13 / 05 / 2024

plastik hammaddesi

plastik hammaddesi

4 plastik hammaddesinde gümrük vergileri sıfırlanıyor. Türk plastik sanayicileri, özellikle Türkiye’de ve AB’de üretilmeyen hammaddelerdeki ithalat vergisini sıfırlamak için 2013 yılının son aylarında ilk adımı atmıştı.

Seko Kimya Kaplama Plastik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seko Kimya Kaplama Plastik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Metin Arslan tarafından 10 bin TL sermaye ile 5 Ekim'de Başakşehir, İkitelli OSB Mahallesi, Cilacı ve Nikelajcılar'da kuruldu.

Alis İnşaat Temizlik Reklam Tekstil Plastik ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alis İnşaat Temizlik Reklam Tekstil Plastik ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Songül Demir tarafından 100 bin TL sermaye ile 16 Eylül'de Avcılar, Merkez Mahallesi, Marmara Caddesi'nde kuruldu.

Faben Yapı Mobilya ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Faben Yapı Mobilya ve Plastik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Nazım Duran ve Gülay Kızılbağ ortaklığıyla 1 milyon TL sermaye ile 16 Eylül'de Esenyurt, Osmangazi Mahallesi, Vatan Caddesi'nde kuruldu.

CSU Geri Dönüşüm Metal Plastik Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

CSU Geri Dönüşüm Metal Plastik Elektronik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Cuma Candan tarafından 200 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Başakşehir, Güvercintepe Mahallesi'nde kuruldu.

Alaska Kimya Plastik İnşaat Nakliye Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alaska Kimya Plastik İnşaat Nakliye Metal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emrah Dağıdır tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Kağıthane, Seyrantepe Mahallesi, İbrahim Karaoğlan Caddesi'nde kuruldu.

Alinda Plastik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alinda Plastik Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Habip Sağlık tarafından 50 bin TL sermaye ile, 11 Eylül'de İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir'de kuruldu.

Artevo Mimarlık İnşaat ve Kozmetik Cihazları Turizm Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Artevo Mimarlık İnşaat ve Kozmetik Cihazları Turizm Plastik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Kerem Çizmecioğlu ve Mert Emsiz ortaklığıyla 30 bin TL sermaye ile 20 Ağustos'ta Kadıköy, Kozyatağı Mahallesi'nde kuruldu.

Özel Merkez Öğrenci Yurdu Plastik ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özel Merkez Öğrenci Yurdu Plastik ve Kırtasiye Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Argun Şahin tarafından 10 bin TL sermaye ile 13 Ağustos 'ta Avcılar 'da kuruldu.

Polarge Plastik Kimya Medikal Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Polarge Plastik Kimya Medikal Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Orkun Ersoy Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 11 Ağustos'ta Ataşehir'de kuruldu.

Elko Demir Çelik İnşaat Plastik Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Elko Demir Çelik İnşaat Plastik Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Koray Sargın tarafından 10 bin TL sermaye ile 6 Ağustos 2015 tarihinde Küçükçekmee'de kuruldu.

Pimaş Plastik İnşaat Gebze'deki arsa satışında yetki verdiği firmayı açıkladı!

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Kocaeli İli Gebze ilçesindeki arsa satışıyla ilgili yetkilendirme hakkında bildirim yayınladı.

Ceren Geri Dönüşüm Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ceren Geri Dönüşüm Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bekir Öztürk tarafından 50 bin TL sermaye ile 30 Temmuz 2015 tarihinde Sultangazi'de kuruldu.

Menemen Plastik İhtisas OSB sanayi tesisleri inşa edecek!

Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, en yeni tekniklerle donatılmış altyapısı ile plastik sanayinin hizmetine girecek olan MPİOSB'de sanayi tesisleri inşaatlarına yoğun bir şekilde başlandığını açıkladı.

plastik hammaddesi Haberi

plastik hammaddesi

Hammadde ithalatı plastik sektörünün en önemli sorunu. Sektörün yüzde 85’leri aşan hammaddede ithalata bağımlılığı 2013 yılında da devam etti. Bir önceki yıla göre yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştiren plastik sektörü bu sorununun çözüm yollarını arıyor. Türk plastik sanayicileri, özellikle Türkiye’de ve AB’de üretilmeyen hammaddelerdeki ithalat vergisini sıfırlamak için 2013 yılının son aylarında ilk adımı atmıştı. Süreç içinde Ekonomi Bakanlığı ve Avrupa Birliği nezdinde yürütülen çalışmalar neticesinde 4 emsal plastik hammaddesine ait gümrük vergileri 1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren 5 yıl süre ile sıfırlanıyor. Türk plastik sektörünün global piyasalardaki rekabet gücünü artıracak bu karar, aynı zamanda “askıya alma” sistemini kullanacak diğer tüm sektörler için de örnek teşkil edecek. Plastik sektörü bu doğrultuda diğer sektörlere...