08 / 05 / 2024

Petrol aramaları için yerli sondaj kulesi

Petrol aramaları için yerli sondaj kulesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,"Petrol, doğalgaz ve jeotermalle alakalı sondaj çalışmalarının yerli yapılabilmesiyle alakalı önemli bir dönüm noktasındayız" dedi. Petrol aramaları için yerli sondaj kulesi yapılacak...

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dev kurumdan 2024 yılı petrol için 90 dolar tahmini! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? 

Dev kurum,Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için 90 dolar tahmininde bulundu. Açıklamanın ardından akıllara hemen 'akaryakıta indirim mi gelecek?' sorusu geldi. Peki yeni yılda akaryakıt fiyatları ne olur, indirim gelecek mi?

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Akaryakıt fiyatları için 50 TL sinyali! Benzin, motorin, LPG yeni haftaya nasıl başladı? Güncel fiyatlar ne kadar? 

Akaryakıt fiyatları için 50 TL sinyali geldi. Peki benzin, motorin ve LPG fiyatları yeni haftaya nasıl başladı? İşte BP, Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell 23 EKim 2023 fiyat listesi...

Son Dakika benzin, motorin, LPG için zam veya indirim var mı? Hemen 26 Ağustos 2023 güncel fiyatlara göz atın!

Mazot ve benzin fiyatı brent petrol tarafındaki dalgalanmalar ve dolar/TL kurunun hareketleri ile yön buluyor. Peki, Bugün benzin, motorin, LPG için zam, indirim var mı? 

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

Online etkinlik platformu depremzedeler için istihdam ve kira yardımı yapacak!

Ünlü ve popüler bir online etkinlik platformu, depremzedeler için yapacağını duyurduğu yardım ile internet aramalarında ön sıraya çıktı. 

Benzin ve motorin zamları için müthiş iddia! Bu gece yarısı ne olacak?

Küresel petrol fiyatlarındaki gerileme, nedeniyle akaryakıt fiyatlarında önemli değişimler yaşanmakta. Geçtiğimiz gün benzine yapılan 62 kuruş ve motorine yapılan zamların iptal edilmesinin ardından yeni zamlar için yeni bir iddia daha geldi.

Piyasaları hareketlendirecek rapor! ABD, 2023 için petrol fiyat tahminini duyurdu!

Petrolle ilgili bir kötü haber de ABD’den geldi. Bu sene, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in talebinin artacağını öngören ABD, 2023 için petrol fiyatı için nasıl bir tahminde bulundu? İşte o sorunun yanıtı…

BOTAŞ'tan doğalgaz faturaları için büyük müjde!

1 Şubat tarihi sonrası için duyuru yapan Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ. (BOTAŞ), oğal gaz toptan satış fiyatlarında indirime gidildiğini açıkladı.

Ünlü analistten altın için kritik açıklama! Petrol fiyatları istikrar kazandığında, gram altın yükselişe geçecek!

Altın fiyatları 9 ayın en düşük seviyesinin gördü. Ünlü analist bunun üzerine çok kritik bir detayı açıkladı! Gram altının yeninden yükselmesi için petrol fiyatlarının istikrar kazanması gerek! Peki, gram altın ne zaman yükselecek? İşte ayrıntılar...

Petrol aramaları için yerli sondaj kulesi Haberi

Petrol aramaları için yerli sondaj kulesi

Bakanı Yıldız, "Petrol, doğalgaz ve jeotermalle alakalı sondaj çalışmalarının yerli yapılabilmesiyle alakalı önemli bir dönüm noktasındayız" dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol, doğalgaz ve jeotermalle alakalı sondaj çalışmalarının yerli yapılabilmesiyle alakalı önemli bir dönüm noktasında olduklarını ifade ederek, "Nasıl yerli aracımızı yapmakla alakalı bir seferberlik ilan edildi, enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır" dedi.


Yıldız, Pi Makina tarafından yapılan derin petrol sondaj kulesinin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte, üretim yapılan tesiste incelemelerde bulundu.


Bakan Yıldız, daha sonra yaptığı açıklamada, petrol, doğalgaz ve jeotermalle alakalı sondaj çalışmalarının yerli yapılabilmesiyle alakalı önemli bir dönüm noktasında olduklarını söyledi. Yıldız, "Nasıl yerli aracımızı yapmakla alakalı bir seferberlik ilan edildi, enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır" diye konuştu.


Yerli bir sondaj makinası yapılması halinde ilk siparişi...