29 / 04 / 2024

pir ali baba türbesi erzurum

pir ali baba türbesi erzurum

Erzurumda'ki Pir Ali Babanın kabri ve çevresinde gerçekleştirilen peyzaj çalışması sürüyor. Projede bitkilerle donatılmış yürüyüş yolu, şadırvan, türbe ve mescit gibi donatılar da yer alacak..

Malatya Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi mecliste!

Malatya'da bulunan Miralay Şah Ali Bey Camii'nin yıkılma sebebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ali Ağaoğlu yeniden dede oldu! Alican Ağaoğlu ikinci kez baba oldu!

Ağaoğlu Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu yeniden dede oldu. Ali Ağaoğlu’nun oğlu Alican Ağaoğlu ikinci kez baba oldu...

Maltepe'deki arsa cinayetinde baba ve oğlu tutuklandı!

Maltepe'de arsa tartışması nedeniyle iş insanı Ali Akdoğan'ın tabancayla vurularak öldürülmesi davasında şüpheli baba ve oğlu tutuklandı.

Ali Ağaoğlu'ndan oğlu Ali Ege'ye sürpriz!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Petek Ertüre'den olan oğlu Ali Ege'nin ''Baba seni çok özledim'' sözleri üzerine helikopterine atlayıp soluğu Bodrum'da aldı

Ali Baba Yalıtım Anonim Şirketi kuruldu!

Ali Baba Yalıtım Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Hakan Cin tarafından kuruldu. 

Alican Ağaoğlu baba oluyor!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu'nun oğlu Alican Ağaoğlu baba oluyor. Alican Ağaoğlu'nun 2 yıldır birlikte olduğu sevgilisi Miray İskiliple kız çocukları olacak. 

Ali Ağaoğlu: 10 tane daha çocuk yapayım ne olacak?

Ağaoğlu Şirketler Başkanı Ali Ağaoğlu magazincilerin sorularını yanıtladı. Ağaoğlu "Yeniden baba olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "10 tane daha yapayım ne olacak?" şeklinde yanıt verdi.

Ali Baba Restoran, Ankara’da şube açacak!

Amerika’daki Ali Baba Restoran, bu yıl sonuna kadar Ankara’da şube açacak. Manhattan’daki restoranın sahibi Doğan, ortağı Akçetin ile birlikte yapmayı planladıkları restoran yatırımı ile öncü olmak istediklerini belirtti.

Ali Ağaoğlu, Petek Ertüre'nin telefonuna el koydu!

Sabah Gazetesi'nden Bülent Cankurt'un bugünkü köşesindeki haberine göre; ünlü işadamı Ali Ağaoğlu'nun, dört yıl önce kendisini 59 yaşında yeniden baba yapan ve 'Küçük hanımım' diye hitap ettiği Petek Ertüre'nin telefonuna el koydu. İşte o yazı:

Tunceli Yeni Mahalle'ye istinat duvarı!

Tunceli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde Yeni Mahalle Ali Koç Caddesi mevkiinde başlatılan yol yapım, onarım ve düzenleme çalışmaları tamamlandı. Ali Baba Mahallesi Niyazi Akı Sokakta taş duvar örme çalışmaları ise devam ediyor.

Eliko İnşaat Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eliko İnşaat Gıda Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Elik Aliev tarafından 100 bin sermaye ile 27 Mayıs'ta Fatih, Mollafenari Mahallesi, Ali Baba Türbe Sokak'ta kuruldu.

Manisa'daki Ali Baba Türbesi yenilendi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Gölmarmara ilçesinde bulunan Ali Baba Türbesi’nde tadilat çalışmasını tamamladı. Vatandaşlar çalışmalardan dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür etti.

Manisa Ali Baba Türbesi yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde yaptığı hizmetlerle tarihi ve manevi mirasına sahip çıkmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Ali Baba Türbesi’nde tadilat çalışması başlatıldı.

pir ali baba türbesi erzurum Haberi

pir ali baba türbesi erzurum

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Pir Ali Baba Türbesi inşaatı devam ediyor. 

Erzurum-Çat karayolu üzerindeki Dutçu Köyü diğer adıyla Tuzcu Mahallesi nde bulunan ve "Binbir Hatimlerin Banisi" olarak nitelendirilen Pir Ali Babanın kabri ve çevresinde gerçekleştirilen peyzaj çalışması sürüyor. 

İçerisinde kamelyalardan sarmaşık bitkilerle donatılmış yürüyüş yoluna, şadırvandan türbe mescide varıncaya kadar çeşitli sosyal donatıların yer aldığı proje, bölgeye yeni bir görünüm kazandıracak. 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, konuyla ilgili yaptığı açıklamada. 

Pir Ali Baba Tepesi'ni modern bir hale getiren projeyle Erzurum'daki inanç turizmine katkıda bulunduklarını söyledi....