12 / 05 / 2024

proje tadili anlamı

proje tadili anlamı

Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor. Peki, proje tadili ne demek?

Kanal İstanbul hem ekonomik hem çevreci bir proje!

Bakan Soylu, "Kanal İstanbul, hem ekonomik bir projedir hem çevreci bir projedir. Orası tam anlamıyla Boğaza alternatif olabilecek, Boğazı koruyabilecek bir proje. Orada 500 bin kişilik güzel bir çevre ve şehircilik mimarisi olacak" diye konuştu...

Türker Proje Gayrimenkul'ün esas sözleşme değişikliği tescillendi!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Esas Sözleşmesi'nin "ŞİRKETİN SERMAYESİ" başlıklı 6. Maddesi'nin tadili bugün İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi.

Türker Proje esas sözleşme tadili için başvuru yaptı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş., esas sözleşme tadili için iznini almak üzere T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bugün başvuru yaptı.

İhlas Gayrimenkul esas sözleşmesi tadili için başvuru yaptı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesinin tadili için SPK'ya başvuru yaptı. 

İnşaat sektöründe iyi noktada prestijli proje yapılmalı!

Kocaeli inşaat sektöründe faaliyet gösteren iş adamı Yalçın Eldoğan, " Sırf iş yapmak için konut yapmanın anlamı yok. Sektörde iyi noktada, iyi proje, prestijli proje yapılmalı." dedi.

Samsun Atakum'da 17 proje hizmete sunuldu!

Samsun Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hayata geçirdikleri projelerin yerel yöneticilik anlamında örnek gösteriliyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Taşçı, vatandaşlara 55’te 55 proje sözü verdiklerini hatırlattı.

Mutlu Yatırım esas sözleşmenin tadili için izin aldı!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., esas sözleşmenin 2. maddesinin tadili ile ilgili olarak T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan izin aldı

Proje tadili ne demek?

Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor. Peki, proje tadili ne demek?

Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 42 gereğince, engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, yapıda proje tadili yapılabiliyor. Peki, yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili nasıl yapılır?

Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili yönetmeliği!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 42 nci maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanan Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili ile ilgili yönetmelik, 22 Nisan 2006 tarihinde 26147 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni proje fiyatlarını belirledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, proje ve kontrollük işlerinde 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren uygulanacak fiyat artış oranlarını belirleyerek Resmi Gazete'de yayınlattı

Türkiye'den 9 proje, eylül ayında Londra'da yarışacak!

Avrupa Gayrimenkul ödüllerinde kendi kategorilerinde birinci olan, Türkiye'den 9 proje, eylül ayında Londra'da yarışacak. 17 yıldır düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasının finalinde Türkiye'den 9 proje dünyanın en iyisi olmak için yarışa

Countrylife, Londrada en iyi karma proje ödülünü alacak!

Keleşoğlu ve Metal Yapı Konutun Göktürkte inşa ettiği ve Çamoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan CountryLife projesi, 22-23 Eylül 2011 tarihlerinde Londrada düzenlenecek International Property Awards 2011 ödül töreninde En iyi karma proje ödülünü alacak

proje tadili anlamı Haberi

proje tadili anlamı

Proje tadili ne demek?

Proje tadili, yapının asıl projesine herhangi bir müdahale olmaksızın, yapı güvenliğini tehlikeye sokmayacak bir şekilde yapılan fiziksel ve mimari değişiklikler olarak karşımıza çıkıyor.


Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor.


Ancak, boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat gerekmiyor.


Ya da anagayrimenkul üzerinde proje tadili yapılacaksa Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine uygun davranılması gerekiyor. Uyulması gereken esaslar kanunda, yenilikler ve ilaveler bölümünde açıklanıyor.


Yenilik ve ilaveler

I - Faydalı olanlar: 

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın...