05 / 05 / 2024

Pembe Köşk restore

Pembe Köşk restore

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu' nun " taşınmaz kültür varlığı " olarak tescillediği Tarihi Pembe Köşk, restore ediliyor...

Tosun Paşa'nın köşkü restore edildi!

Ünlü Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan eski adıyla Arnavut Hayreddin Bey Köşkü olarak bilinen Yeşilköy’deki tarihi Darcan Köşkü restore edildi. 

İzmit'teki Pembe Köşk binası 10 yıllığına Ensar Vakfı'na verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısında, İzmit’te bulunan ve mülkü büyükşehir belediyesine ait olan Pembe Köşk binası 10 yıl süre ile Ensar Vakfı’na verildi. Karara CHP Grubu muhalefet şerhi koyarken AKP'li Başkan Tahir Büyükakın “Sahip çıkıyoruz” dedi. 

Şanlıurfa Sakıbın Köşkü restore ediliyor!

Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinden olan Sakıbın Köşkü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarıyla yenilenecek. 

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Kentteki tarihi yapıları restore eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'de yer alan Pembe Köşk'ü de baştan aşağı yeniliyor. Yapılan restorasyon çalışmalarıyla köşk özüne döndürülecek.

Büyükada'daki Hacopulos Köşkü restore edilecek!

Büyükada'daki  en büyük köşklerinden olan, 150 yıllık Hacopulos Köşkü restore edilecek. Tarihi köşkün restorasyonu 18 Kasım 2021’e kadar bitirilmiş olacak. Köşk kaymakamlık binası olarak da kullanılıyor.

Kocaeli'deki Pembe Köşk restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi,  İzmit ilçesi Hacıhasan Mahallesi’nde yer alan Pembe Köşk’ün restorasyon çalışmalarına devam ediyor.

Yıkılan Münif Paşa Konağı otopark oldu!

Cağaloğlu’ndaki “Pembe Köşk" olarak da bilinen, İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin Genel Merkez Binası olarak da bir dönem kullanılan tarihi Münif Paşa Konağı’nın alanı otopark alanı oldu.

Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Bağımsız Milletvekili Fatih Mehmet Şeker, sorularını Bakan Ersoy'a sordu..

İzmit'teki Pembe Köşk restore ediliyor! İhalesi 1 Kasım'da!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından İzmit'te 400 ada 8 parseldeki tescilli Pembe Köşk’ün restorasyonu, ikmal inşaatı yaptırılacak. İhale 1 Kasım'da...

Cağaoğlu Münif Paşa Konağı yıkılma tehlikesi altında!

İstanbul Cağaoğlu'ndaki Münif Paşa Konağı çökme tehlikesi altında.''Pembe Köşk'' olarak bilinen İttihat ve Terakki Cemiyeti'nin de kullandığı yapıda İstanbul 4 Numaralı Koruma Kurulu heyeti incelemelerde bulundu.

Emlak Yönetimi'nden Ankara'da satılık gayrimenkuller!

Çankaya Mahallesi Pembe Köşk Konut Sitesi'nde ve Kültür Mahallesi Özlem Apartmanı'ndaki gayrimenkuller Emlak Yönetimi tarafından satışa çıkarıldı...

Kocaeli Pembe Köşk özüne dönecek!

Kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Pembe Köşk'ü restore ediyor.

Pembe Köşk restore Haberi

Pembe Köşk restore




Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli'nin tarihinin önemli bir parçası olan Pembe Köşk'ün Tarihi Sırrıpaşa Konağı'na entegre edileceği belirtildi.


Gayrimenkul Eski Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu'nun "taşınmaz kültür varlığı" olarak tescillediği Pembe Köşk'ün, Kocaeli Valiliği nezdinde kurulan paylaşım komisyonunca Büyükşehir Belediyesi'ne devredildiği anımsatıldı.


Pembe Köşk'ün restorasyon çalışmaları kapsamına alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Sırrı Paşa Konağı ile Pembe Köşk arasında geçişin sağlanması amacıyla taş duvar ve merpen yapılması için proje hazırlandı ve inşa sürecine başlandı. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Pembe Köşk, tamamlandığında tarih koridorunun bir parçası olarak Kocaeli'nin yöresel lezzetlerinin sunulacağı, tarih koridorunu gezmeye gelenleri ve Kocaeli halkını ağırlayacak bir restoran olarak hizmet...