12 / 05 / 2024

planlı alanlarda ifraz nasıl yapılır

planlı alanlarda ifraz nasıl yapılır

İfraz hattı, parselleri birbirinden ayırmak ve arazi ve arsa düzenlemesine esas olmak üzere uygulama imar planında yapı adası veya parsel üzerinde belirtilen hat olarak tanımlanıyor. Peki, imar planı olan yerlerde ifraz nasıl yapılır?

Örnek İmar Uygulamaları Projesi Meram’da tamamlandı!

KOP Eylem Planı kapsamında planlı alanlarda kentsel gelişim ve dönüşümün sağlanması için yaplan Örnek İmar Uygulamaları Projesi Türkiye’de ilk olarak Meram’da tamamlandı.

Bysolvo dar alanlarda geniş yaşam alanları sunuyor!

Türkiye’de bir çok ilke imza atan ve yaşam mahallerini hem renklendiren hem de mobilya ürünlerini çok amaçlı kullanılır hale getiren BySolvo dar alanlarda geniş ve ferah yaşam ortamı sunuyor.

SOCAR Petkim'deki hisselerini satmayı planlıyor!

Azerbaycan'ın kamu enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor. Açıklamaya göre Petkim hisseleri son iki yılda 1.8 liradan 4.35 liraya yükseldi, bu nedenle satılmak isteniyor.

Ali Dumankaya: Kartal planlı projelerle değerlenir!

KARTAL'ın planlı büyüme ile hak ettiği değeri bulacağını belirten DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, "Kartal'ın konumu sayesinde çok önemli bir potansiyeli var'' dedi.

Boş alanlarda yapılan çalışmalar dönüşüm değildir!

Muhittin Selvitopu, kentsel dönüşümün boş alanlarda yapılacak planlarla olmayacağını da vurgulayarak, “Boş alanlarda kentsel dönüşüm planlaması yapmak kolaydır. Boş alanı planlayıp imara açarsınız olur biter. Ancak bunun adı dönüşüm olmaz.” dedi.

Halit Dalgıç: Çamlıca'ya kaplıca tesisi kurmayı planlıyoruz!

MHP İzmir Milletvekili Adayı Halit Dalgıç, Çamlıca'daki sıcak su rezervini değerlendirip bölgede bir kaplıca tesisi kurmayı planlıyoruz. Mevcut OSB'leri geliştirip, bunun yanında bir de mermercilik OSB'si kurmak istiyoruz. "dedi.

Erdemir Grubu 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor!

Erdemir Grubu, hem şirketi hem demir çelik sektörünü şampiyonlar ligine taşıyacak olan Ar-Ge Merkezi’ni devreye aldı. Şirket önümüzdeki üç yılda da toplam 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor.

Bosch 200 milyon Euro'luk yatırım planlıyor!

Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı Steven Young, Türkiye’de geçen yıl 135 milyon euro yatırım gerçekleştirdiklerini belirterek, “2015 yılında da yine 200 milyon euro’luk bir yatırım planlıyoruz” dedi.

Can Özçiçek: Kanyon tarzında bir meydan planlıyoruz!

Sektörde 42 yılı geride bırakan Propa inşaat Kartal'a 300 butik daire ve 4 bin metrekare ticari alandan oluşan 150 milyon TL'lik bir yatırım yapmayı planlıyor.

İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları!

Yerleşme alanı dışında kalan yerler iskan dışı alan olarak nitelendiriliyor. İmar planı olmayan bu yerlerde yapılacak işler, yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları nelerdir?

Plansız alanlarda ruhsat nasıl alınır?

Ruhsat, bir arsa üzerinde yapılacak inşaatlar için belediyeden alınacak izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki, plansız alanda yapılacak binaya ruhsat alınır mı? Plansız alanlarda ruhsat nasıl alınır?

Plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Plansız alanlarda yapılacak yapıların, ön ve yol kenarına rastlayan yan bahçe mesafelerini minumum 5 metre olabiliyor. Arka bahçe mesafesi bina yüksekliğinden az olamıyor. Peki, plansız alanlarda binalara kot nasıl verilir?

Plansız alanlarda yola terk yapılır mı?

Yola terk; yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, plansız alanlarda yola terk yapılır mı? Yola terk işlemi nasıl yapılır?

planlı alanlarda ifraz nasıl yapılır Haberi

planlı alanlarda ifraz nasıl yapılır

İmar planı olan yerlerde ifraz!

İfraz tapu kütüğünde tek parsel olarak kayıtlı bulunan bir taşınmaz malın düzenlenen haritalara göre birden çok parçaya ayrılarak tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemini ifade ediyor.


İfraz hattı, parselleri birbirinden ayırmak ve arazi ve arsa düzenlemesine esas olmak üzere uygulama imar planında yapı adası veya parsel üzerinde belirtilen hat olarak tanımlanıyor. Peki,  imar planı olan yerlerde ifraz nasıl yapılır?


Parselasyon planı, ifraz-tevhid ve istisnalar

Madde 19-1. Her türlü imar adasında, parselasyon planı yapılmadan bu adadaki parsellerde ifraz ve tevhid yapılamaz.


2. Çeşitli kamu ve hizmet tesislerinin gerçekleştirilmesi maksadı ile yapılması gereken kamulaştırmalar yüzünden bu hizmet ve tesisler için lüzumlu parçalara ayrılmasını sağlamak üzere, yapılacak ifrazlar (Ek ibare:RG-8/9/2013-28759) ile yeni parsel oluşturmamak koşulu ile parsel sınırı düzeltme işlemleri bu Yönetmelikteki ifraz...