28 / 04 / 2024

petrol rezervi

petrol rezervi

Shell ve Türkiye Petrolleri, petrol ve gaz aramak üzere Karadeniz’de 2 bin metre derinlikte kuyu açacak. Karadeniz’in batısında sondaj yapacak olan gemi İstanbul’dan yola çıktı.

'Türkiye'nin petrol rezervi bilinenden çok olabilir'

Türkiye'de petrol çıkaran ABD'li şirket TransAtlantic Petroleum'un Başkan Yardımcısı Lee Muncy, Türkiye'nin hidrokarbon rezervinin bilinenden çok daha yüksek olabileceğini, bugüne kadar açılan kuyu sayısının çok az olduğunu söyledi.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev rezervden çıkan petrol ilk kez görüntülendi

Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılmakta. Yıl sonunda 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması planlanıyor. 150 milyon varil petrol rezervi olan bölgeden çıkarılan petrol ilk kez görüntülenmiş

'Türkiye'nin petrol rezervi bilinenden çok olabilir'

Türkiye'de petrol çıkaran ABD'li şirket TransAtlantic Petroleum'un Başkan Yardımcısı Lee Muncy, Türkiye'nin hidrokarbon rezervinin bilinenden çok daha yüksek olabileceğini, bugüne kadar açılan kuyu sayısının çok az olduğunu söyledi.

Amasra'da 50 milyar dolarlık kömür rezervi ekonomiye kazandırılacak!

Amasra 'da yer altı varlıklarının tespiti için yapılan araştırmalarda 700 milyon ton civarında kömür rezervi saptandı, madenin çıkarılmasıyla ekonomiye 50 milyar dolarlık gelir sağlanması bekleniyor

Kılıçbey Otelcilik Turizm İnşaat Lojistik Petrol ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçbey Otelcilik Turizm İnşaat Lojistik Petrol ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Halil Kılıç tarafından 20 bin TL'lik sermaye ile 16 Haziran'da taşehir, Atatürk Mahallesi'nde kuruldu.

Fitch Ratings: Petrol fiyatları yükselirse Türkiye'nin cari açığındaki iyileşme yavaşlayabilir!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, "Eğer petrol fiyatları sert bir şekilde yükselirse ve bu seviye uzun süre devam ederse, Türkiye'de son aylarda cari açıkta gördüğümüz iyileşme yavaşlayabilir" dedi

Bartın'da 50 milyar dolarlık kömür rezervi ekonomiye kazandırılacak!

Amasra' da yer altı varlıklarının tespiti için yapılan araştırmalarda 700 milyon ton civarında kömür rezervi saptandı, madenin çıkarılmasıyla ekonomiye 50 milyar dolarlık gelir sağlanması bekleniyor.

Başarı Hafriyat Nakliyat İnşaat Turizm ve Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Başarı Hafriyat Nakliyat İnşaat Turizm ve Petrol Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Metin Ordu, Cemal Ordu tarafından 2 milyon TL'lik sermaye ile 17 Haziran'da Bağcılar'da kuruldu.

Özçalış İnşaat Tekstil Otomotiv Elektrik Hırdavat ve Petrol Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Özçalış İnşaat Tekstil Otomotiv Elektrik Hırdavat ve Petrol Ürünleri Limited Şirketi, Mehmet Çalışkan tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 11 Haziran'da Küçükçekmece, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

Renk Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Park Inn Bay Radisson İstanbul Atatürk Airport Otel Şubesi açıldı!

Renk Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Park Inn Bay Radisson İstanbul Atatürk Airport Otel Şubesi, Cezmi Gerzen ve Mustafa Cengiz Gerzen Şube Müdürlüğü'nde kuruldu.

Akdesen Asfalt Danışmanlık İnşaat Madencilik Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akdesen Asfalt Danışmanlık İnşaat Madencilik Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Enver Yeyrek tarafından 100 bin TL'lik sermaye il 9 Haziran'da Sultanbeyli, Sultown Sitesi'nde kuruldu.

petrol rezervi Haberi

petrol rezervi

SHELL ve Türkiye Petrolleri (TP), Batı Karadeniz’de petrol ve gaz arayacak. Yakında sondaj çalışmaları başlayacak olan proje için Noble Globetrotter II (Asil Gezgin) sondaj gemisi dün İstanbul Boğazı’ndan geçiş yaptı. Geminin Boğaz’dan geçişini izleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bütün bu denemeleri ısrarla devam ettireceğiz” diye konuştu. Yıldız, 2014 yılında 28 yerli ve 17 yabancı olmak üzere 45 petrol şirketinin, Türkiye’de toplam 226 adet arama ruhsatında petrol aradığını söyledi. Yıldız, 2014’te açılan toplam 188 kuyuda, 375 bin metrelik sondaj gerçekleştiğini kaydederek, “Açılan arama kuyularının 60 adedi petrollü, 2 adedi gazlı bitirildi. Kuyulardaki keşif isabet oranı ise yüzde 32” dedi.


YERLİ GEMİ GELİYOR


Yıldız, 2014’te gerçekleşen petrol ve doğalgaz üretimi ile Türkiye’nin yıllık ithalat faturasına 1.9 milyar dolarlık katkı sağlandığını...