01 / 07 / 2024

Pertevniyal

Pertevniyal

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla anaarterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılıyor. Fatih Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Pertevniyal Lisesi Önü Yaya üst geçidi kaldırıldı.

İstanbul'da 101 ecdat yadigarı eser restore edildi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, 2009'dan bu yana Süleymaniye, Nusretiye, Fatih, Şehzadebaşı, Pertevniyal Valide Sultan gibi selatin camilerinin de aralarında yer aldığı 101 tarihi yapının restorasyon çalışmasını tamamladı

Bandırma eski hastane binası hayata döndürülecek!

Bandırma Kent Konseyi, ilçedeki metruk hastane binasını yeniden hayata döndürecek. Eski Pertevniyal Hastanesi’nin metruk görüntüsü, Kent Konseyi’nin yeni projesi sayesinde ortadan kalkacak. İşte projenin ayrıntıları...

Üst geçitler kaldırılıyor!

İstanbul ’da ana arterler üzerindeki yaya üst geçitlerini kaldırma çalışması sürüyor. Sirkeci ve Pertevniyal ’in ardından İTÜ Ayazağa 'daki üst geçit de kaldırılıyor. Alternatif yollar kullanılacak.

İTÜ Ayazağa yaya üst geçidi kaldırılacak!

Başkan Kadir Topbaş'ın talimatları ile hem yayaların rahat geçişlerini sağlayabilmek hem de görüntü ferahlığı oluşturmak amacıyla Sirkeci ve Pertevniyal üst geçitlerinin ardından şimdi de İTÜ Ayazağa Metro İstasyonu önündeki yaya üst geçidi kaldırılıyor.

Pertevniyal üstgeçidi kaldırıldı!

Fatih Atatürk Bulvarı üzerinde, Pertevniyal Lisesi ’nin önünde yer alan Pertevniyal yaya üstgeçidi kaldırıldı. Yaklaşık 120 ton ağırlığındaki üstgeçidin söküm çalışmaları cumartesi gece yarısı başladı.

Pertevniyal yaya üst geçidi kaldırıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 120 ton ağırlığındaki üst geçidin söküm çalışmaları cumartesi gece yarısı başladı. Fatih Pertevniyal yaya üst geçidi tamamen kaldırıldı.

Pertevniyal yaya üst geçidi yerine sinyalli hemzemin geçit!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla anaarterler üzerinde bulunan yaya üst geçitleri kaldırılıyor. Fatih Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Pertevniyal Lisesi Önü Yaya üst geçidi kaldırıldı.

Pertevniyal yaya üst geçidi kaldırılma çalışması başladı!

İBB tarafından ana yollar üzerinde bulunan üst geçitlerin yerine yayaların kolay ulaşımının sağlanması için sinyalli geçit düzenlemesi kapsamında, Pertevniyal Lisesi'nin önünde bulunan yaya üst geçidi kaldırma çalışması başladı.

Pertevniyal Yaya Üst Geçidi bu gece kaldırılacak!

Pertevniyal Yaya Üst Geçidi, bu gece kaldırılacak.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 120 ton ağırlığındaki üst geçidin söküm çalışmaları 00.00'da başlayacak ve 3 gün sürecek.

Üstgeçitler kaldırılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği proje çerçevesinde anaarterlerdeki üstgeçitler kaldırılıyor. Sirkeci’den sonra şimdi de Pertevniyal Lisesi önündeki yaya üst geçidi sökülüp yerine sinyalli geçit yapılacak

Pertevniyal Yaya Üst Geçidi kaldırılıyor!

Fatih Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Pertevniyal Lisesi Önü Yaya üst geçidi kaldırılıyor, yayaların geçişinin daha kolay sağlanması için sinyalli geçit yapılıyor. İşte Pertevniyal Yaya Üst Geçidi'nin kaldırılacağı tarih...

1954 yılında Pertevniyal Valide Sultan Cami badana edilmiş!

Sultan Abdülaziz'in annesi olan Pertevniyal Valide Sultan tarafından, 1869-1871 yılları arasında inşa edilen Aksaray'da bulunan Pertevniyal Valide Sultan Cami'ni, oluşan kusurları kapatmak için badana yapmışlar.

1944 yılında Pertevniyal Valide Sultan Cami bahçesi istimlak edilecekmiş!

Aksaray semtinde Millet, Ordu ve Mustafa Kemal caddelerinin kesiştiği noktada dörtyoldan başlayarak Unkapanı'nda son bulan Atatürk Bulvarı'nın Saraçhane ile Aksaray arasında ki yolun yapımı için Valide Sultan Cami bahçesi istimlak edilecekmiş.

Pertevniyal Haberi

Pertevniyal

Tarihi Yarımada başta olmak üzere ana yollar üzerinde bulunan üst geçitlerin yerine yayaların kolay ulaşımının sağlanması için sinyalli geçit düzenlemesi yapılıyor. Çalışmalar kapsamında ilk olarak Sirkeci’de Şehir Hatları Vapur İskelesinin önünde bulunan yaya üst geçidi kaldırılmıştı.


Fatih,  Pertevniyal Lisesi’nin önünde bulunan yaya üst geçidi de  kaldırıldı. Yaklaşık 120 ton ağırlığındaki üst geçidin söküm çalışmaları Cumartesi gece yarısı başladı. Çalışmaların birinci etabı sabaha kadar sürdü. İlk gece ana yürünme yolu  ve kolonlar kaldırıldı. Pazar gece yarısı başlayan ikinci etap söküm çalışmalarında ayaklar sökülerek kaldırıldı.



Yaya üst geçidinin kaldırılmasının ardından yayaların kolay geçişlerinin sağlanabileceği, engelli, yaşlı ve çocukluların kullanımına uygun, sinyalli hemzemin geçit düzenlemesi yapıldı.


Yayaların geçişi trafik ışıklarıyla direkt sağlanıyor. Köprünün kaldırılması vatandaşlar tarafından olumlu tepkilerle...