21 / 05 / 2024

planda kot farkı nasıl gösterilir

planda kot farkı nasıl gösterilir

Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak ifade ediliyor. Peki, kot farkı nasıl gösterilir? Yoldan kotlandırma nasıl yapılır? Tabii zeminden kotlandırma nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Hüseyin Alan: Kanal İstanbul Marmara'da sahil bırakmaz!

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Hüseyin Alan, "Kanal İstanbul yapılacak olursa Karadeniz'den gelen deniz suyu kot farkı nedeniyle Marmara'ya dolacak. Bunun sonucunda da Marmara Denizi'nin kıyılarında sahil kalmayacak" dedi...

Sarıyer'de yol çöktü, 2 bina tahliye edildi!

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yolun bir bölümü kot farkı bulunan 2 katlı binanın üzerine çöktü. Bölgede bulunan 2 bina tahliye edildi.

Sakarya Demokrasi Meydanı’ndaki kazı çalışmaları tamamlanıyor!

Demokrasi Meydanı’nda devam eden yenileme çalışmalarını yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Kazı çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Yeni projeyle meydandaki kot farkını ortadan kaldıracağız.” dedi.

İmar yönetmeliği için sektör temsilcileri ne dedi?

İstanbul Belediyesi, yürürlüğe giren İmar Yönetmeliği ile ilgili ilk adımı attı. Kot farkı olan yerde yapılan inşaatlar kademeli olacak. 8 katlı bir bina önden 5, arkadan 8 kat gözükmeyecek. 3 katı teraslı gibi olacak.

Kot farkı sistemi sona eriyor!

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Gayrimenkullerde net- brüt farkı yüzde 35'lere çıktı!

Vatan Gazetesi'nin yazarlarından Ercan İnan inşaat sektöründe net-brüt farkını kaleme aldı. İnan, firmaların net-brüt farkını yüzde 35’lere çıkardığından bahsetti. İşte İnan'ın o yazısı...

Edilcuoghi, K-Greige serisi ile mekanlarda farkındalık yaratıyor!

Kale Italia’nın prestijli markası Edilcuoghi, mermerin şıklığına vurgu yapan K-Greige serisi ile evinizde eşsiz bir atmosfer yaratıyor. K-Greige, yüzeyine ayırt edici özelliğini kazandıran gri rengi sayesinde mekanlarda farkındalık yaratıyor.

İstanbul ile Londra arasındaki konut fiyatı farkı 20 yılda kapanacak!

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan İstanbul'da fiyat artışlarının Londra ile eş düzeye gelinceye kadar devam edeceğini söylüyor. İnan "Şu an Londra ile İstanbul arasında bire altı fiyat farkı var. Bu fark 20 yıl içinde kapanacaktır." diyor

Evin kalbi yemek odası, ikinci planda kalıyor!

Salonun en can alıcı kısmı olmalı aslında yemek bölümü. Ama nedense genel anlayış salonda televizyon odaklı bir sistem kurmak olduğu için yemek odası hep ikinci planda kalıyor.

İnşaat sektöründe net-brüt farkını yüzde 25'i geçmemeli!

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Keçeli,Türk inşaat sektöründe son 10 yılın en büyük ayıbının net-brüt farkı olduğunu söylüyor. Keçeli, bu farkı abartıp yüzde 50'lere kadar ulaştıran şirketler olduğunu ifade ediyor.

Şehrin Evleri İzmir Bornova'da fark yaratacak!

Geçmişteki tüm projelerinde kazandıran ve yüksek yatırım getirişi sunan Özemeksan İnşaat, Bornova Merkez'deki 'Şehrin Evleri' ile fark yaratmaya hazırlanıyor.

TOKİ Konutları ile lüks konutlar arasında ki fark nedir?

Anadolu'da Bugün Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Ekmekcioğlu bugunkü yazısında TOKİ konutları ile lüks konutlar arasında ki farkı anlattı. İşte o yazı....

Royal Garden'da 60 aya kadar vade farkı yok!

Kentsel dönüşüm projesi olarak 4 Aralık’ta Royal Group tarafından satışa sunulan Royal Garden Kartal Residence’da kampanya kapsamında peşinde yüzde 20 indirim, vadeli alımlarda ise fark alınmadan 60 aya kadar vade seçeneği sunuldu.

planda kot farkı nasıl gösterilir Haberi

planda kot farkı nasıl gösterilir

Kot farkı nasıl gösterilir?

Kot farkı, iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak ifade ediliyor. Kot farkının gösterimine ilişkin açıklamalar Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alıyor:


1) Yoldan kotlandırma

Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot verilir.

Tretuvar seviyesi, (Ek ibare:RG-1/6/2013-28664) kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul edilir.


Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, (Değişik ibare:RG-1/6/2013-28664) ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç (Değişik ibare:RG-1/6/2013-28664) 3 gün içinde belirlenir.

Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin orta noktası hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul edilir.


Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları arasında (3.50) m. veya daha fazla kot farkı bulunması halinde, binanın oturacağı alan kademelendirilmek ve her kademenin...