01 / 05 / 2024

Planlı Alanlar Tıp İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler

Planlı Alanlar Tıp İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler

Binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden diğer bir deyişle bordür taşı üst seviyesinden kot veriliyor.İmar yönetmeliğinde iki nokta arasındaki yükseklik farkı kot farkı olarak tanımlanıyor. Bu kot farkı nasıl bulunur? İşte yanıtı..

Beşiktaş’ın imar planlarıyla ilgili değişiklik yapıldı!

Beşiktaş’ın imar planlarında İBB meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği değişikliğe “Beşiktaş’ın geri görünüm ve etkilenmesi bölgelerinde Boğaziçi İmar Kanunu değil, diğer ilçelerde olduğu gibi Planlı Alanlar TİP İmar Yönetmeliği geçerli olsun” şeklinde not düşüldü.

TİP imar yönetmeliğinde geri adım atılmalı!

İMSIAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır, Planlı Alanlar TİP İmar Yönetmeliği uygulanması yönünde yasal düzenleme yaptığını anımsatarak, bu kararı özellikle büyükşehirler açısından doğru bulmadıklarını ve iptal edilmesini istediklerini söyledi.

Trabzon Avrasya Üniversitesi'ne yeni tıp fakültesi yapılacak!

Avrasya Üniversitesi'nin 5. kuruluş yıl dönümünde konuşan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, "Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesinin temellerini 2016'da atmayı planlıyoruz'' dedi.

Okan Üniversitesi Tuzla'da Tıp fakültesi hastanesi kuruyor!

Miami'de Okan International University ile eğitimde bir atak yapan Okan Üniversitesi, şimdi de Tuzla'da tıp fakültesi hastanesi kuruyor. 50 bin metrekarelik bir alana sahip olacak tam teşekküllü Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olacak.

Koç Vakfı MedAmerikan Tıp Merkezi'ne 10 milyon dolar yatırım yaptı!

Vehbi Koç Vakfı'nın bünyesinde bulunan MedAmerikan Polikliniği, yeni yasalar çerçevesinde 10 milyon dolar yatırım ile MedAmerikan Tıp Merkezi'ne çevrildi. Merkez, Bağdat Caddesi, Feneryolu'nda 9 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor.

2000 yılında Tüp Geçit, dünyanın en derin deniz tüneli olacakmış!

2000 yılında ulaşımda büyük bir kolaylık sağlayacak olan Boğaz Tüp Geçiş Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. 2005 yılında hizmete girecek dünyanın en derin deniz tüneli, Boğaz'ı 58 metre derinlikte geçecekmiş.

Körfez Tüp Geçiş projesinin ÇED süreci başladı!

Hükümetin 2011'de açıkladığı 35 İzmir projesi arasında yer alan Körfez Tüp Geçiş Projesi ile ilgili ÇED süreci başladı. Qrojeyle Körfez altından yapılacak batırma tünelle kentin iki yakası Marmaray benzeri bir sistemle birbirine bağlanacak

Cemal Gökçe: Boğaz Tüp Tünel Projesi trafiği artıracak!

Cemal Gökçe:“Yeni yol ve şerit ilaveleri yapıldıkça, bu yol ve ilave şeritler daha fazla trafik almakta ve tıkanmaktadır. Boğazı deniz altından iki yaka ile birleştirecek Boğaz Tüp Tünel Projesi tarihi yarımadayı otomobillerin baskısına sokacak.”

Muğla Tıp Fakültesi Hastanesi Mayıs 2016'da tamamlanacak!

AK Parti Muğla Milletvekili adayı Hasan Özyer, Muğla Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yetkililerden bilgi aldı. Ozyer, 500 yataklı hastanenin Mayıs 2016'da tamamlanacağını İzmir ya da Aydın'a gitmek zorunda kalınmayacağını söyledi.

Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi kuruluyor!

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik "Üniversite bünyesindeki Teknopark, kuruluş aşamasında. Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kuruluşu için ilk adımı atarak, bu yıl Diş Hekimliği Fakültesi'ni hizmete açacağız" dedi

1997 yılında Boğaz'a 3 tüp geçit inşa edilecekmiş!

1997 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan illüstrasyona göre, Harem-Yenikapı arasına 3 tüp geçit yapılacakmış. Bu tüplerden birini ağır vasıtalar, diğer iki tüp geçiti de araçlar ve raylı sistem kullanacakmış.

1997 yılında Tüp Geçit yapılamazmış!

1997 yılında Karayolları uzmanlarına göre, İstanbul Boğazı'na tüp geçit yapılamazmış. Yapılamamasının iki nedeni varmış: Birincisi eğim, ikinci nedeni ise İstanbul Boğazı'nın fay hattı üzerinde olmasıymış.

1997 yılında Köprü yerine Tüp Geçit!

1997 yılında İstanbul'un iki yakası ''Demiryolu Tüp Geçit Projesi''yle birbirine bağlanacakmış. 2005 yılına yönelik hazırlanan projeye göre, 12.5 kilometre uzunluğunda olması planlanan geçit 650 milyon dolara mal olacakmış.

Planlı Alanlar Tıp İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler Haberi

Planlı Alanlar Tıp İmar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler


Kot farkı nasıl bulunur?


Kot farkı; İmar yönetmeliği gereğince iki nokta arasındaki yükseklik farkı olarak ifade ediliyor.Resmi gazetede 8 Eylül 2013 tarihinde yayınlanan Planlı Alanlar Tıp İmar Yönetmeliğinin 19. maddesinde açıklanıyor;


MADDE 19

Aynı Yönetmeliğin 30. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.Madde 30- Binalara kot verilmesinde aşağıdaki esaslara uyulur:


1) Yoldan kotlandırma:

a) Genel olarak binaların cephe aldığı yolun tretuvar seviyesinden (bordür taşı üst seviyesinden) kot verilir.

b)Tretuvar seviyesi, kırmızı kota göre belirlenen yol seviyesinin (0.18) m. üstü olarak kabul edilir.

c) Henüz oluşmamış yollarda kot talebi halinde bordür üst seviyesi, ilgili idare tarafından hazırlanan projesine göre en geç 3 gün içinde belirlenir.

ç) Binalara kot verilirken parselin kot aldığı yol cephesinin bina köşeleri hizasındaki en yüksek tretuvar seviyesi röper kabul edilir.

d) Parselin kot aldığı yol cephesinin köşe kotları...