30 / 04 / 2024

Petkim RES

Petkim RES

Rüzgar Enerji Santrali, Enerji Yatırım Bölgesi, Günübirlik Tesis Alanı, Orman Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Park ve Dinlenme Alanı kullanımlarının bulunduğu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi askıya çıktı.

Petkim RES'i Alstom inşa edecek!

Toplam kurulu gücü 51 MW olacak ve ilk fazı tamamlandığında Petkim' in elektrik üretim kapasitesini yüzde 12 artıracak PetkimRES' in ilk fazı 2015 yılında tamamlanacak...

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Silivri Yamaçtepe-2 RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli Silivri İlçesi, Yamaçtepe-2 RES Projesi Nazım ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıktı..

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Adapazarı RES projesinin ÇED toplantısı 28 Mart'ta!

Bolu ve Sakarya'da yapılması planlanan Adapazarı RES projesinin ÇED toplantısı yapılacak. Toplantı 28 Mart saat 14:00'da gerçekleşecek.

Afyon Dinar RES, 235 bin konutun elektriğini karşılayacak!

Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar enerjisi santrali Dinar RES tamamlandı. Afyon'da hayata geçirilen Dinar RES, yılda 564 milyon kilovatsaat elektrik üretilerek, 235 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

Doğal sit alanlarında RES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

İzmir RES'te Türkiye lideri!

Son on yılda Rüzgar Enerjisi Santralleri'nde (RES) pek çok yatırımın devreye alındığı İzmir, 2017 yılı ile birlikte kurulu güçte 1000 Megavat (MW) sınırını aşarak, Türkiye'nin lideri oldu.

Ağaoğlu'ndan 2 RES projesi için 330 milyon TL'lik yatırım!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova’daki 2 RES projesinin rüzgâr türbinleri için Alman Nordex GmbH ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı.

Petkim Konteyner Limanı kapılarını açıyor!

Aliağa'da 1.5 milyon TEU elleçleme kapasitesi ile Ege Bölgesi'nin en büyük entegre limanı olacak Petkim Konteyner Limanı'nın ilk fazı kapılarını ticarete açtı.

Petkim lojmanlarının imar değişikliği iptal edildi!

Petkim lojmanlarının bulunduğu arazi ile ilgili yapılacak olan imar planı değişikliği, İzmir Şehir Plancıları Odası'nın yaptığı başvuru üzerine İzmir İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Çeşme'de RES projelerine bilirkişi incelemesi!

İzmir’in Çeşme ilçesinde Sarnıç ve Ovacık bölgesindeki RES’lerle ilgili, "Kümülatif Çevre Etkisi" keşfi yapıldı.

Petkim RES Haberi

Petkim RES


Çevre ve Şehircilik Bakanlığ'ının 24 Mayıs 2013 tarih ve 7792 sayılı Oluru ile 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin, 2 nci maddesinin 1 inci fıkrasının (ğ) bendi uyarınca “Özel Proje Alanı” olarak belirlenen alanın içerisinde yer alan bir kısım alanda Rüzgar Enerji Santrali, Enerji Yatırım Bölgesi, Günübirlik Tesis Alanı, Orman Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Park ve Dinlenme Alanı kullanımlarının bulunduğu 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ve açıklama raporları, dün askıya çıkarıldı. İmar planı değişikliği ve açıklama raporları 16 Haziran 2015 tarihinde askıdan inecek.



Nazım İmar Planı Açıklama Raporu için tıklayın


Uygulama İmar Planı Açıklama Raporu için...