18 / 05 / 2024

Plastik rötre

Plastik rötre

Bir inşaat riski olarak ifade edilen rötre nedir? Rötre çatlakları ile ilgili detaylar; rötre nedenleri ve rötre çeşitleri gibi hususlar için haberimizi inceleyebilirsiniz... Rötre nedir, işte yanıtı..

ŞOK 8 Mayıs 2024 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Yarın ŞOK markete iPhone 13 128 GB Midnight Cep Telefonu geliyor!

ŞOK market 8 Mayıs çarşamba aktüel ürünler kataloğunu internet üzerinden paylaştı. ŞOK'ta yarın birçok üründe indirim var. Homend Royaltea Plastik Antrasit Çay Makinesi 1.099 TL, Bambum Lara Sea / Golf Fincan Takımı 599 TL, Braun Silk-Epil 5 Sensosmart Epilasyon Cihazı 1.499 TL.

İntrest İnşaat Metal Otomotiv Reklam Orman Ürünleri Gıda Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İntrest İnşaat Metal Otomotiv Reklam Orman Ürünleri Gıda Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Macit tarafından kuruldu.

Akira Makina İnşaat Plastik Orman Ürünleri Hafriyat Ve Lojistik Limited Şirketi kuruldu!

Akira Makina İnşaat Plastik Orman Ürünleri Hafriyat Ve Lojistik Limited Şirketi Maltepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Borabey tarafından kuruldu.

Darkred İnşaat Hafriyat Metal Plastik Orman Ürünleri Ve Hırdavat Limited Şirketi kuruldu!

Darkred İnşaat Hafriyat Metal Plastik Orman Ürünleri Ve Hırdavat Limited Şirketi Çatalca'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Adil Bariş tarafından kuruldu.

Karasay İnşaat Metal Otomotiv Orman Ürünleri Plastik Temizlik Reklam Gıda Ve Tekstil Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Karasay İnşaat Metal Otomotiv Orman Ürünleri Plastik Temizlik Reklam Gıda Ve Tekstil Tic.Ltd.Şti. Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cuma Kılıç tarafından kuruldu.

Göksan Orman Ürünleri İnşaat Plastik Hafriyat Nakliyat Metal Palet San.Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Göksan Orman Ürünleri İnşaat Plastik Hafriyat Nakliyat Metal Palet San.Tic.Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Remzi Çifcibaşı tarafından kuruldu.

Pass Geri Dönüşüm Ambalaj Metal Hırdavat İnşaat Plastik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Pass Geri Dönüşüm Ambalaj Metal Hırdavat İnşaat Plastik Orman Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Muhammet Özkan tarafından kuruldu.

Kaskal İnşaat Otomotiv Plastik Elektrik Elektronik Orman Ürünleri Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Kaskal İnşaat Otomotiv Plastik Elektrik Elektronik Orman Ürünleri Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yılmazoğlu tarafından kuruldu.

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Vgi İnşaat Metal Tekstil Orman Ürünleri Hırdavat Plastik İthalat İhracat Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşahir’de 750.000,00 TL sermaye bedeli ile Veysi Gökçek tarafından kuruldu.

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

Daş Global İnşaat Plastik Otomotiv Ve Kozmetik Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Daş Global İnşaat Plastik Otomotiv Ve Kozmetik Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Poyraz tarafından kuruldu.

Tubam İnşaat Plastik Elektrik Oto Yedek Parça Petrol Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi kuruldu!

Tubam İnşaat Plastik Elektrik Oto Yedek Parça Petrol Ürünleri Taşımacılık Limited Şirketi Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Arzuhan Eker tarafından kuruldu.

Liton Geri Dönüşüm Ambalaj Orman Ürünleri Metal Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Liton Geri Dönüşüm Ambalaj Orman Ürünleri Metal Plastik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 400 bin TL sermaye bedeli ile Lütfi Batkitar tarafından kuruldu.

Plastik rötre Haberi

Plastik rötre

Rötre nedir?

Rötre, beton üzerinde meydana gelen büzülme ve kılcal çatlak için kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. Rötre, betonun su kaybederek ya da sıcaklık farklılıklarından dolayı çatlamasını ifade ediyor.


Rötre nedenleri

Rötre, taze veya prizini almamış betonun su kaybetmesi nedeni ile meydana geliyor. 


Rötre çeşitleri nelerdir?

Rötre çeşitleri, plastik rötre, şişme rötre, karbonatlaşma büzülmesi, hidratasyon büzülmesi ve termik rötre olmak üzere 6 çeşde ayrılıyor.


Plastik rötre

Betondaki plastiklik henüz tamamen kaybolmamış durumdayken betonun yüzeyinde yer alan bu büzülmeye plastik büzülme deniliyor.


Şişme rötre / negatif büzme

Çimento hamurunun veya betonun gösterdiği hacim artışına “şişme” bir diğer deyişle “negatif büzülme” deniliyor.


Hidratasyon büzülmesi

Taze betonda, çimento ve su arasındaki reaksiyonların devam edebilmesi için, genellikle yeterli miktarda su bulunuyor. Betonun içerisindeki suyun  önemli bir miktarının herhangi bir nedenle kaybolması durumunda hidratasyon...