20 / 05 / 2024

Pendik hurda otoparkı

Pendik hurda otoparkı

Pendik Belediyesinin hurda araç oto parkı sahipsiz araçlarla doldu. Gelen şikayetler doğrultusunda belediyenin hurda araç deposuna çekilen kullanılmaz durumdaki araçlar, yasal bekleme süresi sonunda MKE’ye teslim ediliyor.

Pendik Devlet Hastanesi'nin ek binası inşa edildi!

Pendik Devlet Hastanesi otopark alanına inşa edilen ek hizmet binasında sona gelindi. Binada 21 metrekare büyüklüğünde doktor odası ve hastalar için de 11 adet oda bulunuyor...

Pendik'e 560 araçlık otopark müjdesi!

Pendik Belediyesi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkasında yer alan boş arsaya 560 araçlık otopark inşa ediyor.

İzmir Menemen'e hurda araç otoparkı inşa ediliyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaşanan hurda sorununa kalıcı çözüm için Menemen’de 18 bin 349 metrekarelik alanda Hurda Araç Otoparkı inşa ediyor.

Pendik'e yeni otopark müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Pendik Belediyesi, artan nüfus ve yoğun kentleşme sonucunda ilçenin otopark ihtiyacını karşılamak için kalıcı çözümler ortaya koyuyor. 

Pendik'te katlı otopark inşaatı başladı!

Pendik Belediyesi, otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla harekete geçti. Doğu Mahallesi’nde Mostar Viyadüğü yanında katlı otopark inşaatı başladı.

Pendik sahile dev otopark inşa ediliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Pendik sahile yoğun araç trafiğinin yaşandığı ilçe merkezinin ihtiyacını büyük ölçekte karşılayacak dev otopark inşa ediyor.

Pendik Belediyesi'nden acele kamulaştırma kararı!

Pendik'te Bulunan Bazı Taşınmazların Belediye Hizmet Binası, Kent Parkı, Zemin Altı Çok Katlı Otopark ve Meydan Projesi Kapsamında Pendik Belediye Başkanlığı Tarafından Acele Kamulaştırılması Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Pendik Belediyesi'nden otopark analizi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, otopark mevzuatının geliştirilmesi ve mevcut ihtiyaçlara göre yeniden şekillenmesi için Pendik Belediyesiyle ortak çalışma başlatıyor.

Pendik'e 20 yeni otopark geliyor!

Pendik Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentin artan otopark ihtiyacının karşılanması için düğmeye bastı. Şehrin birçok noktasına yaklaşık 10 bin araç kapasiteli 20 otopark yapılması öngörülüyor.

Pendik Taşlıbayır kentsel dönüşüm imar planı onaylandı!

Pendik’in Taşlıbayır bölgesinde kentsel dönüşüme yönelik imar planları onaylandı. Orta ve Dumlupınar Mahalleleri’nde sağlıklı yapılaşmanın önü açıldı. Yeni planlarla binaların otopark sorunu da çözülecek.

Pendik Belediyesi'nden yeni otopark!

Pendik Belediyesi, hafta içi kullanılmak üzere Greenpark Oteli önündeki alanı ücretsiz otopark olarak tahsis etti. 7 Mart Pazartesi günü hizmete açılacak otoparka araçlarını bırakan vatandaşlar, yine ücretsiz ring seferiyle Pendik merkeze taşınacak.

Pendik'te balıkçılar için modern çarşı inşa edilecek!

Pendik sahil Meydanı çalışmaları kapsamında balıkçı dükkanları için deniz kıyısında yeni ve modern bir satış alanı inşa edilecek. İDO İskelesinin yakınında yer alacak balık çarşısının önünde otopark da bulunacak.

Pendik'te icradan 8.7 milyon TL'ye otopark alanı!

İstanbul Pendik'te bulunan 9.111,50 metrekare yüzölçümüne sahip otopark alanı, İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi tarafından 18 Mayıs 2015 günü saat 15:00 ile 15:10 arası ihale ediliyor.

Pendik hurda otoparkı Haberi

Pendik hurda otoparkı

Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, ilçe bazında kullanılamayan (hurda) araçlarla ilgili çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlardan ve bölge ekiplerinden gelen şikayetler doğrultusunda ayda ortalama 3-4 araç belediyenin hurda araç deposuna çekiliyor. Hurdalığa kaldırılan araçların özellikle madde bağımlıları tarafından sahiplenilmesi ve kullanılması engellenirken,  belediyenin Güllübağlar Mahallesi’nde bulunan hurda araç oto parkı da ömrünü tamamlamış araçlarla doldu. 


Hurda araçlar sahiplenilmezse MKE’ye


Ekipler, çalışır vaziyette olan araçları ve  üzerinde yasal blokesi bulunanları hurdalık bünyesine almıyor. Toplanan araçlar hakkında ilgilisinin kimlik ibrazı ve aracın kendine ait olduğunu kanıtlamasından sonra kanun gereği çekim parasını ödeyerek aracını geri alabiliyor. Geri alınmayan araçlar depoda numaralandırılarak bekletiliyor. Yasal bekleme süresi dolan araçlar Makine Kimya Endüstrisi’ne (MKE) teslim ediliyor.


Pendik...