06 / 05 / 2024

QR kodlu tapular nasıl olacak

QR kodlu tapular nasıl olacak

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, QR kod özellikli yeni tapu senetlerini değerlendirdi...

QR kodlu menü kullanmak çok tehlikeli! FBI açıklama yaptı!

QR kodlu menüler, koronavirüs salgını sonrasında popüler hale geldi. Pek çok restoran ve kafede aktif olarak kullanılıyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri, salgınla mücadelede QR kodlu menülerin sıkça kullanıldığı birçok restoran ve kafe hakkında uyarıda bulundu.

Türkiye'de 10 bin 250 bina dijital kimliğe kavuştu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapı denetimi tamamlanan toplamda 10 bin 250 binaya QR kodlu ve RFID çipli sertifika levhası yerleştirildi.

QR kodlu 200 bin yeni tapu verildi!

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karar kapsamında tapu senetleri tamamen yenilendi. 

Tapu senedinde QR kodu uygulaması önemli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "QR kodlu yeni tapu senetlerimiz ile QR kodunu telefonunuza okutarak taşınmazınızın ada, parsel ve harita bilgilerine erişebilirsiniz" dedi...

QR kodlu tapularla ilgili merak edilen her şey!

Tapu Senetlerinin Yenilenmesi ve e-Devlet Uygulamaları Tanıtım Programı kapsamında açıklanan karara göre, tapu senetleri tamamen yenilenecek. Buna göre, kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapular geliyor.

Kimlik numaralı, QR kodlu yeni tapular geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Tapu senetlerimiz oldukça eskimişti, üzerinde gereksiz bilgilerin olduğunu gördük ve artık QR kodlu yeni tapu senetlerine geçiyoruz" dedi...

Eminevim Balıkesir’de 118 aileye tapularını teslim etti!

24 yıldır insanlarımızın faizsiz ev sahibi olmasını sağlayan Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim Balıkesir’de gerçekleştirdiği tapu teslim töreniyle ailelere tapularını teslim etti.

Denizli Çardak OSB'nin tapuları dağıtıldı!

20 yıldır atıl vaziyette bekleyen Çardak Organize Sanayi Bölgesi'ni canlandırmak için atılan adımlar meyvesini vermeye başladı. Metrekaresi 3 dolardan arsa satın alan yatırımcıların tapuları, Bakan Dr. Sema Ramazanoğlu tarafından dağıtıldı.

Beylikdüzü Kalekent'te tapular teslim ediliyor!

Toplam 1471 daireden meydana gelen proje Gül İnşaat Liv Yapı ve 3S Kale imzasıyla yükseliyor. Beylikdüzü Kalekent'te tapular teslim ediliyor. Proje toplam 100 bin metrekare arsa üzerinde yükseliyor.

Eminevim Elazığlı ailelere tapularını teslim etti!

24 yıldır insanlarımızın faizsiz ev sahibi olmasını sağlayan Emin Şirketler Grubu bünyesinde bulunan Eminevim Elazığ’da gerçekleştirdiği tapu teslim töreniyle Elazığlı ailelere tapularını teslim etti.

Okmeydanı kentsel dönüşümünde tapular dağıtıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor.

Beyoğlu'nda tapular halka dağıtıldı!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile mülkiyet hakkı kazanan vatandaşların tapularını evlerinde veriyor

Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi'nde tapular verildi!

Beyoğlu’nun tapu sorununu çözen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerini evlerinde ziyaret ederek tapularını vermeye devam ediyor

QR kodlu tapular nasıl olacak Haberi

QR kodlu tapular nasıl olacak

Eskiyen tapu senetleri, QR kod özellikli yeni tapu senetleri ile değişiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından açıklanan ve Selçuklu yıldızı ve motifleriyle süslenen tapu senetleri içerik olarak da güncellendi. 

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özelmacıklı, "Tapu senetlerimiz birçok önemli bilgiyi içermiyordu. Son yapılan düzenleme ile bağımsız bölümlerin net ve brüt metrekareleri, hisseli arazi ve arsalarda hissedarın sahip olduğu metrekare, taşınmazın yerine ve öznitelik bilgilerine ulaşmamızı sağlayan yerini gösteren QR kod ve her bir taşınmaz için verilen taşınmaz numarası yeni tapu senetlerinde yer almaya başlayacak. Tapu senetleri biraz daha akıllanmış olacak" ifadelerini kullandı. 

Yeni Tapu Senetlerinde Neler Değişti?

Yeni tapu senetlerinde değişen unsurları paylaştığını ifade eden Özelmacıklı, "Artık taşınmaz numarası adında yeni bir alan söz...