13 / 05 / 2024

proje tadili kanunu

proje tadili kanunu

Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor. Peki, proje tadili ne demek?

Türker Proje Gayrimenkul'ün esas sözleşme değişikliği tescillendi!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Esas Sözleşmesi'nin "ŞİRKETİN SERMAYESİ" başlıklı 6. Maddesi'nin tadili bugün İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi.

Türker Proje esas sözleşme tadili için başvuru yaptı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş., esas sözleşme tadili için iznini almak üzere T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bugün başvuru yaptı.

İhlas Gayrimenkul esas sözleşmesi tadili için başvuru yaptı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesinin tadili için SPK'ya başvuru yaptı. 

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Kanunu onaylandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u onayladı.

Mutlu Yatırım esas sözleşmenin tadili için izin aldı!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., esas sözleşmenin 2. maddesinin tadili ile ilgili olarak T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan izin aldı

Proje tadili ne demek?

Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor. Peki, proje tadili ne demek?

Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 42 gereğince, engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, yapıda proje tadili yapılabiliyor. Peki, yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili nasıl yapılır?

Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili yönetmeliği!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 42 nci maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanan Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili ile ilgili yönetmelik, 22 Nisan 2006 tarihinde 26147 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı!

Proje halindeyken daha büyük bir evden bahsedilirken, ev tesliminde alıcı daha küçük bir evle karşı karşıya kalabiliyor. Bunun yaşanmaması adına yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı yeniden belirleniyor..

Ahmet Temeltaş: Tüketici Kanunu ile konut alıcısı güvence altında olacak!

Temeltaş Proje Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, maketten konut satışına sınırlama getiren yeni tüketici kanunuyla ilgili açıklama yaptı. Temeltaş, 'Yeni Tüketici Kanunu ile konut alıcısı güvence altında olacak' dedi...

Nermin çiviciler: Yürürlükten kaldırılan kira kanunu!

Bu yılbaşında çıkarılan Yeni Borçlar Yasası ile, yarım asırdan fazla süreyle hepimizi bir yönüyle ilgilendirmiş olan Kira Kanunu, yürürlükten kaldırıldı

Ege Yapı'dan Bağcılar'a 3 bin konutluk yeni proje! Avrupa'nın en büyüğü olacak!

Eylülde başlanacak olan Bağcılar'daki yeni proje tamamlandığında 800 bin metrekare kapalı alanıyla Avrupa'nın en büyüğü olacak. Projede 3 bin konut, AVM ve otel de yer alacak

Manisa Belediyesi Hizmet Binası, proje yarışması sonuçlandı

Manisa Belediyesi Hizmet Binası ve Çevresi Ulusal Mimari Proje Yarışma jürisi 1 Temmuz 2011 Cuma günü başladığı ikinci kademe değerlendirme çalışmalarını, 4 Temmuz 2011 16.00da tamamlayarak yarışma sonuçlarını belirledi

proje tadili kanunu Haberi

proje tadili kanunu

Proje tadili ne demek?

Proje tadili, yapının asıl projesine herhangi bir müdahale olmaksızın, yapı güvenliğini tehlikeye sokmayacak bir şekilde yapılan fiziksel ve mimari değişiklikler olarak karşımıza çıkıyor.


Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor.


Ancak, boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat gerekmiyor.


Ya da anagayrimenkul üzerinde proje tadili yapılacaksa Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine uygun davranılması gerekiyor. Uyulması gereken esaslar kanunda, yenilikler ve ilaveler bölümünde açıklanıyor.


Yenilik ve ilaveler

I - Faydalı olanlar: 

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın...