17 / 05 / 2024

Perakende Mimarisi

Perakende Mimarisi

Hürriyet’in öncülüğünde gerçekleşen Sign of the City Awards’ta şehre imza atan yapılar ödüllendirildi. İnşaat ve gayrimenkul sektörünün yoğun ilgi gösterdiği yarışma ilk yılında tam not aldı.

Tarsu AVM, European Property Awards 2012’den ödülle döndü!

Tarsu Alışveriş Merkezi, European Property Awards 2012'de “Perakende Mimarisi (Retail Architecture)” kategorisinde, Avrupa’nın en iyi projesi olarak ödül kazandı

Bilkent Center'a Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nden 2 ayrı ödül!

Bilkent Center, prestij ve mükemmelliğin simgesi “Avrupa Gayrimenkul Ödülleri” tarafından “European Property Awards 2019-2020” “Ticari Yenileme/Geliştirme” Ve “Perakende Mimarisi” kategorilerinde 2 ayrı dalda ödüle layık görüldü...

Perakende tasarısı için geri sayım başladı!

Perakende tasarısı için geri sayım başladı. Geçen ay Meclis Sanayi Komisyonu'nun sabaha kadar yaptığı mesai ile bir gecede kabul ettiği tasarı 14 Ocak 'ta Genel Kurul’da görüşülecek.

Perakende Yasası Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulu'nda, alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaret Yasa Tasarısı ele alınacak. Tasarıyla; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde "Perakende Bilgi Sistemi" kurulacak.

Perakende satış hacmi yüzde 0.6 artış gösterdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Perakende Satış Hacmi Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

Perakende satış hacmi yüzde 0,6 arttı!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

Abdullah Sevimçok: Dört gözle perakende yasasını bekliyoruz!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, esnafın en önemli sorunlarından olan ve oldukça uzun bir zamandır beklenen Perakende Yasa Tasarısı'nın biran evvel incelişte görüşülmesi gerektiğini belirtti.

2015'te perakende sektörü istihdamı 300 bin kişi artacak!

Birleşmiş Markalar Demeği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, 2015'te perakende sektöründe istihdamın 300 bin kişi artarak 3.3 milyona çıkacağını söyledi. Doğan, " Perakendede ciro beklentisi ise 380 milyar dolar" dedi...

Point Bornova AVM, Yüksek Konut Mimarisi Dalında ödül aldı!

Türkiye'nin üstü tamamen açılır kapanır ilk alışveriş merkezi olan Point Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde "Yüksek Konut Mimarisi Dalında" ödüle layık görüldü.

Perakende yasası 2015' te!

Geçmiş donemde sektörün alışageldiği büyümenin 2014'te yavaşladığı bir yıl geçirdi. Büyümedeki bu yavaşlama Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu'daki istikrarsızlıkların perakende ihracatına yansımasıyla da ilgili.

Konya'da Perakende Zirvesi gerçekleşecek!

Türkiye Perakendeciler Federasyonu, Retail Türkiye ve Konya PERDER işbirliğiyle Konya’da düzenlenecek olan ‘Perakende Zirvesi’ için geriye sayım başladı. ..

AVM ve Perakende Yasası kabul edildi!

Alışveriş merkezleri ve perakende ticareti düzenleyen kanun tasarısı, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda 18 saat görüşülerek kabul edildi. Tasarıda, AVM'lerin pazar günleri kapalı olması hükmü yer almadı.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı komisyondan geçti!

Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu 'nda kabul edildi.

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti!

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve de Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Perakende Mimarisi Haberi

Perakende Mimarisi



Sign of the City Awards  geleneksel hale gelecek ve her yıl gayrimenkul şirketleri en iyi ödülü için yarışacak. Türk gayrimenkul sektörünün merakla beklendiği yarışma sonuçlandı. Kazananlar 6 Kasım Perşembe akşamı Four Seasons Hotel İstanbul at The Bosphorus’da gerçekleşen törenle ödüllerine kavuştu.  



Jüri Başkanı Y. Müh. Mimar Doğan Hasol önderliğinde toplanan jüri, her kategoride tamamlanmış ve devam eden finalist projeleri değerlendirerek ödül sahiplerini seçti. İlk yılında 142 farklı projeden 199 başvuru alan yarışmada 16 kategoride 24 adet proje ödülü değer görülürken, 4 jüri özel ödülü de verildi.  Sign of the City ile gayrimenkul sektöründe bir boşluğun doldurulduğunu belirten sektör temsilcileri, yaşanan tatlı rekabetten memnuniyet duyduklarını söyledi. Yarışmaların sektörü daha iyiye teşvik etmesi anlamında önemli olduğunu belirten inşaat patronları, önümüzdeki yıllarda...