10 / 05 / 2024

petrol sondajı

petrol sondajı

TPAO ile Shell ortaklığında Batı Karadeniz'de petrol sondajı yapacak gemi İstanbul Boğazı'ndan uğurlandı. Yerli sismik geminin de martta denize ineceğini söyleyen Bakan Yıldız "Bu bölgeden umutluyum" dedi

Ocak ayında Şile'de petrol sondajı yapılacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) 60. Kuruluş Yılı Resepsiyonu'nda "Ocak ayı içerisinde inşallah Batı Karadeniz'de yeni bir sondaja başlayacağız" dedi..

O şehirlerdeki arazilere bir bir el konuluyor! Petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandı...

Türkiye'nin birçok ilinde petrol arama çalışmaları sürerken, bir ilimizde açılacak petrol sondaj kuyuları nedeni ile bazı arazilere el konulmaya başlandığı açıklandı. Bunun sebebi ise arazi sahipleri ile TPAO'nun anlaşamaması olarak belirtildi.

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı!

ABD'nin, petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 12 arttı.

Kadıoğlu 1001 İnşaat Geri Dönüşüm Nakliyat Oto Yedek Parça Petrol Sondaj Sanayi Ticaret Limited Şti. kuruldu!

Kadıoğlu 1001 İnşaat Geri Dönüşüm Nakliyat Oto Yedek Parça Petrol Sondaj Sanayi Ticaret Limited Şti. bugün Beylikdüzü'nde 600 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yakut tarafından kuruldu.

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı 16 haftadır azalıyor!

ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 3 adet azaldı.

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı azalmaya devam ediyor!

ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı, bu hafta da 34 adet azalarak 9 hafta üst üste düşüş gösterdi.

Depoıl Petrol Sondaj Araştırma ve İşletme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Depoıl Petrol Sondaj Araştırma ve İşletme Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Salaudy Amerkhanov, Magomed Bokov ve Muhammet Mazhar Kızıltan ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 20 Ağustos'ta Maltepe'de kuruldu.

Adıyaman'da petrol aranacak!

Adıyaman ' ın Kahta ilçesinde petrol rezervinin bulunabileceği potansiyel alanlara yönelik sondaj çalışması yapılacak. Ekipler 10 alanda 3 vardiya halinde çalışacak.

Batı Karadeniz'de petrol sondajı yapılacak!

TPAO ile Shell ortaklığında Batı Karadeniz'de petrol sondajı yapacak gemi İstanbul Boğazı'ndan uğurlandı. Yerli sismik geminin de martta denize ineceğini söyleyen Bakan Yıldız "Bu bölgeden umutluyum" dedi

Karadeniz’de petrol arayışı sürüyor!

Shell ve Türkiye Petrolleri, petrol ve gaz aramak üzere Karadeniz’de 2 bin metre derinlikte kuyu açacak. Karadeniz’in batısında sondaj yapacak olan gemi İstanbul’dan yola çıktı.

Ocak ayında Şile'de petrol sondajı yapılacak!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) 60. Kuruluş Yılı Resepsiyonu'nda "Ocak ayı içerisinde inşallah Batı Karadeniz'de yeni bir sondaja başlayacağız" dedi..

Petrol aramaları için yerli sondaj kulesi kuruldu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, petrol, doğalgaz ve jeotermalle alakalı sondaj çalışmalarının yerli yapılabilmesiyle alakalı Türkiye'nin önemli bir dönüm noktasında olduklarını ifade etti.

Petrol aramaları için yerli sondaj kulesi yapılıyor!

Pi Makina, yurtdışındakilerin yarı fiyatına sondaj kulesi üretti. Yurtdışından da talep gelen kule için Bakan Yıldız, " Enerji sektörünün yerli aracı burada yapılmıştır " değerlendirmesinde bulundu

petrol sondajı Haberi

petrol sondajı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Shell işbirliğinde Batı Karadeniz'de yapılacak sondajı gerçekleştirecek Globetrotter isimli gemi İstanbul Boğazı'ndan geçti. Kıyıdan yaklaşık 100 kilometre açıkta, denizin 2 bin metre altında yapılacak arama için Shell'in kendi tasarımı olan son teknolojiyle donatılmış Globetrotter'e 3 gemi ve 2 helikopter destek verecek. Projede, kıyı tedarik üssü dahil yaklaşık 240 kişinin çalışması planlanıyor. İşbirliğiyle ilgili bilgilerin aktarıldığı toplantıda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sondaj çalışmalarına, öngörülen tarihten bir yıl önce başlanacağını belirtti. Yıldız, "Sondaj alanının Bulgaristan karasularına yakın bir bölgede olması ve Romanya'nın keşiflerini de dikkate aldığımızda buradan umutlu olduğumu söyleyebilirim. TPAO ile Shell'in işbirliği hem enerji sektörü hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacaktır" dedi. Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü'nün ihale ettiği...