06 / 05 / 2024

piknik alanı

piknik alanı

Hangi alanlar rekreasyon alanı kapsamına giriyor? Rekreasyon alanı nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Keçiören Başkent Şehir Ormanı Piknik Alanı kiraya verilecek!

Keçiören Belediye Başkanlığı tarafından Ovacık Mahallesi Başkent Şehir Orman Alanı içerisinde yer alan piknik ve mesire alanı kiraya verilecek. Açık teklif usulüyle gerçekleştirilecek olan ihale 13 Haziran 2019 tarihinde saat 14:40'da yapılacak.

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki 81 bin metrekare alan kiraya verilecek!

Mustafa Kemal Atatürk’ün mirası Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) 81 bin metrekare alan piknik alanı olarak kiraya verilecek...

Adana'ya Mangal Park geliyor!

Adana Seyhan Baraj Gölü kıyısında vatandaşların kebap keyfi yapabilecekleri 'Mangal Park' adlı piknik alanı kazandırılıyor...

Halkalı Çamlık Piknik Alanı'na bisiklet yolu!

Küçükçekmece’nin gözde piknik alanlarından biri olan Halkalı Çamlık Piknik Alanı yeni yüzüne kavuştu...

Elbistan'a yeni rekreasyon alanı!

Birbiri ardına rekreasyon alanları, piknik ve mesire alanları yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Elbistan'da da yeni bir mesirer alanı inşa edecek.

Şanlıurfa Mesire Alanı Yolu tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, hafta sonu piknikçilerin uğrak merkezi olan mesire alanını yaz sezonu öncesinde tamamen yenilendi.

Çekmeköy Doğa Park yenileniyor!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 7den 70’e tüm Çekmeköylüleri ağırlayan Doğa Park’a ilave 60 bin metre kare yürüyüş ve piknik alanının vatandaşlara hizmet vermesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Ataşehir Water Garden piknik alanına mı inşa edildi?

Ataşehir’de halkın açık - yeşil alan ihtiyacını karşılamak için ayrılan ve imar planlarında eğlence - piknik alanı olarak görünen araziye Ziylan Grup, 150 bağımsız bölümden oluşan Water Garden’ı inşa etti

Mamak Karşıyaka'ya dev piknik alanı geliyor!

İlçe sınırları içerisinde yeşil alan miktarını ve park sayısına her geçen yıl yenilerini ekleyen Mamak Belediyesi Karşıyaka Mahallesi’nde yeni bir park inşa ediyor.

Diyarbakır Devegeçidi Piknik Alanı hizmete açıldı!

Halka ucuz ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla sosyal tesisler oluşturmaya devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Devegeçidi Piknik Alanı’nı yeniden düzenleyerek halkın hizmetine açtı.

Tunceli Cem Emir Parkı yenileniyor!

Tunceli Hozat Belediyesi ilçede bulunan Cem Emir Parkı'nda çalışma yürütüyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla tesisin piknik alanı ve restaurantı hizmete girecek.

Yaşar Bahçeci: Kırşehir'e iz bırakacak yatırımlar yapıyoruz!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ana İshale hattı, Aşıkpaşa Tabiat parkı, Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Güzler Evcil Hayvan Parkı ve piknik alanı çalışmalarını yerinde inceledi. Bahçeci, ''Şehrimizde kalıcı, iz bırakacak yatırımlar yapıyoruz.'' dedi.

Müteahhit Cihan Azrak son yolculuğuna uğurlandı!

Manisa Salihli'de Kurşunlu Piknik Alanı'nda uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden müteahhit Cihan Azrak, Küçük İmam Camii'nde kılınan cenaze namazı ile son yolculuğuna uğurlandı.

piknik alanı Haberi

piknik alanı

Rekreasyon alanı nedir?

Rekreasyon alanı, sosyal ve kültürel altyapı alanları kapsamında piknik ve eğlence alanlara deniyor. Yeşil alanlar olarak da ifade edilen rekreasyon alanları hangi alanlardır, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Rekreasyon alanlarına ilişkin tanımlaya Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin içerisinde yer veriliyor. Söz konusu alanlar 14. maddede Kent bölgeleri tanımları ve alan kullanış şartları başlığı altında yer alıyor.


Bu yönetmeliğe göre Rekreasyon alanları şu şekilde tanımlanıyor:


Piknik ve eğlence (rekreasyon) alanları 

Kentin açık ve yeşil alan ihtiyacı başta olmak üzere, kent içinde ve çevresinde günü birlik kullanıma yönelik ve imar planı kararı ile belirlenmiş; eğlence, dinlenme, piknik ihtiyaçlarının karşılanabileceği lokanta, gazino, kahvehane, çay bahçesi, büfe, otopark gibi kullanımlar ile, tenis, yüzme, mini golf, otokros gibi her tür sportif faaliyetlerin yer...