10 / 05 / 2024

Perpa esnafları

Perpa esnafları

2001 yılında Mahkeme, Perpa'yı inşa ettiren Büyükşehir Belediyesi'nin Perpa tapusunu iptal ettirmiş. Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Elektrokent'e satılan 2 bin 310 dükkanın yeni sahibi Mahkeme kararıyla Darülaceze olmuş.

Perpa: İstanbul'un labirent benzeri ticaret merkezi, çözmesi zor bir şehir!

Son dönemde büyük bir ilgiyle karşılanan "kaotik" mimarisiyle tanınan Perpa, dünyanın en büyük monoblok yapılarından biri olarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta depremzede esnaflar için konteyner iş yerleri kuruluyor! 

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta iş yerleri kullanılamaz hale gelen esnaflar için 15 konteyner dükkan kurulacak. 

Gedik Üniversitesi, Perpa'da 2 dükkan satıyor! Yatırımcılara fırsat! 

İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul ili, Şişli ilçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, Perpa Ticaret Merkezi'nde bulunan 2 adet mağazayı satacak. İşte detaylar...

Gedik Üniversitesi, Perpa'da 2 dükkan satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul Gedik Üniversitesi, İstanbul ili, Şişli ilçesi, Kaptanpaşa Mahallesi, Perpa Ticaret Merkezi'nde yer alan 2 adet mağazayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Esnaflar dikkat! Faizsiz kredi kira ve hibe desteği!

Salgın döneminde vatandaşın yaşadığı olumsuzlukların etkilerini yok etmeye çalışan yetkililer bu dönemde zorluk yaşayan esnaflar için önemli kararlara imza attı.

Esnaflar kira ve vergi yüklerine tepkili!

Lokanta ve kafelere yönelik açıklanan yeni kısıtlamalar ve yetersiz bulunan destekler sektör temsilcilerinin eleştirilerine neden oldu. Esnaflar ise kira yüklerinden şikayet etti...

Antalya'da iş yerini kapatan esnaflar meclis gündeminde!

Antalya ilinde Mart 2020-Şubat 2021 tarihleri arasında iş yerini kapatan esnaflar meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AVM'lerin ve zincir marketlerin esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerini tespit etmek için önerge verildi!

AVM'lerin ve zincir marketlerin esnaflar üzerindeki olumsuz etkilerinin tespit edilerek alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma önergesi verildi.

Perpa'da yeni iş yerlerinin ruhsatlandırılmasında sorun: Doluluk oranları yüzde 10 düştü!

Bünyesinde 4 bin 700 iş yeri olan ve yıllık 6 milyar dolar ticari hacme sahip Perpa, yeni iş yeri ruhsatlandırmalarında sorun yaşıyor. Perpa A Blok Başkanı Sezgin, iş yerlerinin ruhsat alabilmesi için yaklaşık 100 milyon TL yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Esnaflar kiralarını ödeyemiyor!

Koronavirüs vakalarının Türkiye’de ilk görüldüğü süreçten bu yana en çok etkilenen küçük esnaf zor günler geçiriyor. Esnafların kira problemleri devam ediyor.

Ankara'da esnaflar kira artışlarının dondurulmasını istiyor!

Ankara'da faaliyet gösteren ve koronavirüs nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaflar kira artışlarının dondurulması yönünde talepte bulundu. 

Belçika'daki Türk esnafların kira isyanı!

Devletten az miktarda yardım aldığını belirten Belçikadaki Türk esnaflar kira, elektrik, gaz ve işçi maliyetlerinden dolayı mağdur olduğunu söyledi.

Cevdet Yılmaz: Belediyeler esnafların kira ödemelerinde kolaylık sağladı!

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında belediyelerin, esnafların kira ödemelerinde kolaylık sağladığını belirtti...

Perpa esnafları Haberi

Perpa esnafları



Perpa'nın yarısı Darülaceze'nin oldu


Belediye'nin Elektrokent'e sattığı Perpa'daki 2 bin 310 dükkanın yeni sahibi mahkeme kararıyla Darülaceze oldu. Şimdi, dükkanların tapusunu elinde bulunduran Elektrokent Kooperatifi üyelerinin mağdur olmaması için belediyenin 200 trilyon liralık dükkan bedellerini Darülaceze'ye ödemesi gerekiyor.


    Bugün üzerinde Perpa'nın bulunduğu arazisi Bedreddin Dalan'ın başkanlığı döneminde belediyeye devredilen Darülaceze, 16 yıl aradan sonra Perpa'nın ortakları arasına girdi. Açtığı dava ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan satışı iptal ettiren Darülaceze, Elektrokent Kooperatifi üyelerine satılan 2 bin 310 dükkanın yeni sahibi oldu. Şimdi, kooperatif üyelerinin mağdur olmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dükkan bedellerini Darülaceze'ye ödemesi gerekiyor.

    Darülaceze, Bedreddin Dalan...