30 / 04 / 2024

Proje geliştirici

Proje geliştirici

Gayrimenkul sektöründeki tüketici, müteahhit ve devlet üçgeninde yaşanan hukuki problemlerin nedenlerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduğumuzda, nedenine bakacak olursak ülkedeki müteahhitlik kavramının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Müteahhitlik kavramı değişiyor mu?

Gayrimenkul sektöründeki tüketici, müteahhit ve devlet üçgeninde yaşanan hukuki problemlerin nedenlerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduğumuzda, nedenine bakacak olursak ülkedeki müteahhitlik kavramının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kainat Arsa Proje Geliştirme Yatırımları Anonim Şirketi bugün Büyükçekmece'de 365 bin 600 TL sermaye bedeli ile Kainat Group Enerji Santralleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından kuruldu.

Pratibha Proje Geliştirme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Pratibha Proje Geliştirme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Enis Mirhan tarafından kuruldu.

Beykoz Proje Geliştirme İnşaat Ve Taahhüt Anonim Şirketi kuruldu!

Beykoz Proje Geliştirme İnşaat Ve Taahhüt Anonim Şirketi Beykoz'da 150 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Şahin, Erol Yıldız ve Melih Pezük ortaklığında kuruldu. 

Msa 27 Proje Geliştirme İnşaat Pazarlama Anonim Şirketi kuruldu!,

Msa 27 Proje Geliştirme İnşaat Pazarlama Anonim Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Müjdegül Yurdakul ve Funda Müge Erkut ortaklığında kuruldu.

Scz Grup Gayrimenkul Proje Geliştirme Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Scz Grup Gayrimenkul Proje Geliştirme Dış Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ertan Fırat ve Mehmet Bürtek ortaklığında kuruldu.

Ffk Proje Geliştirme İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ffk Proje Geliştirme İnşaat Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Farruh Fırat Karayılanoğlu tarafından kuruldu.

Grent Proje Geliştirme Gayrimenkul Pazarlama Haber Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grent Proje Geliştirme Gayrimenkul Pazarlama Haber Hizmetleri Ve Ticaret Limited Şirketi Sarıyer'de Eren Tutsoy ve Gökhan Hasşeker ortaklığında kuruldu.

Real Genius Estate Proje Geliştirme Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi Kuruldu!

Real Genius Estate Proje Geliştirme Gayrimenkul Ve İnşaat Anonim Şirketi Sarıyer'de Hydrbek Rustamov tarafından kuruldu.

Yaz Yapı Gayrimenkul Ve Proje Geliştirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaz Yapı Gayrimenkul Ve Proje Geliştirme Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de Fatih Alkan ve Mustafa Emre Bayram ortaklığında kuruldu.

Beylerbeyi Arsa Ve Proje Geliştirme Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Beylerbeyi Arsa Ve Proje Geliştirme Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de İhsan Bekar tarafından kuruldu!

Nefes Planlama Proje Geliştirme Anonim Şirketi kuruldu!

Nefes Planlama Proje Geliştirme Anonim Şirketi Avcılar’da Birol Türegün tarafından kuruldu.

Rebus Proje Geliştirme Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rebus Proje Geliştirme Gayrimenkul Danışmanlık Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de Murat Baran Korukluoğlu tarafından kuruldu.

Rast Proje Geliştirme Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rast Proje Geliştirme Yatırım Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Şefik Bülent Acar tarafından kuruldu.

Proje geliştirici Haberi

Proje geliştirici

Bilindiği gibi ülkemizde inşaat sektörü hızla tırmanmaya devam ederken bir yandan da bir çok sektörel sıkıntılar yaşanmaktadır. Gayrimenkul sektöründeki tüketici, müteahhit ve devlet üçgeninde yaşanan hukuki problemlerin nedenlerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduğumuzda, işin hukuki boyutunun sadece bir sonuç olduğunu, nedenine bakacak olursak ülkedeki müteahhitlik kavramının sorgulanması gerektiğini, belirtti. 


Avukat Kadir Kurtuluş yaptığı açıklamada;

Ülkemizde müteahhitlik kavramı olması gerektiği gibi kurumsal ve organizasyonel yapıda değildir. Bu kurumsal yapı ve organizasyonel eksiklik hem müteahhitin kendisini hem de projelere yatırım yapan, konut veya ofis alan tüketiciyi mağdur etmektedir. 


Bu mağduriyet müteahhitin ;

1. Ekonomik sıkıntı çekmesi

2. İş geliştirme bilgisinin azlığı

3. Hukuki alt yapı eksikliği

4. Likidite döngüsünün kontrolsüzlüğü gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır.


Aslında izah etmeye çalıştığımız yukarıdaki toplam ticaret döngüsünün yarattığı negatiflik tüm hukuki sorunların kaynağını teşkil etmektedir. Hukuksal...