28 / 04 / 2024

plansız alanlar imar yönetmeliği

plansız alanlar imar yönetmeliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bugünkü 30701 sayılı Resmi Gazete'de Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı. 

Plansız alanlar tip imar yönetmeliği tam metni!

Plansız alanlar tip imar yönetmeliği, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, plânı bulunmayan alanlardaki yapılaşmalar ile ilgili esaslar düzenliyor. İşte yönetmeliğin tam metni..

Yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre yapılarda bulunması gereken iç yükseklikler ne olmalıdır? Yanıtı haberimizde...

Bina çıkmaları!

Binalarda azami bina alanı dışında bazı şartların oluşması halinde bina çıkmalarına izin verilebiliyor. Söz konusu bina çıkmaları haberimizde yer alıyor...

Çatı arası bağımsız bölüm müdür?

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde madde 4 ve madde 21'de ele alınan husus çatı arası bağımsız bölüm müdür, işte yanıtı...

İfraz nedir?

Kelime anlamı ayırma olan ifraz kelimesi, hukuk terimi olarak ne ifade ediyor? İfraz nedir, ayrıntıları...

Müştemilat ne demektir?

Binalarda bulunan avlu, ahır, bahçe, ardiye, kömürlük gibi alanlar müştemilat olarak nitelendiriliyor. Müştemilat ne demektir, detayları...

İmar yasası mağdurları: Plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi aşmayan evlere izin verilsin!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) taleplerini tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları nasıl bir düzenleme bekliyor? 

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Beşiktaş Ulus imar planlarına İBB'den onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plansız alan olarak kaydedilen Beşiktaş Ulus'taki bir arazinin imar değişikliğine onay verildi. 

Köyler imara açılıyor iddiası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31538 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Başakşehir Şahintepe'nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin, Şahintepe Mahallesi için sürdürdüğü imar ve uygulama çalışmaları bitirildi. Düzenlemeyle birlikte bölge imara açılacak.

Bursa'da Kent Meydanı’ndaki plansız yapılar yıkılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı’nın doğu cephesinde plansız yapılaşma sebebiyle görüntü kirliliğine neden olan ve ağırlıklı olarak telefoncuların olduğu alanda yıkım çalışmalarına başladı. 

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Mersin'de plansız yapılaşmaya neşter!

Mersin'de 14 yıl boyunca devam eden plansız yapılaşmada sona gelindi. İmar planları hızlanırken Mimarlar Odası belediye yetkilileri ve meclis üyeleri ile fikir alışverişi görüşmelerine devam ediyor.

Antalya Duraliler'in imar planına meclisten onay!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kepez İlçesi Duraliler Mahallesi’nde mahkeme kararı ile plansız kalan bölgeyi mahalle sakinlerinin isteklerine göre yeniden planladı. Yeni imar planı Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce onaylandı. 

Azim Şahin: İskenderun'un imar planı hayal kırıklığı yaşattı!

İskenderun kent merkezi ve etrafında yer alan yeni 1/1000 ölçekli uygulama imar planı hakkında konuşan Şehir Plancısı Azim Şahin, uzun zamandır plansız kalan şehrin yeni imar planının hayal kırıklığı yaşattığını belirtti.

plansız alanlar imar yönetmeliği Haberi

plansız alanlar imar yönetmeliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Sözcü Gazetesi'nden Erdoğan Süzer'in haberine göre; ayrıca köylere dışarıdan isteyen herkesin konut inşa etmesinin önü de açılmış oldu. Aynı zamanda bu değişiklikler, köylerdeki nüfusun giderek düştüğü bir dönemde gerçekleştirildi. 

Köyleri adeta küçük kentler hale getirecek düzenlemelerin iptal edilmesi amacıyla Danıştay'a dava açıldı. İtiraz dilekçesinde köy hayatı, tarım, yayla, kıyı ve ormanların geleceğiyle ilgili endişelere yer verildi. 

AYNI PARSELE 3 VİLLA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 11 Temmuz tarihinde yönetmeliğin 4'üncü maddesinde gerçekleştirdiği değişiklikle, belediye ve mücavir alan sınırları dışında kalan köy ve mezraların yerleşik alan ve civarına yeni bir tanımlama yaptı. Yönetmelik değişikliğiyle, 30 büyükşehir sınırında...