25 / 05 / 2024

pilon yeri bedeli

pilon yeri bedeli

Kamulaştırmasız el atılarak üzerine pilon dikilip enerji nakil hattı geçirilen taşınmazın irtifak hakkı bedelinin tahsili için dava açılabiliyor. Peki, pilon yeri nedir? Pilon yeri için dava nasıl açılır?

O ilde tam 335 iş yeri yaptırılacak! Yatırımcılar dikkat!

S.S. Van Tuşba Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, tam 335 iş yeri yapımı için ihaleye çıkıyor. Söz konusu projenin keşif bedeli 998 milyon 877 bin TL olarak belirtildi.

İş yeri sahipleri ve kiracılar dikkat! İş yeri ağustos kira tarifesi belli oldu!

Kira artışları, iş yerlerinde 12 aylık ortalama TÜFE (enflasyon) rakamlarına göre yapılmaya devam ediyor. Peki İş yeri ağustos ayı kira bedeli ne kadar oldu? İşte İşyeri ağustos kira tarifesi.

Ziraat GYO 2021'de 89.8 milyon TL'lik konut ve iş yeri sattı!

Ziraat GYO'nun 2021 yılı içerisinde şirket gayrimenkul portföyüne ilişkin olarak aylık kira bedeli toplamı yaklaşık 345 bin TL (KDV hariç) olan yeni kiralama işlemi, 3 milyon 454 bin 20 TL tutarında arsa alımı ve 89 milyon 846 bin 617 TL tutarında konut ve iş yeri satışı yapıldı.

İş yeri kiracıları dikkat! Hangi giderde muafiyet yok?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda okuyucu, 16 bağımsız bölümlü bir binadan iş yeri kiraladığını belirtti. Merkezi ısınma sistemine ihtiyacı olmadığı için petekleri söktüğünü dile getiren okuyucu, bu durumda yakıt bedeli ödeyip ödemeyeceğini sordu.

 Ankara Kahramankazan Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira ücreti almayacak!

Kahramankazan Belediyesi 2021 yılı ilk meclis toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda, iş yeri kapanan 70 esnaftan kira ve yer işgal bedeli almayacak.

İstanbul'da en pahalı mezar yeri ücreti 37 bin 400 lira!

İstanbul'da Karacaahmet, Nakkaştepe, Zincirlikuyu, Aşiyan gibi 1. Grupta yer alan mezarlıklarda boş mezar yeri bedeli 34 bin TL'den 37 bin 400 TL'ye çıktı.

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi iş yeri yapım ihalesi 8 Ekim'de!

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Aybastı Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 62 iş yeri yapım işini ihaleye çıkarıyor. İşin toplam bedeli 17 milyon 700 bin lira olarak belirlendi. 

Bodrum Mumcular Küçük Sanayi Sitesi'nde 31 iş yeri yapılacak!

Bodrum Mumcular Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Bodrum Mumcular Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 31 iş yeri yapım işi ihale ediyor. İşin toplam bedeli 6 milyon 776 bin lira olarak belirlendi. 

Bodrum Mumcular Küçük Sanayi Sitesi iş yeri yapım ihalesi 17 Eylül'de!

Bodrum Mumcular Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Bodrum Mumcular Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 31 iş yeri yapım işini ihaleye çıkarıyor. İşin toplam bedeli 6 milyon 776 bin TL olarak belirlendi. 

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi iş yeri yapım ihalesi 10 Eylül'de!

Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Ordu Aybastı Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 62 iş yeri yapım işini ihaleye çıkarıyor. İşin toplam bedeli 17 milyon 700 bin TL olarak belirlendi. 

Erzincan Küçük Sanayi Sitesi iş yeri yapım ihalesi 22 Ağustos'ta!

Erzincan Demirciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Erzincan Demirciler Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 24 iş yeri yapım işini ihaleye çıkarıyor. İşin toplam bedeli 9 milyon 380 bin TL olarak belirlendi. 

Erzincan Demirciler Küçük Sanayi Sitesi iş yeri yapım ihalesi 22 Ağustos'ta!

Erzincan Demirciler Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Erzincan Demirciler Küçük Sanayi Sitesi'ne ait 24 iş yeri yapım işini ihale ediyor. İşin bedeli 9 milyon 380 bin TL olarak belirlendi. 

Çankaya'da 12.8 milyon TL'ye icradan satılık iş yeri!

Ankara İli, Çankaya İlçesi, Hilal Mahallesi'nde yer alan iş yeri vasıflı gayrimenkul 12 milyon 800 bin TL sermaye bedeli ile icradan satışa çıkarıldı. 

pilon yeri bedeli Haberi

pilon yeri bedeli

Pilon yeri nedir?

Pilon yeri elektrik nakil direğinin bulunduğu yer olarak ifade ediliyor. Pilon yeri tabiri, direğin kendisi için de kullanılıyor. Kamulaştırmasız el atılarak üzerine pilon dikilip enerji nakil hattı geçirilen taşınmazın irtifak hakkı bedelinin tahsili için dava açılabiliyor.


YARGITAY

5. Hukuk Dairesi 2011/17580 E.N , 2011/20948 K.N.


İlgili Kavramlar


KAMULAŞTIRMASIZ EL ATILARAK ÜZERİNE PİLON DİKİLİP ENERJİ NAKİL HATTI GEÇİRİLEN TAŞINMAZIN PİLON YERİ BEDELİ İLE İRTİFAK HAKKI BEDELİNİN TAHSİLİ

UZLAŞMA


Özet

KAMULAŞTIRMASIZ EL ATMA HALİNDE MALİK, MÜDAHALENİN ÖNLENMESİ VEYA EL KONULAN YERİN BEDELİNİ İSTEYEBİLİR.


5999 SAYILI YASA İLE GETİRİLEN UZLAŞMA, DAVA ŞARTI OLMAYIP TAŞINMAZ MALİKİNİN DAVA AÇMA HAKKINI ORTADAN KALDIRMAZ.



İçtihat Metni


Taraflar arasındaki kamulaştırmasız el atılarak üzerine pilon dikilip enerji nakil hattı geçirilen taşınmazın pilon yeri bedeli ile irtifak hakkı bedelinin tahsili davasından dolayı yapılan yargılama sonunda: Davanın reddine...