18 / 05 / 2024

plastik hammadde sorunu

plastik hammadde sorunu

Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı...

OSB'lere olan talep arttı!

Gerek hammadde sorunu gerekse açılmalara hazırlanan sektörlerde yaşanan yatırım iştahı, OSB’lere olan talebi artırdı. Son bir yılda OSB’lerde bin 800’ün üzerinde yeni parsel tahsis edilirken, 15 adet de yeni OSB açıldı. 

Bayplast Plastik Hammadde Kimyevi Maddeler Ambalaj Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bayplast Plastik Hammadde Kimyevi Maddeler Ambalaj Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Alparslan Öztürk tarafından kuruldu. 

Gülenyüz Plastik Hammadde Ambalaj Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Gülenyüz Plastik Hammadde Ambalaj Ürünleri Ve Kimyevi Maddeler İthalat İhracat San.Tic.Ltd.Şti. bugün Duygu Doğan tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Beyoğlu'nda kuruldu.

Acr Plastik Geri Dönüşüm Hammadde Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Acr Plastik Geri Dönüşüm Hammadde Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Cihan Ayan tarafından 100 bin TL sermaye ile 24 Haziran 2015 tarihinde Küçükçekmece'de kuruldu.

Yaylalar Holding depolama kapasitesini artırdı!

Yıllık 300 bin tonluk plastik hammadde satış kapasitesine sahip Yaylalar Holding plastik hammadde depolama kapasitesini artırdı. Hadımköy’deki 10 bin m2’lik kapalı alanda 30 bin tonluk plastik hammaddesi depolayabilecek.

Plastik sektörü, 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi!

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) 2013 yılı verilerine göre; plastik sektörü, bir önceki yıla oranla yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi.

Mehmet Gökay Üstün: Güneydoğu'nun elektrik sorunu, milli bir meseledir!

DEDAŞ Sözcüsü Üstün: "Uzmanlar mevcut sulama şeklinin devam etmesi durumunda bölgede çiftçilerin yakın bir gelecekte ne sulama ne de içmek için su bulabileceğini ifade ediyor. Güneydoğu'nun elektrik sorunu, milli bir meseledir" dedi.

Yaymak Yapı Malzemeleri Metal Plastik Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaymak Yapı Malzemeleri Metal Plastik Petrol Ürünleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kadir Yılmaz tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Temmuz'da kuruldu.

Kırklareli Vize'de Plastik OSB kurulacak!

Kırklareli'nin Vize ilçesi sınırları içerisinde yapımı planlanan ve 600 Milyon TL'lik bir yatırım olduğu belirtilen Plastik Sanayii OSB alanı ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken, bölge halkı konudan habersiz. Peki ama nedir bu Plastik OSB?

Muhittin Selvitopu: Karabağlar'da kent kimliği sorunu var!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptığı açıklamada " Karabağlar'da bir kent kimliği sorunu var. Mesela insanlar Karabağlar'da oturuyorum demiyor. Bozyaka'da, Hatay'da veya Eskiizmir'de oturuyorum diyor" dedi

Kırklareli'de plastik OSB kuruluyor!

Kırklareli'nin Vize ilçesi sınırları içerisinde yapımı planlanan ve 600 Milyon TL'lik bir yatırım olduğu belirtilen Plastik Sanayii OSB alanı ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla sürerken, bölge halkı konudan habersiz. Peki ama nedir bu Plastik OSB?

Plastik sektörü Avrupa liderliğine koşuyor!

Plastik sektörünü çeyrek asırdır aynı çatı altında toplayan PAGEV, üyelerini ve sektör temsilcilerini bu kez Polat Renaissance Otel'de düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi.

Plastik sektörü 2023 yılında Avrupa liderliğine koşuyor!

Plastik sektörünü çeyrek asırdır aynı çatı altında toplayan PAGEV, üyelerini ve sektör temsilcilerini bu kez Polat Renaissance Otel’de düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi.

plastik hammadde sorunu Haberi

plastik hammadde sorunu


Plastik sektörü, yerli üretimle karşılayamadığı hammadde sorununu askı ve kota uygulamasıyla aşacak. Sektörel işbirliği ile PAGEV ve PAGDER sorunun çözümü için önemli bir adım attı ve sektör temsilcilerini bir araya getirerek uygulama konusunda izlenecek yol haritasını çizdi. Askı ve kota; sektör firmalarına gümrük vergisi olmadan hammadde ithalatının önünü açarken, firmaların uluslararası rekabet gücünü de artıracak.


Plastik sektörünün global piyasalardaki gelişimi sürüyor. Yılın ilk yarısını 2 milyar 665 milyon dolar ihracat ve 4 milyon 350 bin ton üretim ile kapatan plastik sektörünün, üretim ve ihracatta yakaladığı bu performansı daha da artırabilmesi için önündeki tek engel hammadde ihtiyacının yüzde 85'inin ithal olması ve bu ithalat üzerindeki yüksek vergiler.


PAGEV ve PAGDER bu engelin aşılabilmesi ve Türk plastik sektörü temsilcilerinin rekabet güçlerini artırabilmesi için...