30 / 04 / 2024

petkim tesisleri aliağa

petkim tesisleri aliağa

Rüzgar Enerji Santrali, Enerji Yatırım Bölgesi, Günübirlik Tesis Alanı, Orman Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Park ve Dinlenme Alanı kullanımlarının bulunduğu 1/5000 ve 1/1000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi askıya çıktı.

OMV Petrol Ofisi'nin Aliağa'daki depolama tesisleri satılıyor!

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR’ın liderliğinde bir grup uluslararası yatırımcı, OMV Petrol Ofisi AŞ’nin Aliağa’daki Depolama Tesisleri’nin satışı için OMV Aktiengesellschaft ile anlaştı.

PETKİM Aliağa imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İzmir Aliağa ilçesi Arap Çiftliği'nde PETKİM'e ait 1130 ada 1 nolu parsel ve 1130 ada 2 nolu parsel ile tescil harici alanda hazırlanan imar uygulaması askıya çıkarıldı...

İzmir Aliağa'da 2015 yılında 174 şirket kuruldu!

Türkiye’de sanayici en güçlü ilçelerden biri olan, Petkim, Tüpraş gibi Türkiye’nin dev firmalarına evsahipliği yapan Aliağa, Türkiye’nin pek çok bölgesinin aksine 2005’i oldukça hareketli geçirdi. İlçede açılan firma sayısı, kapanan firma sayısından yüzde

URTİM 17 milyar dolarlık Aliağa Star Rafinerisi projesine talip!

Bir çok önemli projede güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

Petkim Aliağa lojmanları arazisi konut ve ticari alana dönüşecek!

PETKİM; lojman alanı olarak kullanılan Aliağa'daki 1.18 milyon metrekarelik arazide konut, ticaret ve turizm alanları olacak şekilde imar planı değişikliği için başvuruda bulundu.

Serkan Acar: Aliağa'daki konaklama tesisleri yetersiz!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa Seyitali RES imar planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Yüksekköy Mevkii’nde, Seyitali RES Projesine ait Santral Sahasında ilave olarak yapılacak rüzgar türbini için 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Liman şehri Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak!

Son yıllarda sanayi ve enerji yatırımları ile hızla büyüyen, Petkim'in dev yatırımlarının yanı sıra limancılık ve organize sanayi bölgesi olan İzmir Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak.

Hampton by Hilton İzmir Aliağa'ya geliyor!

İzmir Aliağa bölgesinde yükselecek olan Hampton by Hilton otel projesi 3 yıldızlı olacak. Hampton by Hilton İzmir projesi 121 odalı 242 yataklı olarak tasarlandı...

İzmir Aliağa Camisi restore ediliyor!

İzmir’in en eski camilerinden biri olan ve Gedizli Ali Ağa tarafından 1672 yılında yaptırılan Aliağa Camisi restore ediliyor. Vali Toprak, bu ata yadigarı ve önemli tarihi değeri ayağa kaldırmanın ve yeniden işlevsel hale getirilmesinin çok önemli olduğun

Aliağa Limanları Türkiye'nin yükselen değeri!

Alsancak Limanı'nın sadece yolcu limanı olarak mı kalacağı yoksa revize edilerek kapasitesinin büyütüleceği mi tartışılırken, Aliağa limanlarındaki yükseliş devam ediyor.Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka konuyu değerlendirdi.

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı değişikliği askıya çıktı!

İzmir Aliağa Paşaçiftliği imar planı revize edilerek yeniden askıya çıktı. Bakanlığın 4 Aralık 2014 tarihinde onayladığı Aliağa Paşaçiftliği imar planı revizyonu dün yeniden askıya çıktı...

Ege bölgesinin parlayan yıldızı Aliağa!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Habercilik Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü ile Gümrük ve de Ticaret Bakanlığı' nın son açıkladığı rakamlar Aliağa limanlarının potansiyelini gözler önüne serdi.

petkim tesisleri aliağa Haberi

petkim tesisleri aliağa


Çevre ve Şehircilik Bakanlığ'ının 24 Mayıs 2013 tarih ve 7792 sayılı Oluru ile 644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin, 2 nci maddesinin 1 inci fıkrasının (ğ) bendi uyarınca “Özel Proje Alanı” olarak belirlenen alanın içerisinde yer alan bir kısım alanda Rüzgar Enerji Santrali, Enerji Yatırım Bölgesi, Günübirlik Tesis Alanı, Orman Alanı, Ağaçlandırılacak Alan, Park ve Dinlenme Alanı kullanımlarının bulunduğu 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi ve açıklama raporları, dün askıya çıkarıldı. İmar planı değişikliği ve açıklama raporları 16 Haziran 2015 tarihinde askıdan inecek.



Nazım İmar Planı Açıklama Raporu için tıklayın


Uygulama İmar Planı Açıklama Raporu için...