28 / 04 / 2024

peribacaları kula

peribacaları kula

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Kula Peribacaları'yla Türkiye'nin tabiat anıtı sayısı 107'ye ulaştı...

Kula Dereköy'ün altyapısı yenilendi!

MASKİ Genel Müdürlüğü ve Kula Belediyesi işbirliği ile Dereköy Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından başlatılan içme suyu şebeke yenilemesinde de sona yaklaşıldı.

Kula Encekler'in altyapısı sil baştan yenilendi!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelindeki mahallelerde sağlıklı altyapılar inşa etmeye devam ediyor. MASKİ, Kula ilçesine bağlı Encekler Mahallesi’ndeki 7 bin 20 metrelik kanalizasyon ana hattı döşeme çalışmalarında sona yaklaştı

Manisa Kula'da yeni hizmet binaları yükselecek!

Kula Belediye Meclisi, 2016 yılının son toplantısını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun başkanlığında gerçekleştirdi. Başkan Tosun, 2017 yılında hizmetlerin giderek artacağının müjdesini vererek gelecek yılda Kula’da yeni hizmet binalarının yükseleceğini ve dev yatırımların yapılacağını söyledi.

Kula Dereköy'deki üstyapı çalışmaları tamamlandı!

Dereköy mahallesindeki içmesuyu ve kanalizasyon çalışmalarını tamamlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi, mahallenin bağlısı olan Manaklar’dan sonra mahalle merkezinde de kilit parke çalışmalarına başladı.

Manisa Kula'daki prestij cadde çöktü mü?

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, bir gazetenin internet sayfasında yayınlanan “Prestij Caddeleri Çökmeye Devam Ediyor” isimli haber üzerine basın açıklaması yaparak habere konu olan yerin Prestij Caddesi olmadığını söyledi.

Kula Börtlüce'ye yeni altyapı!

MASKİ Genel Müdürlüğü ve Kula Belediyesi, Börtlüce Mahallesi’nin kanalizasyon hattı bulunmayan bölgelerinde sıfırdan hat döşeyerek mahallenin tamamını sağlıklı altyapıya kavuşturuyor.

Kula'daki Rahmi Erdil Evi butik otel oluyor!

Bin 700’lü yıllarda Kula’da inşa edilen Rahmi Erdil Evi’nin restorasyon ihalesi 1 milyon 296 bin liralık bedelle yapıldı. Yıllardır köhne durumda olan tarihi yapı, restore edilerek ilçede butik otel olarak hizmet verecek.

Cengiz Ergün Kula projelerini masaya yatırdı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 32 ayda 32 dev hizmetin gerçekleştirildiği Kula’da mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

Manisa Kula'nın altyapısı baştan aşağı yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kula’nın ilçelerinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla vatandaşın yüzünü güldürdü.

Manisa Kula prestij caddelerle değerleniyor!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kula’da gerçekleştirilen toplu açılışın ardından ilçede yapılan çalışmaları da yerinde inceledi.

Kula yeni yatırımlarla şaha kalktı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Kula Belediyesi’nin 32 ayda hayata geçirdiği 32 dev hizmetin açılışı ve temel atmaları Kula’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Kula Beyler Evi hizmete açıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Kula Evleri’ni yeniden turizme kazandırmak için başlattığı restorasyon hamlesinden bir tanesi meyvesini verdi. Restorasyonu tamamlanan tarihi Beyler Evi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün katılımıyla hizmete açıldı.

Kula'ya 11 milyon liralık dev spor kompleksi!

Kula’ya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından yaptırılacak, 11 milyon liraya mal olacak dev spor kompleksi ihaleye çıkıyor

peribacaları kula Haberi

peribacaları kula


Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Kula Peri bacaları, tabiat anıtı ilan edildi. Kula Peribacaları'yla Türkiye'nin tabiat anıtı sayısı 107'ye ulaştı. 

     Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin tabii, kültürel ve rekreasyonel kaynak değerlerine sahip yörelerini, 2873 Sayılı Milli Parklar Kanunu'na göre Milli Park, Tabiat Parkı, Tabiatı Koruma Alanı ve Tabiat Anıtı olarak ayırıp koruma altına almaya devam ediyor. 

     Türkiye'nin ulusal ve uluslar arası düzeyde öneme sahip müstesna köşelerinin korunarak sürdürülebilirliğinin sağlanması ile bu sahalara olan farklı kullanım taleplerinin kontrollü ve planlı bir şekilde karşılanabilmesi için çalışmalar yürüten Genel Müdürlüğün hedefleri arasında bu alanların koruma ve kullanma dengesi gözetilerek gelecek nesillere milli bir miras olarak bırakılması da yer alıyor. 

     Bu amaçla yürütülen çalışmalar neticesinde Manisa'nın Kula ilçesindeki...