Belediye tarafından yapılan tetkikler sonrasında hava durumu değelendirilmiş ve ona göre karar verilmiş.

5 kasım pazar günü toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? Hangi toplu taşıma araçları ücretsiz? 

5 Kasım 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek olan 45. İstanbul Maratonu, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutlamak amacıyla "Yüzyılın Koşusu" sloganıyla büyük bir heyecanla bekleniyor. Bu özel etkinliğe halkın ulaşabilmesi için toplu taşıma ücretsiz olup olmadığı merak ediliyor.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İstanbullular çifte bayram yaşayacak! İstanbul’da 23 Nisan Pazar günü nerede, hangi etkinlikler yapılacak?

Bu yıl iki bayram coşkusunu birden yaşıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hem dini hem resmi bayram olan 23 Nisan Pazar günü İstanbullulara iki bayram coşkusunu birden yaşatmak için hem çocuklara hem yetişkinlere yönelik çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatı TBMM'de!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın; yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale edilen 1915 Çanakkale Köprüsü’nün inşaatında, ihale şartnamesinde ifade edilen “sıvı izolasyon standartlarına aykırı bir malzemenin kullanıldığı” iddiasını TBMM'ye götürdü.

İstanbul'daki metro hatlarının inşaatı borçlanma tekliflerine onay verilmedi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin inşaatı durdurulan metro hatlarının inşaatı için hazırladı dış borçlanma teklifi komisyonda gündeme alınmadı. 

Çin, 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor!

Kripto paralarla ilgili attığı adımlarla dikkat çeken Çin, ülkede 500 metreden yüksek gökdelen inşaatını yasaklıyor...

İzmir'deki deprem konutlarının inşaatında son durum ne?

İzmir'de 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında büyük yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının inşaatı hız kesmiyor...

pazar günü inşaat yapmak yasak mı Haberi

pazar günü inşaat yapmak yasak mı

Pazar günü inşaat yapmak yasak mı?

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi Ve Yönetimi Yönetmeliği gereğince, konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. 


Zaman dilimleri şu şekilde;

Gündüz: 07.00’den 19.00’a kadar olmak üzere 12 saat,

Akşam: 19.00’dan 23.00 ‘e kadar olmak üzere 4 saat,

Gece: 23.00’den 07.00’ye kadar olmak üzere 8 saattir.


İlgili yönetmelik kapsamında inşaat çalışmalarının saatlerine ilişkin bilgilere yer veriliyor. Bu saatler dışında çalışma yapan inşaatlar belediyeye şikayet edilebiliyor.


Ancak yönetmelikte inşaat çalışma günlerine ilişkin bir esas yer almıyor. Peki, pazar günü inşaat yapmak yasak mı? Pazar günü inşaat yapılır mı?


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Çalışma Dairesinin yaptığı açıklamalara göre; zorunlu hallerin dışında Pazar günü inşaat yapılması yasak olup, Pazar günleri inşaat çalışmalarına devam...