26 / 05 / 2024

r Kral Selman mısır yatırımları

r Kral Selman mısır yatırımları

Petrol fiyatlarının tarihi düşük seviyelerde seyretmesi nedeniyle 2015'te rekor bütçe açığı veren Suudi Arabistan, Mısır'a 21,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Avrupa’da büyük emlak depremi: Genç emlak kralı battı, sektörü domino etkisi korkusu sardı!

Avrupa’nın emlak kralı 42 yaşındaki Rene Benko’nun patronu olduğu ve milyarlarca borcu olan Signa Holding’e kayyum atandı. Holding, Avrupa’da büyük emlak depremine neden olurken, emlak ve finans sektörünü de domino etkisi korkusu sardı

Kral Selman'a Koç Holding önerileri! 

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Fenerbahçe - Galatasaray arasındaki Süper Kupa finalinin oynanamaması  sosyal medyada da konu geniş yer tuttu. X'te 27,7 bin takipçili bir hesaptan Kral Selman'a Ali Koç'un şirketleri ile ilgili çarpıcı bir öneri geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ünlü uzman açıkladı: 2023’te yatırım araçlarının kralı ne olacak, hangisi yüzde 400 kazandıracak?

Finansal yatırımcılar, 2023’te hangi alanda yatırım yapacaklarını araştırırken, adını sıkça duyduğumuz bir uzmandan bu konuda ilginç yorumlar geldi.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Emlak sektörü 2 sene daha kral olacak!

Pasifik GYO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, dövizlerde meydana gelen artışın, gayrimenkul sektörünü daha sonra etkileyeceğini söyleyerek gayrimenkul sektörünün iki sene daha kral olacağını dile getirdi. 

İnşaat sektörü maliyetlerden ve dövizdeki dalgalanmadan nasıl etkilenecek?

Helmann Grup'un Yönetim Kurulu Başkan Dr. Selman Özgün, yükselen inşaat maliyetlerinin ve dalgalanan döviz kurunun gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğini anlattı. Özgün, sektörün global düşünmesi gerektiğini ve iş yapış şeklinin değişmesi gerektiğini belirtti.

Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ile New York'ta restoran açacak!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralı Rotem Rosen ve Hintli mutfak gurusu Arjun Waney tarafında New York'ta gerçekleştirilecek yeni yatırımı kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in o yazısı...

Selman Özgün: Doğal malzemelerle ev yapma üzerine yoğunlaşılmalı!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün yaptığı açıklamada, yık-yap modelinin sürdürülebilir olmadığını ve daha çevreci alternatiflere yönelinmesi gerektiğini söyledi.

Japonyalı emlak kralının sır ölümü!

Japonyalı emlak kralı 77 yaşındaki Kosuke Nozaki isimli işadamının sır ölümü arkasında bir çok soru işaretini bıraktı...

Moldova'da inşaat ve turizmde Türk yatırımcılar için fırsatlar var!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün yaptığı açıklamada, "Türk yatırımcılar için Moldova ve Gagauz Yeri'nde önemli fırsatlar var. Özellikle tarım, inşaat, altyapı, sanayi ve sağlık sektörlerinde önemli fırsatlar Türk yatırımcıları bekliyor" dedi.

Serdar Bilgili ile Amerikalı emlak kralı Michael Shvo arasında 3.5 milyarlık dava!

Serdar Bilgili ile Amerikalı emlak kralı Michael Shvo 2018’den beri ortaktı. Ortakların, New York, California ve Miami’deki gayrimenkul yatırımları 3.5 milyar doları geçti. Ancak ortakların arası bozuldu ve mahkemelik oldular.

Putin ve Kral Selman petrol piyasalarını görüştü!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kovid-19 salgını ve petrol piyasalarındaki gelişmeleri ele aldığı açıklandı.

Perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları!

Tüketici kral diyen perakende sektörünün en yeni girişimi deneyim mağazaları oldu. Bu tür mekânların sayısı sürekli artıyor. Tüketici burada istediği ve merak ettiği ürünleri deneyimliyor...

r Kral Selman mısır yatırımları Haberi

r Kral Selman mısır yatırımları

Petrol fiyatlarının tarihi düşük seviyelerde seyretmesi nedeniyle 2015'te rekor bütçe açığı veren Suudi Arabistan, Mısır'a 21,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirmek için kolları sıvadı.


Reuters'ın Mısırlı hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde Suudi Arabistan ile Mısır dev işbirliğine gidiyor. Riyad ve Kahire hükümetleri arasında toplamda 21,5 milyar dolarlık ikili anlaşmalar imzalanacak. Anlaşmaların 20 milyar dolarlık bölümü Mısır'ın önümüzdeki 5 yıl petrol ihtiyacını finanse etmek için kullanılacak. Geri kalan 1,5 milyar dolarlık pay ise Sina bölgesi kalkındırma projesine aktarılacak. 


Suudi iş adamlarından 4 milyar dolarlık yatırım


Öte yandan Suudi Arabistan-Mısır İş Konseyi yaptığı açıklamada Suudi iş adamlarının Süveş Kanalı projesi, enerji ve tarım alanlarında 4 milyar dolarlık yatırım gerçekleştireceğini bildirdi. 4 milyar doların yüzde 10'luk bölümü halihazırda Mısırlı bankalara yatırıldı. Uzmanlar Kral Selman'ın yatırım hamlesinin ekonomisi...