05 / 07 / 2024

Petkim lojmanları imar planı

Petkim lojmanları imar planı

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Beşiktaş’taki askeri lojmanların planları değiştirildi: AVM ve rezidans mı yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı’nın TOKİ’ye devrettiği Beşiktaş Ortaköy’deki askeri lojmanların olduğu yaklaşık 20 dönümlük arazinin imar planları Emlak Konut GYO tarafından değiştirildi. Arazide, AVM, otel ve rezidans inşa edilebilecek. 

Zonguldak TTK lojmanlarına imar uyarısı!

Zonguldak Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından satışı yapılan lojmanların mevcut şekillerinin korunmasının istendiği bildirildi.

Petkim lojmanlarının imar değişikliği iptal edildi!

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

PETKİM Aliağa imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İzmir Aliağa ilçesi Arap Çiftliği'nde PETKİM'e ait 1130 ada 1 nolu parsel ve 1130 ada 2 nolu parsel ile tescil harici alanda hazırlanan imar uygulaması askıya çıkarıldı...

Petkim'in imar planları onaylandı!

Petro kimya şirketi Petkim'in hem karada, hem denizde önünü açan imar planları, Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca onaylandı. Bakanlık, limanın arkasında yer alan ormanın tesislere dahil edilmesine yönelik plana da olur verdi

Petkim'in 1177 dönüm arazisine imar onayı!

İzmir'in Aliağa ilçesinde Petkim'in tesislerinin de içinde yer aldığı ve ağırlıklı olarak lojman alanı olarak kullanılan araziyle ilgili önemli bir karar alındı.

SOCAR Petkim'in imar planları hazırlanıyor!

SOCAR Petkim tarafından hazırlanan termik santral ve kıyı kapasite artışı planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ön onayı aldı. Yeni imar planları ile ilgili süreç başladı.

PETKİM Aliğağa'daki arazisinde imar değişikliği yapıyor!

PETKİM mülkiyetinde bulunan ve lojman alam olarak kullanılan Aliağa'daki 1.18 milyon metrekarelik arazide konut, ticaret ve turizm alanlan olacak şekilde imar planı değişikliği yapılabilmesi için başvuruda bulundu.

Petkim Aliağa lojmanları arazisi konut ve ticari alana dönüşecek!

PETKİM; lojman alanı olarak kullanılan Aliağa'daki 1.18 milyon metrekarelik arazide konut, ticaret ve turizm alanları olacak şekilde imar planı değişikliği için başvuruda bulundu.

Petkim Lojmanları arazisi konut ve ticari alana dönüşecek!

Petkim; lojman alanı olarak kullanılan Aliağa'daki 1.18 milyon metrekarelik arazide konut, ticaret ve turizm alanları olacak şekilde imar planı değişikliği için başvuruda bulundu..

Sevda Tepesi'ne imar izni belediyede kavga çıkardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti grubunun Esenyurt ve Kandilli'deki “Sevda Tepesi” için imar planı değişikliği önergesi vermesi CHP grubunun tepkisini çekti

İstanbul'a imar yönetmeliği hazırlamak için dünyanın 5 mega şehri incelenecek!

İstanbul'a 'İmar, Otopark, Yüksek Yapılar Yönetmeliği Çerçeve Taslağı' hazırlamak için Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Dünyanın büyük şehirleri New York, Londra, Roma, Barcelona ve Tokyo'nun otopark, imar ve yüksek yapı uygulamalarında yaptıkları ça

Mehmet Görmez: Camilerin imarı inşaatı kadar önemli!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerin imarının, en az inşası kadar önemli olduğunu söyledi

Petkim lojmanları imar planı Haberi

Petkim lojmanları imar planı

Petkim'in Aliağa’daki hali hazırda lojman alanı olarak kullanılan yaklaşık 1,2 milyon metrekarelik arazisi ile ilgili içerisinde konut, ticaret ve turizm alanı olacak şekilde yaptığı imar planı değişikliği İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesince iptal edildi. Petkim Petrokimya Holding A.Ş. tarafından, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan duyuruda, “23.06.2015 tarihli özel durum açıklamamızda belirttiğimiz, hali hazırda ağırlıklı olarak lojman alanı olarak kullanılan İzmir ili Aliağa ilçesindeki 1.177.000 metrekarelik arazimiz ile ilgili içerisinde konut, ticaret ve turizm alanları olacak şekilde imar planı değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine açılan dava neticesinde İzmir İdare Mahkemesi’nce iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

BAKANLIK ONAYLAMIŞTI

23 Haziran 2015 Salı günü Petkim'in KAP’a yaptığı açıklamada, "11 Mart 2015 ve 11 Mart 2015 tarihli açıklamalarımızda belirttiğimiz;...