15 / 05 / 2024

Perakende avm Yasası

Perakende avm Yasası

Perakende yasasının kabul edilmesi sektörün geneli tarafından olumlu karşılandı. Taraflar, yönetmeliklerle eksiklerin giderilmesini dört gözle bekliyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “18 yıldır bekleyen yasa nihayet geçti." dedi..

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

AVM Perakende Ciro Endeksi Temmuz ayında yüzde 80,5 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, AVM Perakende Ciro Endeksi, Temmuz ayında, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 80,5 arttı!

AVM perakende ciro endeksi yüzde 101,3 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, Haziran ayında geçen yılın aynı dönemine göre; yüzde 101,3 artarak, 457 puana çıktı.

AVM perakende ciro endeksi Nisan 2021'de yüzde 19,7 azaldı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research işbirliğinde ortaklıkla hazırlanan AVM Perakende Ciro Endeksi'nin Nisan 2021 verileri yayınlandı. Buna göre 2021 Nisan'a ilişkin AVM verileri ne oldu? İşte ayrıntılar...

AVM perakende ciro endeksi Ekim ayında yüzde 19,1 arttı!

AVM perakende ciro endeksi, 2020 Ekim'de bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 19,1 artarak 349 puana ulaştı.

AVM perakende ciro endeksi 2020 Ocak'ta yüzde 27,3 arttı! 

AVM perakende ciro endeksi, Ocak 2020 döneminde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,3 artış gösterdi ve 340 puan oldu...

AVM perakende ciro endeksi 2019'da yüzde 15.9 arttı! 

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa hazırlanan AVM Perakende Ciro Endeksi'nin 2019 yıl sonu verilerine göre, AVM Perakende Ciro Endeksi dördüncü çeyrekte, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 17 artışla 296 puana ulaştı...

AVM kiraları normale döndü, perakende sektörü nefes aldı!

2019'da toplam cirosunu artıran perakende sektörü, AVM kiralarının liraya dönmesiyle moral buldu. 2020 gündemlerinde yeni yasal düzenlemeler ve verimli büyüme var...

AVM Perakende Ciro Endeksi 2019 Eylül'de yüzde 3,5 arttı!

AVM Perakende Ciro Endeksi’nin Eylül ayı ve 3. çeyrek sonuçları açıklandı. Ciro Endeksi 2019 Eylül'de yüzde 3,5 arttı...

AVM Perakende Ciro Endeksi Ağustos'ta yüzde 7,8 arttı!

AVM Perakende Ciro Endeksi’nin ağustos ayı sonuçları açıklandı. Açıklanan verilere göre, ciro endeksi Ağustos 2019 döneminde bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 7,8 artış kaydetti.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

Perakende avm Yasası Haberi

Perakende avm Yasası

Meclis’te kabul edilen perakende yasası  sektörden genel olarak olumlu tepki gördü. 200 milyar dolar ciroya sahip perakende pazarı, dört gözle uygulama aşamasında eksikliklerin giderilmesini bekliyor.  Türkiye’de toplam ticaretten yüzde 13, istihdamdan  yüzde 17 payı olan sektördeki gelişmeler birçok kesimi ve tabii ki vatandaşı da etkileyecek. Taraflar, şimdiden sorunlara dikkat çekiyor.


KALİTELİ AMA UCUZ ÜRÜN 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yasayı olumlu karşıladıklarını belirterek, "1996 yılından bugüne yani 18 yıldır bekleyen yasa nihayet geçti. Bu zaten başlı başına önemli bir gelişme. Ekonomiye canlılık, piyasaya düzen gelecek” dedi. Palandöken, tüketicinin karlı çıkacağını anlatarak özellikle piyasa denetimleriyle kaliteli ürünü ucuza alacaklarını söyledi. Palandöken, bundan sonraki düzenleme ve yönetmeliklerin önemine dikkat çekti.

AVM’lerin turizm bölgelerinde geç açılıp, geç kapanmasının cirolara katkısı...