28 / 07 / 2024

proje müellifi nedir

proje müellifi nedir

Yapı denetimi kapsamında proje müellifinin sorumlulukları ve görevleri nelerdir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ares Proje Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Ares Proje Mühendislik Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Devrim    Adar tarafından kuruldu. 

Gökalp Proje Müşavirlik Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Gökalp Proje Müşavirlik Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Göksel Demirtaş tarafından açıldı. 

Mesta Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mesta Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 10 bin TL sermaye bedeli ile Caner Dalkıran tarafından kuruldu. 

İom Proje Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

İom Proje Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Kulakoğlu ve Ahmet Bilal Baş ortaklığında kuruldu. 

Taşeron firma sahibi proje müdürünü öldürdü!

Eskişehir Teknik Üniversitesi kampüsündeki kongre merkezinin inşaatıyla ilgili sözleşmenin iptal edildiği için taşeron firma sahibi ve proje müdürü arasında tartışma çıktı. Olay sonucunda, proje müdürü hayatını kaybetti.

Entalpi Proje Mühendislik Teknik Tesisat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Entalpi Proje Mühendislik Teknik Tesisat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Çetkin tarafından kuruldu. 

Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? Tüm merak edilenler!

İlk olarak 1938 tarihinde İsviçre ve 1959 tarihinde Almanya’da düzenlenen Gayrimenkul Yatırım Fonu son dönemde sıkça konuşulan konular arasında yer alıyor. Peki Gayrimenkul Yatırım Fonu nedir? İşte tüm merak edilenler...

Apm Analiz Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Apm Analiz Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Selim Coşkuner tarafından kuruldu.

Eşit Proje Mühendislik Yapı Malzemeleri Kimya Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eşit Proje Mühendislik Yapı Malzemeleri Kimya Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi dün Sancaktepe’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Emin Erdem tarafından kuruldu.

Deringeo Proje Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deringeo Proje Müşavirlik Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir’de 160 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Recep ve Müge Recep ortaklığında kuruldu. 

Buz Proje Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Buz Proje Mühendislik Anonim Şirketi bugün Pendik’te 102 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Korhan Bulut tarafından kuruldu.

Yta Yapısal Tasarım Atölyesi Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yta Yapısal Tasarım Atölyesi Proje Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Mehmet Ali Yılmaz tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Ümraniye’de kuruldu. 

Kentsel dönüşüm kredisi nedir, nasıl alınır?

Son günlerde iyice aşina olduğumuz kentsel dönüşüm kredisi nedir. Riskli bina için kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

proje müellifi nedir Haberi

proje müellifi nedir

Proje müellifinin sorumlulukları!

Proje müellifinin sorumlulukları hususundan önce "Proje müellifi kimdir?" ya da "Proje müellifi nedir?" gibi sorularınıza yanıt bulalım.


Proje müellifi kimdir?

Mimarlık ve mühendislik tasarım hizmetlerini, ana uğraş konusu olarak seçmiş olan ve yapıların proje, hesap ve çizimleri hazırlayan gerçek veya tüzel kişiliklere, proje müellifi deniyor.


Proje müelliflerinin bazı görev ve sorumlulukları bulunuyor. Söz konusu yükümlülükler Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği kapsamında 7. maddede şu şekilde sıralanıyor.


Proje müellifinin görev ve sorumlulukları

MADDE 7 – 

(1) Proje müellifi, yapı ruhsatına esas olan uygulama projelerini ve zemin etüdü raporları da dâhil olmak üzere her türlü etüde dayalı çalışmaları mevzuata uygun olarak yapmak ya da yaptırmak, ilgili meslek odasına üyeliğinin devam ettiğine dair taahhütnamesi ile mesleki kısıtlılığı olmadığına dair taahhütnamesi ile birlikte, incelenerek uygunluk görüşünü bildirmek üzere...