04 / 05 / 2024

Plastik üretimi ihracatı 2013

Plastik üretimi ihracatı 2013

TÜRK Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından hazırlanan 2013 yılı değerlendirme raporuna göre; sektör gerek üretimi gerekse ihracatı ile başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. ..

Katma değeri yüksek plastik üretimi için stratejik yatırımlar desteklenmeli!

plaÜretim kapasitesi ile Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise yedinci büyük üreticisi konumundaki sektör, buna rağmen sahip olduğu potansiyeli tam olarak değerlendiremiyor.Katma değeri yüksek plastik üretimi için stratejik yatırımlar desteklenmeli.

Sigorta sektöründe prim üretimi 15 milyar lirayı aştı!

Türkiye'de faaliyet gösteren sigorta şirketlerinin yılın ilk 7 ayındaki prim üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,3 artarak 15,2 milyar liraya yükseldi.

Avrupa Bölgesi'nde inşaat üretimi geriledi!

Avrupa istatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayınladığı verilere göre,18 üyeli Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi haziranda yüzde 0,7 ve 28 üyeli AB'de de yüzde 0,3 azalış kaydetti.

AB'de inşaat üretimi azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin ( Eurostat ) yayınladığı verilere göre, bu yılın haziran aynıda, mayıs ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de geriledi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı ve üretimi azaldı!

Geçen yıl 2012’ye kıyasla yüzde 1,42 azalırken, üretimi yapılarak satışa sunulan doğalgaz miktarı da yüzde 15 düştü. Yurt içinde üretim yapan toptan satış lisansı sahibi 8 şirket tarafından 2013 yılında 537 milyon metreküp doğal gaz satışa sunuldu...

Melih Meriç: Güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar siyasi iktidarın görev ve sorumluluğunu hatırlatmaya devam ediyor. Yapı üretim sürecinin kâr esasına göre düzenlenmesine karşı çıktığını vurguladı...

Plastik sektörü 9 Eylül'de İstanbul'da buluşacak!

Yaylalar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nuh Celal Yayla, “Plastik sektöründe dünyanın önde gelen firmalarının katılacağı toplantının sektöre önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz” dedi. III. ChemOrbis Türkiye Toplantısı 9 Eylül'de...

Pimaş Plastik sorumluluk beyanını yayınladı!

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu' nda yapılan yazılı açıklamaya göre Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. sorumluluk beyanını yayınladı.

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans " Sanayi Üretimi Beklenti Anketi "ne katılan ekonomistler, Haziran'da arındırılmamış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,83 artmasını bekliyor.

Niğde'de tarım ilacı üretimi yapan fabrikada yangın çıktı!

Organize Sanayi Bölgesi'nde tarım ilacı üretimi yapılan bir fabrikada saat 23.20 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle fabrikanın her yerini kaplayan yangını fark eden gece bekçisi, durumu itfaiyeye haber verdi...

West Wall Marina Villaları'nda konut sahiplerine özel tekne üretimi yapılacak!

Yüzde 40'ı satılan West Wall Marina Villalar projesi hakkında konuşan Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu tekne sahibi olmayan villa sahipleri için de dilerlerse özel tekne üretimi yaptıklarını belirtti.

TE-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat piyasa danışmanını değiştirdi!

TE-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre TE-Mapol Polimer Plastik ve İnşaat piyasa danışmanını değiştirdi.

Veysel Yayan: Çelik üretimi arttı!

Çelik sektörünün haziran ayındaki üretimi, en önemli pazarlarından biri olan Irak'taki güvenlik sorununa rağmen geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,7 artarak 3,1 milyon tona ulaştı.

Plastik üretimi ihracatı 2013 Haberi

Plastik üretimi ihracatı 2013

TÜRK Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından hazırlanan 2013 yılı değerlendirme raporuna göre; sektör gerek üretimi gerekse ihracatı ile başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Hammadde dâhil plastik ve mamulleri ihracatı, 2013 yılında 2012'ye kıyasla yüzde 11,9 oranında artarak 5 milyar 610 milyon dolara ulaştı. Plastik sektörünün direkt ve otomotiv, beyaz eşya, inşaat sektörleri aracılığıyla dolaylı olarak yaptığı toplam ihracat ise 12 milyar dolara yaklaştı. 


2013 yılında; plastik sektörünün en çok ihracat yaptığı ülke Irak olurken; bu ülkeyi Almanya, Rusya, Azerbaycan, İngiltere, Libya, Fransa, İran, Romanya ve Gürcistan takip etti. İhracatta gösterdiği artışı üretimde de yakalayan plastik sektörü, 2013 yılında üretimini geçen yıla göre yüzde 6,3 artırdı. Böylece sektörün toplam üretimi 8,5 milyon tonu aştı. 


PAGEV'in yıllık raporuna...