29 / 04 / 2024

Planların hazırlanması ve yürürlüğe konulması

Planların hazırlanması ve yürürlüğe konulması

9 Mayıs 1985 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 3194 Sayılı İmar Kanunu hükümleri için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Medipol için hazırlanan imar planlarını İBB iptal ettirdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol için hazırlamış olduğu imar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi iptal ettirdi. Paylaşılan detaylara göre mahkeme planı hukuksuz buldu. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Adalar halkı imar planlarının yenilenmesini istiyor!

Adalar halkı, Adalar Belediye Başkanlığı’na sunmuş olduğu önergeyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarılmış olan Adalar İlçesi İmar Planlarının yenilenmesi talep etti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Konut sitelerinin yönetimleri, olası bir deprem ve diğer afet durumları esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin acil durum planlarını hazırlamaya başladı.

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Sultangazi'deki millet bahçesi yapılacak alanın planları değiştirildi!

TOKİ, Sultangazi Zübeyde Hanım Mahallesi’nde inşa edilecek Millet Bahçesi projesinin planlarını hazırladı. 290 bin metrekare büyüklüğündeki alanın 166 bin metrekaresi Millet Bahçesi, 65 bin metrekaresi ise konut olacak.

Tnext Offıce Hazır Ve Sanal Ofis Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tnext Offıce Hazır Ve Sanal Ofis Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Timuçin Eldeleklioğlu tarafından kuruldu.

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 

Fikirtepe’de dönüşüm sil baştan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kadıköy Fikirtepe için yeni imar planlarını hazırladı. Yeni imar planlarına göre; mahallenin yüzde 49’u konut ve ticaret birimleri, yüzde 51’i ise eğitim-sağlık-park gibi donatı alanları için ayrıldı.

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kamu kurumlarının mülkiyetlerindeki ve tahsisli kullandıkları taşınmazlar TBMM'de!

Kamu kurumlarının mülkiyetlerindeki ve tahsisli kullandıkları taşınmazlara dair işlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Aydın raporu: Yapı kalitesi düşük!

Aydın’ın alüvyon zemin üzerinde olduğu belirtilen Jeoloji Mühendisleri Odası’nın raporunda yapı kalitesinin düşük olduğunu vurgulandı. Raporda depremin etkisini en aza indirmek için master planlarının hazırlanması gerektiğine dikkat çekildi. 

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

Planların hazırlanması ve yürürlüğe konulması Haberi

Planların hazırlanması ve yürürlüğe konulması

3194 Sayılı İmar Kanunu!


BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler 

Amaç 


MADDE 1- Bu Kanun, yerleşme yerleri ile bu yerlerdeki yapılaşmaların; plan, fen sağlık ve çevre şartlarına uygun teşekkülünü sağlamak amacıyla düzenlenmiştir.

Kapsam 


MADDE 2- Belediye ve mücavir alan sınırları içinde ve dışında kalan yerlerde yapılacak planlar ile inşa edilecek resmi ve özel bütün yapılar bu Kanun hükümlerine tabidir.


Genel Esas 


MADDE 3- Herhangi bir saha, her ölçekteki plan esaslarına, bulunduğu bölgenin şartlarına ve yönetmelik hükümlerine aykırı maksatlar için kullanılamaz.

İstisnalar 


MADDE 4- 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu, bu Kanunun ilgili maddelerine uyulmak kaydı ile 2960 sayılı İstanbul Boğaziçi Kanunu ve 3030 sayılı Büyük Şehir Belediyelerinin Yönetimi Hakkında Kanun ile diğer özel kanunlar ile belirlenen veya belirlenecek olan yerlerde, bu Kanunun özel kanunlara...