06 / 05 / 2024

Perakende Yasası teşvik

Perakende Yasası teşvik

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı, "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı" ile , yabancı girişimcilerin teşvik edileceğini belirtti.

Turizmde 163 proje yatırım teşvik belgesi aldı!

Yılın 7 ayında turizm tesisi modernizasyonu, öğrenci yurdu ve komple yeni otel yatırımından oluşan 163 proje için yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Yabancı yatırımcıya yeni teşvik sistemi oluşturulacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekmek için yeni bir teşvik sistemi oluşturulacağını belirtti.

Teşvik paketi yeni pazarda fırsatlar sunacak!

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklayacağı teşvik paketi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bölgedeki yeni pazarın bize fırsat oluşturacağını düşünüyorum" dedi.

Yeni teşvik sistemi ile Türkiye'ye yatırım artacak!

Ankara Sohbetleri’nin konuğu olan Kalkınma Bakanı Elvan yeni teşvik sistemi ile yatırım atağı başlatacaklarını söyledi. Elvan, Japon sermayesinin Türkiye’ye büyük ilgi gösterdiğini, Çanakkale köprüsü konusunda bir an önce ihale açılmasını beklediklerini anlattı.

Yeni yatırım teşvik paketi tamam!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, yeni teşvik paketi ile stratejik öneme sahip yatırımlar için 20 yıllık vergi muafiyeti getirileceğini söyledi. Kredi faizinin devlet tarafından karşılanması gibi tarihi adımlar da yeni pakette yer alacak.

Yasemin Öney Cankurtaran'dan teşvik açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, teşvik yasası hakkında açıklamada bulundu. Cankurtaran, "49 yıl bedelsiz arsa tahsisi" düzenlemesinin de yer aldığına dikkati çekti.

Yatırımcıya esnek teşvik uygulaması geliyor!

Teşvik sisteminde yatırımcıya özel bir mekanizma üzerinde çalışılıyor. Başbakan Yardımcısı Canikli “Yatırımcının talebine göre teşvik uygulanacak. Kiminin SGK primini devlet karşılayacak, kiminin arsası bedava olacak” dedi.

Teşvik belgesi kapsamındaki binalar 5 yıl emlak vergisinden muaf!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun onaylandı. Buna göre yatırım teşvik belgesi kapsamında inşa edilen binalar 5 yıl süre ile emlak vergisinden muaf tutulacak.

Yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmalarda sona gelindi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni yatırım teşvik sistemine ilişkin çalışmaların hemen hemen tamamlandığına dikkati çekti. Ağbal " Yatırımlara önceden yapmadığımız kadar daha fazla teşvik getirecek bir düzenleme paketi hazırladık." dedi.

Yatırım teşvik sisteminde köklü değişiklik yapılacak!

TBMM’ye sunulan torba yasa ile teşvik sisteminde köklü bir değişiklik yapıldı. Ekonomi Koordinasyon Kurulu tarafından teşvik edilmesine karar verilen bir yatırım, özel koşullarda, yer ve sektör kısıtlaması olmaksızın normal teşvik sistemi dışında teşvik unsurlarıyla desteklenebilecek.

İzmir'de 300 firma yatırım teşvik başvurusunda bulundu!

Bu yılın ocak-mayıs döneminde 3'ü yabancı 93 firma Ege Bölgesi Sanayi Odası'na yatırım teşvik başvurusunda bulundu. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise başvuru sayısı 82'de kalmıştı.

İnşaatta teşvik sinyali!

Hükümet, büyümenin lokomotifi inşaat sektörü için teşvik sinyali verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, “Bu ülkeyi siz ayağa kaldıracaksınız. Biz de önünüzü açmak için çalışacağız” dedi...

Teşvik belgesi kapsamındaki gayrimenkullere vergi düzenlemesi!

İSTİB Başkan Yardımcısı İlhan Koyunseven, yatırım teşvik belgesi kapsamındaki binalardan ve arazilerden emlak vergisi alınmaması ilgili bir düzenleme yapıldığını anlattı.

Perakende Yasası teşvik Haberi

Perakende Yasası teşvik

Mehmet Helvacı, "Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı"na ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, tasarıyla getirilen yeniliklerden birinin il düzeyinde stratejik ticari plan hazırlanması olduğuna işaret etti.


Bu planın hazırlanmasında faaliyet konusu ve kollarına göre perakende işletmelerin birbirlerine, meskenlere, insan sağlığı bakımından risk oluşturan tesis ve benzeri yerler ile yerleşim merkezlerine mesafesinin dikkate alındığını aktaran Helvacı, böylece bir ticaret haritası çıkarıldığını kaydetti.


Bu sayede perakende işletmelerin kuruluş yerleri ile ilgili kuruluşlara bilgi sağlanarak, doğru yer seçimi yapamamaktan kaynaklanan zararların önüne geçileceğini belirten Helvacı, "Aynı zamanda alışveriş merkezleri ve büyük mağazaların yanlış yerlere kurulması sonucu oluşan çevresel ve sosyal sorunlar da engellenecektir" dedi. 


Helvacı, basitleştirilen izin süreci ile zaman ve maliyet kaybının önlenmek istendiğine dikkati çekerek, tasarı ile haksız ticari uygulamaların önüne geçilirken, sektöre yatırım...