18 / 05 / 2024

plastik hammadde ithalatı

plastik hammadde ithalatı

Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı...

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşahir’de 750.000,00 TL sermaye bedeli ile Veysi Gökçek tarafından kuruldu.

Haki Plastik İnşaat Mobilya Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Haki Plastik İnşaat Mobilya Otomotiv İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Furkan Koca ve Mücahit Duman Ceyhan ortaklığında kuruldu.

Eps Plastik Taahhüt İnşaat Danışmanlık İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Eps Plastik Taahhüt İnşaat Danışmanlık İthalat Ve İhracat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de Cem Yılmaz tarafından kuruldu.

Polytech Plastik Geri Dönüşüm İnovasyon Mimarlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Polytech Plastik Geri Dönüşüm İnovasyon Mimarlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa’da 1milyon TL sermaye bedeli  ile Murat Han ve  Yusuf Muhammed Avcı tarafından kuruldu.

Venom Bilişim Plastik İnşaat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Venom Bilişim Plastik İnşaat İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de 1 milyon TL sermaye bedeli Nazire Nazan Kaya tarafından kuruldu.

Chnkonut İnşaat Metal Plastik İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Chnkonut İnşaat Metal Plastik İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Chnkonut İnşaat Metal Plastik İthalat Ve İhracat Limited Şirketi'nin merkezi Fatih'te yapıldı.

Saralar İnşaat Plastik Demir Tekstil İhracat İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Saralar İnşaat Plastik Demir Tekstil İhracat İthalat Limited Şirketi bugün Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kara tarafından kuruldu. 

Tane Geri Dönüşüm Plastik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tane Geri Dönüşüm Plastik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Adem Demirayak tarafından kuruldu.

Corneli İnşaat Metal Plastik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Corneli İnşaat Metal Plastik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Büşra Badıllı tarafından kuruldu. 

Bayplast Plastik Hammadde Kimyevi Maddeler Ambalaj Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bayplast Plastik Hammadde Kimyevi Maddeler Ambalaj Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Alparslan Öztürk tarafından kuruldu. 

Osratico Emlak Konfeksiyon Plastik Ve İhracat İthalat Limited Şirketi kuruldu!

Osratico Emlak Konfeksiyon Plastik Ve İhracat İthalat Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Malek Abdullah, Hamda Ali ve Ahmad Ramı Manılla ortaklığında kuruldu. 

Canyıldız Metal İnşaat Plastik Kimya İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Canyıldız Metal İnşaat Plastik Kimya İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Gülenyüz Plastik Hammadde Ambalaj Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Gülenyüz Plastik Hammadde Ambalaj Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. bugün Duygu Doğan tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Beyoğlu'nda kuruldu.

plastik hammadde ithalatı Haberi

plastik hammadde ithalatı


Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek uygulama konusunda izlenecek yol haritasını çizdi. Askı ve kota; sektör firmalarına gümrük vergisi olmadan hammadde ithalatının önünü açarken, firmaların uluslararası rekabet gücünü de artıracak.


Plastik sektörünün global piyasalardaki gelişimi sürüyor. Yılın ilk yarısını 2 milyar 665 milyon dolar ihracat ve 4 milyon 350 bin ton üretim ile kapatan plastik sektörünün, üretim ve ihracatta yakaladığı bu performansı daha da artırabilmesi için önündeki tek engel hammadde ihtiyacının yüzde 85'inin ithal olması ve bu ithalat üzerindeki yüksek vergiler.


PAGEV ve PAGDER bu engelin aşılabilmesi ve Türk plastik sektörü temsilcilerinin rekabet güçlerini artırabilmesi için...