07 / 05 / 2024

pendik istasyonu ne zaman açıldı

pendik istasyonu ne zaman açıldı

1939 yılı mayıs ayında inşası başlanan Pendik Tren İstasyonu aynı yıl eylül ayında inşası tamamlanarak hizmete açılmış. Pendik'te yapılan tren istasyonu 74 bin liraya mal olmuş.

M10 (Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı) metro hattı açılıyor! Deneme sürüşleri yapılan metronun ücreti ne kadar?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu diğer bir adıyla M10, hattında gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı. Ekim ayında açılması planlanan metronun ne kadar olacağı ise merak konusu. İşte 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

KİPTAŞ Tuzla ve Pendik projelerinde son durum ne?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, Tuzla ve Pendik’te devam eden projeleri gezdi. Peki KİPTAŞ Tuzla ve Pendik projelerinde son durum ne? İşte detaylar...

Kiler GYO'nun Pendik'teki arsasının değeri ne kadar?

Kiler GYO, İstanbul Pendik'te Dolayoba Mahallesi'nde yer alan arsanın gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı. Peki arsaların değeri ne oldu?

Pendik Yayalar'da 9.9 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Pendik Belediye Başkanlığı, Yayalar'da yer alan akaryakıt ve servis istasyonu alanını 9 milyon 853 bin 970 TL bedelle satışa çıkardı.

Güneşin Metal Yapı İzolasyon Makina Peyzaj Elektrik Tekstil Kimya Tem. Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güneşin Metal Yapı İzolasyon Makina Peyzaj Elektrik Tekstil Kimya Tem. Orman Ürünleri Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Muharrem Kalkat tarafından kuruldu...  

Pendik Bisiklet Yolları Projesi’ne Bakanlık’tan dev hibe!

Pendik Belediyesinin bisikletli ulaşımı teşvik etmek için başlattığı “Bisiklet Yolları Projesi”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 5,6 Milyon Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.

Volmarıne Gemi Teknolojileri Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Volmarıne Gemi Teknolojileri Mühendislik Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Pendik'te Mustafa Volkan Esatoğlu tarafından kuruldu.

Pendik Belediyesi'nden 12.4 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Pendik Belediyesi'ne ait olan gayrimenkul 12 milyon 412 bin 507 bin TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ihalesi 31 Ocak 2019 Perşembe günü gerçekleştirilecek. 

Pendik'te 13 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mülkiyeti Pendik Belediyesi'ne ait olan Dolayoba Bölgesi'nde yer alan gayrimenkul 13 milyon 15 bin 485 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Pendik'te 11.2 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Mülkiyeti Pendik Belediyesi'ne ait olan akaryakıt ve servis istasyonu alanı ihaleyle satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için 11 milyon 261 bin 680 TL bedel ile satışa çıkarıldı. 

Pendik Yayalar'da 11.2 milyon TL'ye satılık arsa!

Pendik Belediyesi, Yayalar'da bulunan akaryakıt ve servis istasyonu alanı imarlı arsayı satıyor. İhale 24 Ocak'ta gerçekleşecek...

Pendik Hayaltepe Sosyal Tesisi'nin ihalesi yapıldı!

Pendik Çınardere Mahallesi’ne 5. sosyal tesisini kazandıracak olan Pendik Belediyesi Hayaltepe Sosyal Tesisi’nin ihalesini gerçekleştirdi.

Kayseri Melikgazi'de 18 milyon TL'ye satılık akaryakıt istasyonu!

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan akaryakıt ve servis istasyonu alanı arsası 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi gereğince 18 milyon TL bedelle kapalı teklif usulü ile satışa çıkarıldı.

pendik istasyonu ne zaman açıldı Haberi

pendik istasyonu ne zaman açıldı

Pendik İstasyonu açıldı.

İstasyon 74 bin liraya mal olmuş güzel bir eserdir.


Münakalat Vekaleti'nin emriyle 4 ay evvel temeli atılan yeni Pendik Tren İstasyo'nun açılış resmi, dün 16'da mahallinde yapılmıştır.

Birinci İşletme Müdür B. Abdullah Kunt, Münakalat Vekili namına söylediği kısa bir nutukta yeni Pendik Tren İstasyonu'nun, şehrin bu civar halkına banliyo nihayetinde hükümetin bir hediyesi olarak telakki edilmesini söylemiş ve 16 yıl zarfında başarılan büyük eserlerden bahsetmiştir. B. Abdullah, kurdeleyi keserek istasyonu davetlilere açmıştır.


Açılış merasiminde Kartal Kaymakamı, Jandarma Kumandanı, Belediye Reisi, adliye erkanı, 9'uncu işletme memurini ve civardan köylerden gelen kalabalık halk hazır bulunmuştur. İstasyon 74 bin liraya mal olmuş güzel bir eserdir.


(1939 yılında bir Reşat Altın 15 liraymış.)


Akşam Gazetesi  31 Teşrinievvel (Ekim) 1939


Abdullah Kutalmış...