10 / 05 / 2024

Pina Yarımadası inşaat

Pina Yarımadası inşaat

Muğla’nın Milas ilçesi sınırları içerisinde bulunan ancak Bodrum Pina Yarımadası olarak anılan bölgede devam eden inşaatlar TBMM gündemine taşındı.

Pina Yarımadası'ndaki inşaatlarla ilgili TBMM'ye soru önergesi verildi!

TBMM'ye soruldu Muğla'nın Milas ilçesi sınırları içerisinde bulunan ancak Bodrum Pina Yarımadası olarak anılan bölgede devam eden inşaatlar TBMM gündemine taşındı..

Pina Yarımadası'nda yeni inşaat çalışmalarına başlandı!

Muğla’daki Güllük Körfezi’nde bulunan Pina Yarımadasında bir inşaat daha başladı. Halep çamlarının bulunduğu Pina Yarımadasındaki ilk otel inşaatı başladığında bir çok sivil toplum örgütü ve çevreci tepki göstermişti..

1952'de inşaatı yarıda kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş!

1952 yılında inşaatı yarında kalan opera binası belediyeden alınarak maliyeye devredilmiş.

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Konut projeleri yarım kaldı, binlerce mağdur var denilen inşaat şirketinden şok açıklama: Batmadık, ayaktayız!

Geçtiğimiz günlerde konkordato ilan ettiği duyurulan ve konut projeleri yarım kaldığı iddia edilen inşaat devinden flaş bir açıklama geldi. İşte detaylar...

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

2023'ün 2. yarısı için inşaat metrekare maliyet fiyatları belli oldu! 

2023'ün 2. yarısı için inşaat metrekare maliyet fiyatları resmen açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2023/2 yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 32277 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

Yarımdağ İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Yarımdağ İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yarımdağ İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Kağıthane'de yapıldı.

Yar Elektrik İnşaat Ambalaj Medikal Tekstil Temizlik Kimya Limited Şirketi kuruldu!

Yar Elektrik İnşaat Ambalaj Medikal Tekstil Temizlik Kimya Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Murat Yar tarafından kuruldu.

İnşaat sektörü, yılın ikinci yarısında hareketlenecek!

Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Nisan Ayı Raporu’na göre inşaat sektörünün 2022 yılının ikinci yarısında hareketlenmesi bekleniyor. İşte merakla beklenen o rapor...

Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi yarın gerçekleştirecek.

İnşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan istatistiklere göre; 2019'da hazır beton sektöründe ciddi bir düşüş kaydedildi. Peki inşaat sektörünü 2021'in 2'nci yarısında neler bekliyor? THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, sektörü ve verileri değerlendirdi.

Libya'da yarım kalan inşaat projeleri tamamlanacak!

Libya Dış Basın İdaresi Genel Müdürü Muhammed Tavil, Libya'da yarım kalan inşaat projelerin Türk şirketlerinin desteği ile tamamlanacağını dile getirdi.

Çorum Belediyesi'nin yeni belediye binası inşaatı yarım kaldı!

Çorum Belediyesi eski başkanı Muzaffer Külcü döneminde, 2017'de yapıma başlanan ve toplam 65 milyon TL bedelli yeni belediye binası ve hizmet kampüsü inşaatının da yarıda kaldığı öğrenildi.

Samsun 19 Mayıs'taki kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Samsun 19 Mayıs ilçesinde 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan Osman Topaloğlu, 2017'de yapımını başlattığı Kültür Merkezi'nin 2019'a kadar tamamlanacağını söylemişti. Kültür merkezinin inşaatı yarım mı bırakıldı?

Pina Yarımadası inşaat Haberi

Pina Yarımadası inşaat

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu tarafından yazılı olarak cevaplanması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği dilekçesinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuyu yazılı olarak yanıtlamasını istedi.

Bir kısmının yangınlarda, bir kısmının da kesilmek suretiyle yok olduğu Halep çamlarının bulunduğu bölgede devam eden otel inşatları ile ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun TBMM’ye sunduğu soru önergesi şu şekilde; "Muğla’da Milas ilçesinin Çomça mevki, kamuoyunda Bodrum Pina Yarımadası adı ile tanınmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bölgeyi turizm bölgesi kapsamına almasının ardından yarımadanın yapılaşmaya açılması için 2007 yılından bu yana 6 defa imar revizyon planı, geçen yıl da uygulama imar planı yapılmıştır. Pina Yarımadası’nda şu günlerde iki ayrı otel inşaatı yükselmektedir. Yarımada, Milas ilçesi sınırı içinde yer aldığı için 5 kata kadar yapılaşma izni alabilmektedir....