01 / 05 / 2024

petrol krizi

petrol krizi

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan bir ankete göre, vatandaşların sadece yüzde 1'i Başkan Joe Biden'ın ekonomi politikalarını "mükemmel" olarak değerlendiriyor.

Enerji krizi derinleşiyor! Küçük işletmeler iflas riskiyle karşı kaşıya…

Birleşik Krallık’taki küçük ve orta ölçekli şirketlerin geleceği tehlike altında. Kovid-19 karantinalarını atlatan birçok işletme, artan enerji maliyetleri, enflasyon ve yaşam pahalılığı krizini aşamayacağından korkuyor.

İngiltere enerji kriziyle karşı karşıya! 4 İngilizden 1'i ısınma maliyetlerini karşılayamıyor

İngilizlerin yaklaşık dörtte biri, yükselen enerji faturalarından dolayı önümüzdeki kış aylarında ısıtmayı kullanmayacağını söylüyor.

ABD İran anlaşması petrol krizini nasıl etkileyecek? Kriz derinleşiyor mu?

İran ile P5+1 ülkeleri arasında gerçekleşen nükleer müzakerelerde sona yaklaşılırken, anlaşmanın petrol fiyatlarına olumlu etki edeceği tezinin doğru olmadığı iddia edildi. Anlaşma gerçekleşirse petrol krizinin daha da derinleşeceği ön görülüyor.

ABD için çanlar çalıyor! 38 yılın en düşük seviyesine geriledi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) stratejik petrol rezervindeki (SPR) ham petrol oranı 450 milyon varille 1984 yılından beridir ilk defa en düşük seviyeye indi.

Enerjide yüksek fiyatlar yaşanacak uyarısı: Petrol ve doğal gaz krizi geliyor

Ekonomi uzmanları enerjide büyük kriz yaşandığına dikkat çekerek uyardı. Petrol ve doğal gazda yüksek fiyat riski kapıda. Rusya Ukrayna savaşının ardından küresel piyasalarda yaşanan arz sorunları nedeniyle dünya ekonomilerinde daralma ve resesyon bekleniyor.

Benzin ve motorinde duyanları buz kestiren haber! Petrol zengini ülkede bile kriz patladı

Dünya genelindeki benzin ve motorin krizi devam ediyor. Dünyanın en önemli petrol üreticileri arasında yer alan Irak'ta dahi kriz yaşanması, duyanları adeta buz kestirdi.

Benzin fiyatları için olağanüstü durum ilan ettiler! Acil durum rezervlerini devreye sokacaklar

Dünya genelinde petrol krizi yaşanıyor. Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Rusya- Ukrayna savaşının ardından ikinci kez acil durum petrol rezervlerinden belli miktar petrolü kullanıma sunmak üzere anlaştı. Miktara göre petrol fiyatlarında değişim bekleniyor.

Ekincioğlu Kuyumculuk Gıda İnşaat Petrol Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir Şubesi açıldı!

Ekincioğlu Kuyumculuk Gıda İnşaat Petrol Nakliyat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir Şubesi, İmdat Ekincioğlu tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 2 Mayıs'ta kuruldu.

World Trading Petrol Turim İnşaat Ulaştırma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

World Trading Petrol Turim İnşaat Ulaştırma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Rabil Ahmadov, Akbar Ghorbani tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Nisan'da kuruldu.

TPAO Batman'da 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedefliyor!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürü Gökhan Akın, yıl sonuna kadar 5.4 milyon varil petrol üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Akın, Batman'da 12 sondaj kulesi bulunduğunu belirtti...

Kartal Petrol İş Mahallesi imar planı askıda!

Kartal Petrol İş Mahallesi 187 pafta 2367 ada 263 - 264 parseller Uygulama İmar Planı, Kartal Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. Petrol İş Mahallesi imar planı, 17 Mayıs 2014 tarihinde askıdan indirilecek. İşte o plan...

Baltaş Madencilik İnşaat Nakliyat Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Baltaş Madencilik İnşaat Nakliyat Tekstil Konfeksiyon Gıda Turizm Motorlu Araçlar Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İlyas Meral tarafından 61 bin 200 TL'lik sermaye ile kuruldu.

Erencan Petrol Madencilik Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Erencan Petrol Madencilik Otomotiv İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İsmet Eren tarafından 50 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Nisan'da Bayrampaşa, Murat Mahallesi'nde kuruldu.

Sarp Petrol Antalya Serik'te 160 odalı otel yapacak!

Sarp Petrol İnşaat, Antalya Serik Kadriye Mahallesi Beşgöz Caddesi üzerinde 160 odalı otel yapacak. Sarp Petrol Antalya otel projesi 950 bin TL proje bedeliyle yükselecek...

Adese Petrol Selçuklu Kunduracılar Şubesi kapatılıyor!

İttifak Holding A.Ş. grup şirketlerinden Adese Petrol Ür.Taş.San.ve Tic.A.Ş'nin Musalla Bağları Mah. Belh Caddesi No:43 Selçuklu / KONYA adresinde bulunan Kunduracılar şubesinin kapatılmasına karar verildi...

2013'te en fazla kazandıran iş ham petrol ve doğalgaz çıkarımı oldu!

Geçen yıl Türkiye'de günlük ortalama brüt ücret itibariyle en çok kazandıran iş ham petrol ve doğalgaz çıkarımı oldu. Ham petrol ve doğalgaz çıkarımında çalışanların ortalama brüt ücreti günlük 149,19, aylık 4 bin 475,7 lirayı buluyor...

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtboğan İnşaat Elektronik Oto Parçaları Petrol Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Muhammed Ali Güleç tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Nisan'da kuruldu.

petrol krizi Haberi

petrol krizi

ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan Quinnipiac Üniversitesi’nin yaptığı ankette, Amerikalı seçmenlerin Joe Biden'ın ekonomi ve diğer önemli meseleleri ele alış biçiminden şikayetçi. Ankete katılanların sadece yüzde 1'i ekonominin "mükemmel" olduğunu söylerken, yüzde 20'si "iyi" olduğunu ifade etti. 79’u ise, ya "iyi değil" ya da "kötü" olduğunu belirtti. Anket tüm Amerikalıları kapsayacak şekilde simüle edildiğinde, "mükemmel" diyenlerin oranı  yüzde 1'in altına düştü.

Amerikalılar genel olarak Biden'a ekonomide yüzde 37 destek verirken, politikalarını onaylamayanların oranı ise yüzde 58. Ayrıca iklim değişikliği konusundaki politikalarına seçmelerin yüzde 49’u, dış politikada yüzde 54, mülteci konusunda ise yüzde 60’ı destek vermediğini beyan etti.

ABD’LİLERİN EN BÜYÜK PROBLEMİ ENFLASYON

Tüketici fiyatları Temmuz'da yıllık bazda yüzde 8,5 oranında artarken enflasyon, ankete katılanların yüzde 27'si tarafından en önemli sorun olarak görülüyor. 

Demokratlar genellikle kürtaj ve iklim değişikliğine öncelik verirken,...