16 / 05 / 2024

Propin Ofis Metrekare

Propin Ofis Metrekare

İstanbul Ofis Pazarı her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ofis alanında uzmanlaşmış Propin Property Investment Consultancy, İstanbul Ofis Pazarı’daki büyümeyi analiz ettiği bir çalışma hazırladı

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu!

İstanbul'daki paylaşımlı ofis alanları, yılın ilk çeyreğinde yüzde 25 büyürken, Levent - Etiler'deki birinci sınıf ofis kiraları yıllık metrekare başına 415 Euro'yu buldu. İşte bölge bölge kira rakamları...

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare!

Pamir-Soyuer 2022 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2022 yılı 1. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, mega kent İstanbul'daki ofis alanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, 2,5 milyon metrekare ofis alanının sahibini beklediğini söyledi.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 3. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

İstanbul'un en yüksek ofis kirası hangi ilçede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021 Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan "İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 İkinci Çeyrek Raporu" yayınlandı. İstanbul Ofis Pazarı'ndan 2021 ikinci çeyrek dönemde en yüksek kira istenilen yer 32 ABD Doları/metrekare/ay ile MİA'da yer alan Levent oldu.

İstanbul'da ofis fiyatları hangi ilçelerde arttı?

Koronavirüs salgını ofis pazarını nasıl etkiledi? Ofis metrekare fiyatları arttı mı? REIDIN tarafından konuya ilişkin bir çalışma yapıldı. İşte o çalışmanın sonuçları ve Kovid-19 sürecinde ofis pazarı verileri...

İstanbul'un en pahalı ofis kirası Levent'te!

PROPIN İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 4. Çeyrek 2020 Raporu yayımlandı. Rapora göre; İstanbul'da 2020 dördüncü çeyrek dönemde talep edilen en yüksek kira rakamının 30 ABD Doları/metrekare/ay (yaklaşık 236 TL/metrekare/ay) olduğu belirlendi.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.06 milyon metrekare!

Pamir&Soyuer 2019 yılı 4. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2019 dördüncü çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.06 milyon metrekare olarak değişmedi.

2019’da ofis arzı 276 bin metrekare arttı! 

Cushman - Wakefield tarafından hazırlanan Türkiye’nin 2019 yılı Gayrimenkul Pazarı Görünümü Raporu yayınlandı. Raporda açıklanan ofis pazarı verilerine göre, 2019’da ofis arzı toplamda 276 bin metrekare arttı...

İstanbul'da en yüksek ofis kirası nerede?

PROPIN İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 4. Çeyrek 2019 Raporu'na göre; MİA’da yer alan Levent, 2019 dördüncü çeyrek dönemde talep edilen en yüksek kira rakamının görüldüğü yer oldu. 2019 ikinci çeyrekte en yüksek rakamı 33 ABD Doları /metrekare /ay olduğu gözlendi...

Propin Ofis Metrekare Haberi

Propin Ofis Metrekare

Bu çalışmada, Merkezi İş Alanı (MİA), MİA Dışı – Asya ve MİA Dışı – Avrupa’daki ofis bölgelerinin sayısının yakın gelecekte Kağıthane, Ataşehir ve Kartal’ın katılımıyla on ikiden on beşe çıkacağının altını çiziyor.

  

Propin, 2011 sonu itibariyle İstanbul’un on iki ofis bölgesinde toplamda yaklaşık 2,6 milyon metrekare A sınıfı ofis bulunduğunu belirtiyor. 2014 sonuna kadar arza katılacağı lanse edilen projelerle stokun minimum 4 milyon metrekareye ulaşacağı görülüyor . Propin, bu büyümeye ek olarak henüz lansmanı yapılmamış projelerin de hayata geçmesiyle, A sınıfı ofis stokunun 4 milyon metrekarenin üzerine taşınacağı öngörüyor.


Propin’in 2014 yılsonu tahminine göre, pazara katılacak A sınıfı ofis stokunun %41’lik kısmı MİA’da (Merkezi İş Alanı) yer alıyor. Bu durum, özellikle Büyükdere Aksı’nda rekabetin artacağının göstergesi olarak değerlendiriliyor. 


Stoka yeni katılacak A...