15 / 05 / 2024

Perakende Yasası kabul

Perakende Yasası kabul

Perakende yasasının kabul edilmesi sektörün geneli tarafından olumlu karşılandı. Taraflar, yönetmeliklerle eksiklerin giderilmesini dört gözle bekliyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, “18 yıldır bekleyen yasa nihayet geçti." dedi..

Emekliye 5 bin TL'lik ikramiye düzenlemesi TBMM'de kabul edildi

Çalışmayan emeklilere 5 bin Türk Lirası ikramiye ödenmesi kapsamında torba yasasında yer alan madde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edildi. Buna göre yapılacak 5 bin Türk Lirası ödemeden yalnızca çalışmayan emekliler faydalanabilecek.

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

2023 af yasasında son durum ne? Yargı paketinde af yasası olacak mı?

Adalet Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar ve TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 7. Yargı Paketi ile infaz indirimi konusu gündemde. Yeni yasada infaz düzenlemesi ayrıntıları netleşirken, pek çok kişi af yasası hakkında da bilgi sahibi olmak istiyor. Peki yargı paketinde af yasası olacak mı?

Son dakika! EYT sonunda yasalaştı! 5 bin prim günü önerisi kabul edildi mi? İşte detaylar...

EYT’ye ilişkin düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika!

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen emeklilikte yaşa takılanlar kanun teklifinin bu hafta Genel Kurul'dan geçmesi bekleniyordu. EYT'liler dikkat! EYT yasası 2023'te çıkacak mı? SSK, BAĞKUR emeklilik şartları son dakika! 

EYT'de kritik zirve! Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 Bakanı kabul etti!

Recep Tayyip Erdoğan, Bakan Bilgin ve Bakan Nebati'yi taslak çalışmaları tamamlanan EYT yasası gündemiyle kabul etti.

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

İsrail'de Netanyahu-Gantz koalisyonu imar faaliyetlerini engelleyen yasayı kabul eder mi?

Birleşik Liste tarafından yapılan açıklamada yer alan şartlarda, Müslümanların yaşadığı yerlerde imar faaliyetlerini engelleyen Kaminitz Yasası’nın iptali yer alıyordu. Fakat bu şartların Gantz bloku tarafından kabul edilip edilmeyeceği belirsiz...

Kiralarda TL'ye geçiş AVM yatırımcılarının yükünü artırdı!

AYD Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 12. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'nde konuştu. Perakende Yasası ile ilgili de çalışmalarının sürdüğünü söyledi...

Torba Yasası 2017 yürürlüğe girdi!

Geçtiğimiz günlerde mecliste kabul edilen ve vergisel teşvikler sunan Torba Yasası 2017, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

Perakende Yasası kabul Haberi

Perakende Yasası kabul

Meclis’te kabul edilen perakende yasası  sektörden genel olarak olumlu tepki gördü. 200 milyar dolar ciroya sahip perakende pazarı, dört gözle uygulama aşamasında eksikliklerin giderilmesini bekliyor.  Türkiye’de toplam ticaretten yüzde 13, istihdamdan  yüzde 17 payı olan sektördeki gelişmeler birçok kesimi ve tabii ki vatandaşı da etkileyecek. Taraflar, şimdiden sorunlara dikkat çekiyor.


KALİTELİ AMA UCUZ ÜRÜN 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, yeni yasayı olumlu karşıladıklarını belirterek, "1996 yılından bugüne yani 18 yıldır bekleyen yasa nihayet geçti. Bu zaten başlı başına önemli bir gelişme. Ekonomiye canlılık, piyasaya düzen gelecek” dedi. Palandöken, tüketicinin karlı çıkacağını anlatarak özellikle piyasa denetimleriyle kaliteli ürünü ucuza alacaklarını söyledi. Palandöken, bundan sonraki düzenleme ve yönetmeliklerin önemine dikkat çekti.

AVM’lerin turizm bölgelerinde geç açılıp, geç kapanmasının cirolara katkısı...