02 / 05 / 2024

proje müellifi kimdir

proje müellifi kimdir

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere, proje müellifi deniyor. Peki, proje müellifinin hakları nelerdir?

Proje müellifinin sorumlulukları!

Yapı denetimi kapsamında proje müellifinin sorumlulukları ve görevleri nelerdir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Term Proje Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Term Proje Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye’de   50 bin TL sermaye bedeli  ile  tarafından Murat Çelik kuruldu.

Erdemli Proje Müşavirlik Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul şubesi açıldı!

Erdemli Proje Müşavirlik Sanayii Ve Ticaret Limited Şirketi  İstanbul Şubesi Beşiktaş’ta  10 bin TL sermaye bedeli ile Kerem Peker tarafından açıldı.

Alfa Pmd Proje Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Alfa Pmd Proje Mühendislik Danışmanlık Limited  Şirketi Ümraniye’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile Dursun Ali Adıgüzel tarafından kuruldu.

Dikey Group Proje Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Dikey Group Proje Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Dikey Group Proje Mühendislik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Bahçelievler'de yapıldı.

TÜMAŞ'ın Proje Müdürü Erol Efe vefat etti!

Tümaş Türk Mühendislik, Müşavirlik ve Müteahhitlik A.Ş.'nin (TÜMAŞ) Proje Müdürü Erol Efe vefat etti. 

Han Plan Proje Mühendislik Tesisat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Han Plan Proje Mühendislik Tesisat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Halilullah Ayaydın tarafından kuruldu.

Ukaşe Gümüşer kimdir?

İhlas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ukaşe Gümüşer kimdir? Ukaşe Gümüşer daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Ukaşe Gümüşe'in biyografisi...

Mh Elektrik İnşaat Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mh Elektrik İnşaat Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Kuzu tarafından kuruldu.

Ofen Yapı Proje Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ofen Yapı Proje Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Bahattin Şirin ve Hasan Orak ortaklığında kuruldu.

Imperıal Enerji Elektrik Proje Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Imperıal Enerji Elektrik Proje Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Koşar tarafından kuruldu.

Rb Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rb Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Burak Bayrak tarafından kuruldu.

Denge Proje Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denge Proje Mühendislik Müşavirlik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Hamarat tarafından kuruldu.

Mrcn Proje Mühendislik Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mrcn Proje Mühendislik Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Güliz Ünlü Ünkap ve Levent Ünkap ortaklığında kuruldu.

proje müellifi kimdir Haberi

proje müellifi kimdir

Proje müellifinin hakları!

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere, proje müellifi deniyor. Peki, proje müellifinin hakları nelerdir?


Proje müellifinin yasal hakları..

Proje müellifinin hakları Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu (FSEK) madde 18’e göre, eser sahibi gerçek kişiyse yaşadığı sürece, tüzel kişi ise tüzel kişilik devam ettiği müddetçe madde 14, 15 ve 16 uyarınca sahip olduğu manevi hakları kullanabilir.


FSEK madde 14:

1.Eseri Umuma Arz Yetkisi 

“Bir eserin umuma arz edilip edilmemesi, yayımlanma zamanını ve tarzını münhasıran eser sahibi tayin etmektedir. Bütünü veya esaslı bir kısmı alenileşmemiş olan, yahut ana hatları herhangi bir suretle henüz umuma tanıtılmayan bir eserin muhtevası hakkında ancak o eserin sahibi malumat verebilir. Eserin umuma arz...