05 / 05 / 2024

pendikte askeri araziye okul mu yapılacak

pendikte askeri araziye okul mu yapılacak

Pendik Doğu Mahallesi'nde mevcut planlarda “askeri alan” olarak işaretlenmiş durumda olan 7 bin 870 metrekarelik hazine arazisi imara açıldı.

Çekmeköy Taşdelen'deki askeri araziye yapılaşma izni!

İstanbul Çekmeköy'de bulunan yaklaşık 860 bin metrekarelik eski askeri alan yeni konut alanı olarak ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın onayladığı plan ile  bölgede AVM, otel ve rezidans yapılabilecek. 

Beşiktaş’taki eski askeri araziye kat artışı: 5'ten 8'e yükseldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen, ‘bina yükseklikleri zemin + 5 katı geçmesin’ talimatına rağmen İstanbul’un boyu uzuyor. Beşiktaş’taki eski askeri alanda kat artışı yapıldı. Kat sayısı 5'ten 8'e yükseltildi.

Çekmeköy’deki 187 dönümlük askeri arazi için yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin Çekmeköy’de bulunan 187 dönüm askeri arazinin yapılaşmaya açan imar planlarını iptal etmesine karşın söz konusu araziye ilişkin yeni imar planları hazırladı...

İstanbul Golf Kulübü’nün yerine askeri lojman inşa ediliyor!

Türkiye’nin ilk spor kulübü olan İstanbul Golf Kulübü’nün bulunduğu araziye askeri lojman yapılıyor. Proje 350 dönümlük alanda hayata geçirilecek.

Askeri birliklerin taşınmasında sona gelindi!

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kent merkezlerinden kaldırılacağı açıklanan askeri birliklerin taşınma işlemlerinde sona yaklaşıldı.

Hatay MKÜ Mimarlık Fakültesi'nden askeri kışla için proje!

Hatay MKÜ bünyesindeki Mimarlık Fakültesi yönetimi, taşınma kararı olduğu belirtilen kent merkezindeki Askeri Kışla yeri için kabul edilebilir örnek bir proje hazırlayıp Rektörlüğün bilgisine sundu.

Çorlu Askeri Hastanesi TOKİ’ye mi verilecek?

Cumhuriyet döneminin ilk yapılarından olan tarihi Çorlu Askeri Hastanesi’nin kaderi belli oluyor. Koruma Kurulu, yarın tarihi yapıyla ilgili son kararını verecek.

Askeri hastanelerin Bakanlığa devrine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, askeri hastanelerin Bakanlığa devrine ve GATA ile ilgili çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Hürriyet sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.

Somali'deki Türk askeri eğitim tesisi Ocak'ta açılacak!

Somali'de inşası süren Türk askeri eğitim tesisi ocak ayında hizmete girecek. Istanbul-Mogadishu General Construction Yöneticisi Ebubekir Şahin, projenin detaylarını anlattı.

Singapur'dan Avustralya'ya topraklarından 10 kat büyük askeri üs!

Avustralya ve Singapur arasında Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı. Singapur, Avustralya'da kendi topraklarından 10 kat büyüklükte askeri üs kuracak.

Singapur, Avustralya'da askeri üs kuracak!

Avustralya'ya gelen Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, Avustralya parlamentosunda yaptığı konuşmada, ülkesinin Queensland eyaletinde Shoalwater Körfezi ve Townsville kentlerine askeri eğitim tesisleri kuracağını açıkladı.

Mehmet Özhaseki: Askeri alanların hepsi taşınmayacak!

Askeri alanların şehir dışına taşınması konusunda Genelkurmay gibi karargâhların yer almadığını belirten Özhaseki, “Kuvvet komutanlıklarının veya benzer yerlerin taşınıp taşınmayacağı hususu Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Başbakanlığın takdirinde” dedi.

Kuleli Askeri Lisesi eğitim merkezi olacak!

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kapatılan askeri okulların tarihi binalarının ne yapılacağına ilişkin bir süredir yürütülen çalışmada son aşamaya gelindi. Kuleli Askeri Lisesi'nin Boğaz kenarındaki tarihi binası eğitim amaçlı kullanılacak.

pendikte askeri araziye okul mu yapılacak Haberi

pendikte askeri araziye okul mu yapılacak

İstanbul Pendik Doğu Mahallesi'nde mevcut planlarda “askeri alan” olarak işaretlenmiş durumda olan 7 bin 870 metrekarelik hazine arazisinin imar durumu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi şubat ayı oturumunda değiştirildi.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, plan değişikliğine ilişkin hazırlanan raporda Pendik'te okul alanlarının yetersizliği bakımından en problemli bölgelerinden olan Kaynarca Mahallesinde Pendik Tersanesinde yeni yapılan askeri lojmanda yaşayacak nüfusla birlikte derslik ihtiyacının iyice artması sebebiyle arazinin “eğitim alanı” olarak düzenlenmesi talebinin bulunduğu belirtildi. Yapılan plan değişikliğiyle askeri alan iptal edilerek, 7.8 dönümlük araziye ortaokul yapılmak üzere “eğitim alanı” fonksiyonu verildi.

HANİ YEŞİL KALACAKTI?


Plan değişikliği İBB Meclisi'nde oy çokluğu ile kabul edildi. CHP'li İBB Meclis Üyesi Ülkü Koçar, Cumhurbaşkanının askeri alanların yeşil alan olarak korunacağına ilişkin sözlerine değinerek, “Askeri alan okul alanına alınarak imara...